Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Diane Laufenberg: Πώς μαθαίνουμε; Από τα λάθη μας.



H Diana Laufenberg μοιράζεται μαζί μας 3 εντυπωσιακά πράγματα που έμαθε για τη διδασκαλία - συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι κανείς μαθαίνει από τα λάθη του.

Σχέδιο για τη διανομή φρούτων στα σχολεία

Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, θα εφαρμόσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος υφυπουργός, Ιωάννης Κουτσούκος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή, Γιώργου Κοντογιάννη.

Ημερίδα: «Έτσι είμαι: Ανατρέποντας προκαταλήψεις»

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα με αφορμή το αφιέρωμα Έτσι είμαι: Ανατρέποντας προκαταλήψεις με τη συμμετοχή σκηνοθετών, εκπροσώπων συλλόγων και ειδικών, την Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 11 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Τζον Κασαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι).

Ανοιχτά μυαλά σε κλειστά κελιά

Ούτε το όνομα, ούτε η καταγωγή του, μόνο το σχολείο του ανακοινώθηκε και ας του απονεμήθηκε βραβείο για την επίδοσή του στο δύσκολο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, πριν από λίγες μέρες.

Πρόκειται για ένα παιδί της β' τάξης λυκείου, που ζει και σπουδάζει μέσα στις φυλακές Αυλώνα.

Δραστηριότητες με το Ρατατούη


Μεταφορτώστε στον υπολογιστή σας ένα δωρεάν βιβλιαράκι δραστηριοτήτων για μικρά παιδιά, με ήρωα το Ρατατούη.

Λίγα - ακόμη- λεπτά από τις ζωές διερμηνέων νοηματικής γλώσσας...

Σε δικηγορικό γραφείο...

Σε ρόλο μάνατζερ οι διευθυντές των σχολείων

Διευρυμένες διοικητικές και εκπαιδευτικές αρμοδιότητες δίνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι πλέον θα επιλέγονται με βάση τα προσόντα τους, και όχι μόνο με γνώμονα τα έτη προϋπηρεσίας.

Γκέι ήρωες σε παιδικά της Disney

Ο κορυφαίος animator Andrea Deja που εργάζεται στη Disney αναμένεται να λανσάρει παιδικό έργο με πρωταγωνιστές γκέι. Ο σχεδιασμός τους αναμένεται να γίνει σύντομα, ενώ το σενάριο θα βασιστεί σε αληθοφανή γεγονότα. "Ενθουσιασμένη με την ιδέα της στροφής στους ήρωες των κινούμενων σχεδίων", δηλώνει η εταιρία DisneyΖήτημα χρόνου αποτελεί πλέον η ιδέα της δημιουργίας χαρακτήρων γκέι σε κινούμενα σχέδια της Disney, ενώ σύμφωνα με τον βετεράνο στο animation της Disney, η ιδέα ίσως και να μην είναι τόσο παρατραβηγμένη όσο ακούγεται.

Τι και αν οι παραδοσιακοί χαρακτήρες της Σταχτοπούτας, του Aladdin, του Μίκυ και άλλων αποτελέσουν παρελθόν;