Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ιστορίες για αγρίους και για... καρτούν

Αν τα παιδιά σας κι εσείς είστε φαν του κινηματογράφου, πριν πάτε να δείτε το "Toy STory 3" διαβάστε το παρακάτω:

Σεξιστικό, ομοφοβικό και... ακατάλληλο για μικρά παιδιά. Οχι, τα παραπάνω «κοσμητικά επίθετα» δεν αφορούν σε κάποιο ερωτικό θρίλερ προορισμένο για τη μεταμεσονύκτια ζώνη, αλλά σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων φτιαγμένη κατ’ εξοχήν για (μικρά αλλά και μεγάλα) παιδιά.

Πέντε «ανθρώπινα βιβλία» αντιρατσιστικής εκπαίδευσης και γνώσης

Σχολείο και πρωταθλητισμός

Αποτελεί κοινό μυστικό πως στον βωμό του πρωταθλητισμού πολλά παιδιά θυσιάζουν το σχολείο προκειμένου να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις. Για παράδειγμα, μία απ’ τις κορυφαίες μορφές στον χώρο του ελληνικού τένις δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο.

Στα θρανία 446 ώρες παραπάνω

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών με αναπηρίες σε μια θολή «αγορά»

Ο πιο αδιαμφισβήτητος ρόλος των ανθρώπων με αναπηρίες είναι ο ρόλος του καταναλωτή. Ανεξαρτήτως από το εάν μέρος της κατανάλωσης καλύπτεται από κάποια ασφαλιστικά ταμεία στο σύνολο της ή ως ένα βαθμό, ο καταναλωτής είναι καταναλωτής και έχει ειδικές καταναλωτικές ανάγκες από ειδικές υπηρεσίες και προϊόντα.

Τυφλόμυγα σου πουλώ!

Ένα παιδί κάνει την τυφλόμυγα. Τα άλλα  του δένουν τα μάτια με μαντίλι και το τριγυριζουν τραγουδώντας, ώσπου να πιάσει ένα τους. Αν καταλάβει ποιο είναι, γίνεται τότε εκείνο τυφλόμυγα.