Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια πολλών παικτών (multiplayer online video games) και παιδιά με δυσκολίες στον κοινωνικό τομέα: τι πρέπει να ξέρετε.

Παρατηρήσατε ποτέ ότι τα παιδιά που παίζουν διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια πολλών παικτών έχουν τη δική τους γλώσσα; Έχουν μάλιστα και τα δικά τους αστεία. Αυτή η μοναδική κουλτούρα μπορεί να είναι διασκεδαστική για πολλά παιδιά. Αλλά μπορεί να αποτελεί πρόκληση για τα παιδιά που δυσκολεύονται στον έλεγχο της παρορμητικότητάς τους, στην αυτορύθμιση ή τις κοινωνικές δεξιότητες. Τα παιδιά αυτά όταν παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια με άλλα παιδιά έχουν τις ίδιες δυσκολίες που έχουν και στις κοινωνικές καταστάσεις της αληθινής ζωής. Διαβάστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να περιηγηθεί στον κόσμο των διαδικτυακών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. 

Αφήστε τα παιδιά να βλέπουν εκπομπές υγιεινής μαγειρικής

Μια νέα μελέτη ανακάλυψε ότι τα παιδιά προτιμούν υγιεινές τροφές όταν παρακολουθούν προγράμματα μαγειρικής για υγιεινή διατροφή.

Τα τηλεοπτικά προγράμματα που παρουσιάζουν μαγειρική για υγιεινή διατροφή μπορούν να αποτελέσουν βασικό παράγοντα για να οδηγηθούν τα παιδιά στο να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων τόσο στη νεανική ηλικία όσο και ως ενήλικες. Μια νέα μελέτη που φιλοξενείται στην έκδοση Journal of Nutrition Education and Behavior και δημοσιεύθηκε από τον Elsevier, διαπίστωσε ότι τα παιδιά που παρακολουθούσαν μαγειρική με υγιεινά τρόφιμα ήταν 2,7 φορές πιο πιθανό να κάνουν μια υγιεινή επιλογή τροφίμων σε σχέση με εκείνα παρακολουθούσαν ένα διαφορετικό επεισόδιο με ανθυγιεινό φαγητό.

«Καμπανάκι» από ΠΣΕΟ για τα παιδιά πάνω σε μοτοσικλέτα

«Καμπανάκι» από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης αναφορικά με τα παιδιά πάνω σε μοτοσικλέτα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επί του θέματος ενώ ζητάει άμεση τροποποίηση του νόμου για την μεταφορά επιβατών με οχήματα.

Σχολεία για προσφυγόπουλα στήθηκαν σε παράγκες στη Μόρια

Γράμματα σε παράγκες τα οποία λειτουργούν ως σχολείο μαθαίνουν περίπου 1.000 από τα παιδιά τα οποία διαβιούν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται από εκπαιδευτικούς από τις χώρες τους, οι οποίοι και αυτοί βρίσκονται στη διαδικασία αίτησης ασύλου και ζουν στη Μόρια. Μαζί τους κι εθελοντές από την Ελλάδα και ευρωπαϊκές χώρες.

Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών με πόντους θα γίνεται από τον διευθυντή του σχολείου

Σύστημα βαθμολόγησης εκπαιδευτικών, διοικητικής και εκπαιδευτικής αξιολόγησης έρχεται στη σχολική εκπαίδευση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΕΠ

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι διοικητική και εκπαιδευτική και πιθανώς θα διενεργείται από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας και κάποιο στέλεχος Εκπαίδευσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννη Αντωνίου ο οποίος πραγματοποίησε συνέντευξη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ σχετικά με τα ζητήματα της αξιολόγησης και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών 

Τα υπέρ του να μεγαλώνετε παιδιά ηλικιακά κοντά

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια, με πολλά παιδιά. Αν έχετε ήδη φέρει στον κόσμο το πρώτο σας παιδί, πιθανότατα θα αναρωτιέστε αν έχει έρθει η ώρα και για το δεύτερο ενώ μπορεί να αναρωτιέστε πως θα τα καταφέρετε. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό να πρέπει να προσέξετε ταυτόχρονα ένα μωρό και ένα νήπιο, δεν είναι ωστόσο απαραιτήτως κακό, αφού τα παιδιά σας θα αποκτήσουν ένα φίλο που θα τα στηρίζει καθ’όλη την διάρκεια της ζωής τους, ακόμα και όταν εσείς δεν θα υπάρχετε σε αυτήν.

Νέο θεατρικό τμήμα από το εργαστήριο ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΕΑ & Μη

Το θεατρικό εργαστήρι του ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΕΑ & Μη, που λειτουργεί από το 2006 με χαρά σας ενημερώνει ότι τον Ιανουάριο ξεκινά και δεύτερο θεατρικό τμήμα ΑΜΕΑ. Όσοι ενδιαφέρεστε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε αμεσα μαζί μας για κράτηση θέσης. 
Υπεύθυνη τμηματος: Κωστελιδου Ζηνοβία

Παιδιά: Φτιάξτε τους την ημέρα με αυτούς τους τρόπους

Δεν είναι ανάγκη να κάνετε μεγάλες προετοιμασίες ή να αγοράσετε πολλά δώρα, μιας και αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν να κάνουν τόσο με τα υλικά αγαθά αλλά με την βαθύτερη σύνδεση και τον ποιοτικό χρόνο που μπορείτε να περάσετε μαζί με τα παιδιά σας.

Άποψη: Ρέα Βιτάλη "Σιωπηρή πτώση"

Η γυναίκα πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι. Οι τέντες την τυράννησαν σε ένα σωρό σκέψεις. Πώς να είναι σίγουρη, ότι όλα θα φτάσουν «τέλος»; Τόσο τραγικά άτυχο που λογάριαζε τον εαυτό της! «Φαντάσου», θα σκέφτηκε «να μην….». 

Η γυναίκα πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι και μετά έπεσε και εκείνη στο κενό. Τέλος πράξης. Τα μαύρα των ανθρώπων. Οι μαύρες-κατράμι διαδρομές τους. Εκείνες, που όπως να τις πας καταλήγεις τοίχο. Κάθε στενό, αδιέξοδο. Και από παντού, δυσθεώρητη ευθύνη. 

«Εδώ και 30 χρόνια έψαχνα γιατί τα παιδιά εμφανίζουν λευχαιμία. Τώρα ξέρουμε.»

Ο Mel Greaves έχει έναν απλό στόχο στη ζωή του: Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ρόφημα, με μορφή γιαουρτιού, το οποίο θα σταματήσει την εμφάνιση της λευχαιμίας στα παιδιά.

Η ιδέα αυτή μπορεί να ακούγεται εκκεντρική –ο καρκίνος συνήθως δεν νικιέται τόσο απλά. Ωστόσο, ο καθηγητής Greaves έχει πίστη και, δεδομένης της πείρας του στον τομέα, οι ιδέες του λαμβάνονται σοβαρά υπ’όψιν από άλλους ερευνητές κατά καρκίνου.

Στην Κυψέλη μπορείς να διαβάσεις τον Μικρό Πρίγκιπα στα αλβανικά

Στην οδό Ευβοίας, στην Κυψέλη, αναζητώ τον αριθμό 7. Το google maps χάνεται. Αποφασίζω να το κλείσω, μήπως και φανώ λιγότερο γελοία. Ορίζω τη στάση "Σκύρου" ως ορόσημό μου. Περιφέρομαι λιγάκι ανάμεσα σε φούρνους και πάγκους φρούτων με κρεμασμένες μπανάνες πάνω από πωλητές που καπνίζουν στην είσοδο. Ένας άντρας με σκουλαρίκι στα 60κάτι του κι ένα υπερκινητικό σέτερ στο πλάι του μού δείχνει ποια είναι η οδός Ευβοίας. Στο πεζοδρόμιο γίνονται έργα και αποφεύγω με δυσκολία διάφορες παγίδες και λάκκους. Έχει ήλιο και δροσιά και ευχάριστη κίνηση και μία γυναίκα με προσπερνάει λέγοντας στο παιδί της "πολύ ωραίος χώρος". Βγήκαν από εκεί όπου πηγαίνω.