Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

8 κοινά προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς να βοηθήσετε.

 Κάποια παιδιά με προβλήματα μάθησης και προσοχής αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τους κοινωνικούς κανόνες και τον εξοπλισμό στην παιδική χαρά. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να τα αντιμετωπίσει.

Παιδιά: Οταν τα κινητά είναι στο τραπέζι, χάνεται η σκέψη

Η Κάιλι Ντεμάρκο πήγε στο δημόσιο σχολείο της κόρης της για να παρακολουθήσει μία σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών. Καθώς περνούσε από διαφορετικές αίθουσες και μάθαινε πώς να αποτρέψει τα παιδιά της από το να φάνε ένα ζελεδάκι κάνναβης και να αποφύγουν τη βία στον δρόμο, ένας πάγκος τής τράβηξε το βλέμμα: ένας γονέας ζητούσε από άλλους γονείς να υπογράψουν πως δεν θα δώσουν στα παιδιά τους smartphone έως την όγδοη τάξη (12-13 ετών).

Η εγκύκλιος για τη λειτουργία των Ειδικών Νηπιαγωγείων Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025

Εγκύκλιο για τις ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Ειδικών Νηπιαγωγείων και των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025 και τον προγραμματισμό λειτουργίας ολοήμερου προγράμματος, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο
Πηγή: esos

Γεωγραφική δυσλεξία:Τι συμβαίνει αν δεν δουλεύει GPS του εγκεφάλου μας

Αν ανήκετε σε αυτούς που αδυνατούν να προσανατολιστούν ακόμα και αν χρησιμοποιείτε GPS και απορείτε πως κάποιοι άλλοι κινούνται σωστά και με άνεση χωρίς καν χάρτη, μάλλον έχετε γεωγραφική δυσλεξία.

Τα παιχνίδια δεν (πρέπει να) έχουν φύλο: Κορίτσια με αυτοκινητάκια, αγόρια με κούκλες

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στην ελληνική κοινωνία «πέρα από το ροζ και το γαλάζιο», δηλαδή υπερβαίνοντας τα έμφυλα στερεότυπα. Από πολύ μικρή ηλικία μαθαίνουν ότι ο κόσμος είναι βαθιά διχοτομημένος ως προς το φύλο. Ότι τα αγόρια και τα κορίτσια είναι διαφορετικά, ντύνονται με διαφορετικά ρούχα, συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο και παίζουν με διαφορετικά παιχνίδια», αναφέρει στο ΒΗΜΑ η Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων στα ΑΕΙ.

Ημερίδα για την εφηβεία και τις ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές της - Υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση ψυχικών διαταραχών η εφηβεία

Το 60-70% των ψυχικών διαταραχών εμφανίζονται μεταξύ των 12 με 25 ετών, ενώ δύο είναι οι ηλικίες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ψυχικών διαταραχών (14,5 ετών και 30 ετών), όπως επισήμανε ο καθηγητής Β' Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, Παντελεήμων-Βασίλειος Μποζίκας, μιλώντας στην ημερίδα, με τίτλο «Η είσοδος στην εφηβεία και οι ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές της: Ψυχοδυναμική προσέγγιση μιας κρίσιμης αναπτυξιακής περιόδου», που πραγματοποιήθηκε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Social media: Πώς επηρεάζουν τα πρότυπα των εφήβων

Ο ψυχίατρος Νίκος Γκούβας εξηγεί στην Ελένη πώς τα social media μπορούν να επηρεάσουν τα πρότυπα των εφήβων.

«Τα κορίτσια που μεγαλώνουν με μια κουλτούρα που σεξουαλικοποιεί τα σώματα, οικειοποιούνται αυτά τα πρότυπα και μαθαίνουν να εξισώνουν την εμφάνισή τους με την αξία τους. Η εικόνα των νέων για τον εαυτό τους σχετίζεται πλέον με αυτά που βλέπουν στα social media. Τα social media αλλάζουν τον αξιακό κώδικα των νέων», επεσήμανε ο ειδικός.

Θεσσαλονίκη: Καλοκαιρινά εργαστήρια στο MOMus - Το πρόγραμμα

Δροσερά, καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά… έρχονται στα μουσεία του MOMus στη Θεσσαλονίκη –στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη ΔΕΘ, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών και στο Μουσείο Φωτογραφίας στο λιμάνι της πόλης– και οι διακοπές ξεκινούν!

Ηλιούπολη: Ψηφιακά η αίτηση απαλλαγής δημοτικών τελών για ΑμεΑ

Στα πλαίσια ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών στο Δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Κυριακή Μαρή, πλέον τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% μπορούν να πραγματοποιήσουν την αίτηση απαλλαγής τελών εξ ολοκλήρου ψηφιακά χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν εκ του σύνεγγυς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης.

Συστήνεται Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία σε δήμους της χώρας

Αρκετοί δήμοι της χώρας δίνουν προτεραιότητα στους ανθρώπους με αναπηρία και γενικότερα σε ευάλωτους πληθυσμούς τόσο αναφορκά με την προσβασιμότητα τους στους δημόσιους χώρους όσο και σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Καύσωνας: Οδηγός προφύλαξης – Τι πρέπει να προσέχουν παιδιά, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εφιστά την προσοχή στα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης των επιπτώσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες δημιουργούνται συνθήκες που δεν είναι ανεκτές, από τον ανθρώπινο οργανισμό.