Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Του Αγίου Δημητρίου...

Χρόνια πολλά! 

Σοκ από την ΕΛΣΤΑΤ: 230.774 παιδιά ζουν σε οικογένειες χωρίς εισόδημα

Στοιχεία που σοκάρουν και προκαλούν έντονο προβληματισμό καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ημερησία καταγράφουν τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Το 39,9% του πληθυσμού στερείται βασικά αγαθά και υπηρεσίες ενώ 230.774 παιδιά ζουν σε οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο άρα με μηδενικό εισόδημα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά (το 17,7%) διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα (με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους κ.α.).

Πακιστάν: Το ανώτατο δικαστήριο δεν αναγνωρίζει την σχιζοφρένεια ως ψυχική ασθένεια

Το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε ότι η σχιζοφρένεια δεν εμπίπτει στον νομικό ορισμό των ψυχικών διαταραχών, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκτέλεση, ακόμη κι εντός της επόμενης εβδομάδας, ενός ψυχασθενούς ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός άνδρα.

Πόσο τηλεόραση ή... τάμπλετ επιτρέπεται για παιδιά έως πέντε ετών

Καθώς τα σύγχρονα παιδιά μεγαλώνουν πια «βουτηγμένα» - θέλοντας και μη- σε ένα περιβάλλον με ηλεκτρονικά «γκάτζετ» και οθόνες, ενώ οι γονείς συχνά δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εξέδωσε νέες επίσημες συστάσεις. Είναι ένα είδος «μπούσουλα» για να καθοδηγήσει τους μπαμπάδες και τις μαμάδες σχετικά με το αν και πόσο πρέπει να αφήνουν τα μικρά παιδιά τους να παίζουν με μια συσκευή ή να παρακολουθούν μια οθόνη.

Ο πόλεμος και η προσφυγιά μέσα από τις ζωγραφιές ενός 16χρονου

Σκέψεις και συναισθήματά του από το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, εκφράζει στις εικόνες που ζωγραφίζει στο χαρτί με τη βοήθεια του μολυβιού του, ένας 16χρονος πρόσφυγας.

Το έμφυτο ταλέντο του 16χρονου F. που έφθασε στη Λέσβο μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, έχει εντυπωσιάσει τους υπευθύνους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, αλλά και όσους βλέπουν τα σχέδια και τις ζωγραφιές του.

Μαλαισία: Εκπαιδευτικό κoλύμπι - δοκιμασία με πύθωνες για 10χρονα κοριτσάκια!

Οργή έχει προκαλέσει βίντεο από τη Μαλαισία που δείχνει 10χρονα και 12χρονα κοριτσάκια να φωνάζουν απεγνωσμένα για βοήθεια προκειμένου να σωθούν από τον τεράστιο πύθωνα που οι δάσκαλοί τους έριξαν σε ένα λάκκο με νερό στον οποίο μπήκαν τα κοριτσάκια για να εκπαιδευτούν. 

Όταν ένα αυτιστικό αγόρι, που δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον αγγίξει, συναντά τον νέο του σκύλο

Η φωτογραφία αυτή, που είναι γεμάτη συναισθήματα, δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και ήδη έχει γίνει viral.

Φαινομενικά θα μπορούσε μα είναι μια απλή φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που έχει κάνει τον σκύλο του μαξιλάρι και παίζει στο τάμπλετ του. Όμως η μητέρα του γιατί κλαίει;

Το εξηγεί η ίδια: γιατί αυτή τη στιγμή δεν την έχει ξαναζήσει.

Ο 5χρονος Kainoa Niehaus είναι αυτιστικός. Δεν είχε αφήσει ποτέ κανέναν να τον αγγίζει. Ούτε καν την ίδια του την μητέρα.

Σε τέσσερα σχολεία της Μαγνησίας πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος

Η διδασκαλία του εβραϊκού Ολοκαυτώματος αποτελεί διεθνώς μια καταξιωμένη εκπαιδευτική προσέγγιση εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα από τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος οι μαθητές έρχονται σε επαφή με μια ‘σκοτεινή’ περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας και προβληματίζονται για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή.

Δράσεις για πρόσφυγες από τα Ελληνογαλλικά Σχολεία

Δράσεις συμπαράστασης για τους πρόσφυγες προγραμματίζουν τα Ελληνογαλλικά Σχολεία στη χώρα μας, οι οποίες και θα στοχεύουν στην υποδοχή και αρωγή των ασυνόδευτων παιδιών, που «είναι τα μεγαλύτερα θύματα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικά ανακοίνωση.

Γιατί θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία στις 2 Νοεμβρίου

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, λόγω των εκλογών των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το υπ' αρ.πρωτ. Φ.350/53/147271/Ε1/13-9-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, και ΚΥΣΔΕ.

Τρίκαλα: Μαθήματα κολύμβησης σε 13 δημοτικά σχολεία

Με μαθητές της Γ’ τάξης Δημοτικού από 13 σχολεία, ξεκίνησε στα Τρίκαλα το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που υλοποιείται για πρώτη χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας.