Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία Νεοϋορκέζα έφηβη θέλει να κάνει ψυχοθεραπεία. Η μαμά της, όμως, δεν είναι και τόσο σίγουρη.

Η Ντέρι Όλιβερ ήταν στην πέμπτη δημοτικού όταν μίλησε για πρώτη φορά στη μαμά της για να δει έναν ψυχοθεραπευτή.

Ζούσε στη Τζόρτζια με τον θείο, τον παππού και τη γιαγιά της, ενώ η μαμά της βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να βρει δουλειά και σπίτι πριν μετακομίσει όλη η οικογένεια. Ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές. Η Όλιβερ, που είναι τώρα 17 ετών και τελειόφοιτη στο Cobble Hill School for American Studies στο Μπρούκλιν, ένιωθε κατάθλιψη. Ένα άτομο στο σχολείο της πρότεινε να δοκιμάσει ψυχοθεραπεία.

“Κυρία είμαι άχρηστη”: Τι έκανε ακραία βίαια τα κορίτσια στα σχολεία

Ψυχολόγος που απασχολείται σε σχολεία του κέντρου αποκαλύπτει τους προβληματισμούς των κοριτσιών που εμπλέκονται στη βία ανηλίκων και αναλύει «τη μόνη λύση που υπάρχει».

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρωτήσατε το παιδί σας «πώς είσαι;» ή «περνάς καλά; Χρειάζεσαι κάτι;», χωρίς να βάζεις στη μέση σχολεία ή δραστηριότητες ή υλικές ανάγκες.

Ή που δεν το διακόψατε όταν σας μιλούσε με ένα «έλα τώρα», γιατί αποσπούσε από αλλού την προσοχή σας;

ΠΟΥ: Παιδιά ηλικίας έως 15 ετών καταναλώνουν αρκετό αλκοόλ και καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο

Η κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξήθηκαν σημαντικά στις «προτιμήσεις» των παιδιών ηλικίας από 11 έως και 15 ετών, με τα κορίτσια να κατέχουν τα «πρωτεία», καταγράφει έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Ευρώπης για την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης για την τάση αυτή των νεαρών παιδιών χαρακτηρίζονται «ανησυχητικά» από τους ειδικούς με τον ΠΟΥ να προτείνει λήψη μέτρων δημόσιας υγείας προκειμένου να περιοριστεί η πρόσβαση σε αλκοολούχα ποτά.

Έρευνα διαπιστώνει ότι επιδημία μοναξιάς “χτυπάει” τους γονείς

Μια νέα εθνική έρευνα στις ΗΠΑ, που διεξήχθη από το Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο, διαπιστώνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων βιώνουν απομόνωση, μοναξιά και εξουθένωση από τις απαιτήσεις της γονεϊκότητας, με πολλούς από αυτούς να αισθάνονται έλλειψη υποστήριξης για την εκπλήρωση αυτού του ρόλου.

Πώς θα ωφελήσουν τα άτομα με αναπηρία οι νέες ευρωπαϊκές κάρτες

Τους «Υπνοβάτες» ανεβάζει η ομάδα «Εν Δυνάμει» στη Μονή Λαζαριστών

Πάνω στο τρίπτυχο θάνατος-ύπνος-όνειρα σκύβει η ομάδα «Εν Δυνάμει» με το έργο «Υπνοβάτες» που θα παρουσιαστεί από τις 10 Μαΐου και για δέκα μόνο παραστάσεις, στη Μονή Λαζαριστών, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση Ελένης Δημοπούλου

Στην Καλαμαριά το πανελλήνιο πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ εφήβων-νεανίδων

Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων 2024 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) θα λάβει χώρα στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης (ΔΑΚ Καλαμαριάς).

Έρευνα: Γιατί αποδεικνύεται δύσκολο τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται υγιεινά – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Ορισμένες από τις στρατηγικές που ακολουθούν οι γονείς παιδιών προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να παρέχουν στα παιδιά μια ισορροπημένη, θρεπτική διατροφή, μπορεί να αποτυγχάνουν σύμφωνα με δημοσκόπηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου C.S.Mott του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 1.083 γονέων παιδιών ηλικίας 3-10 ετών σε όλη τη χώρα.

Παιδιά 5-7 ετών με smartphones: Βρετανική έκθεση δείχνει ότι οι γονείς επιτρέπουν στα μικρά παιδιά να έχουν προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 5 με 7 ετών στη Βρετανία χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς επίβλεψη και το ένα τέταρτο από αυτά έχει smartphone, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή μέσων (Ofcom).

Κοκκύτης – Ιλαρά: Χιλιάδες κρούσματα στην Ευρώπη

Αύξηση μεταδοτικών νοσημάτων που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό στις ευρωπαϊκές χώρες καταγράφει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) στις νεότερες εκθέσεις του, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού (22-28 Απριλίου). Ειδικά για δύο νοσήματα, την ιλαρά και τον κοκκύτη, η ανησυχία εντείνεται καθώς από πέρυσι παρατηρείται σημαντική έξαρση.

Πρόταση για καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταθέτει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Παιδείας

Πρόταση για την καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς και να συμβάλλουν αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα καταθέσει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Παιδείας.