Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Αντιμετωπίστε το δράμα της εφηβείας

Καθώς το παιδί σας ωριμάζει, οι αισθητηριακές καταρρεύσεις του θα πρέπει να σταματήσουν, σωστά; Οχι ακριβώς. Καθώς οι ορμόνες «χτυπάνε κόκκινο» , τα προβλήματα συμπεριφοράς που σχετίζονται με τη ΔΕΠΥ εμφανίζονται γρήγορα και έντονα. Δείτε πώς μπορείτε να τα καταφέρετε έχοντας παιδί με ΔΕΠΥ στην εφηβεία. 

PISA: Χαμηλές μαθητικές επιδόσεις της Ελλάδας σε Μαθηματικά, Κατανόηση Κειμένου και Φυσικές Επιστήμες – Η κατάταξη ανά χώρα

Στην ομάδα των χωρών που σημειώνουν χαμηλότερες επιδόσεις από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ στα Μαθηματικά, την Κατανόηση Κειμένου και τις Φυσικές Επιστήμες συγκαταλέγεται η Ελλάδα, στο Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών PISA 2022, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία ανακοινώθηκαν την  Τρίτη 5/12.

«Μια μπάλα για όλους» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Το παραμύθι που βασίζεται στην παγκόσμια εκστρατεία για πρόσβαση παιδιών με οπτική αναπηρία σε ειδική μπάλα μεταφράστηκε και στα γαλλικά και παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Μια μπάλα για όλους. Η παγκόσμια καμπάνια που στόχο έχει να διανείμει εντελώς δωρεάν, ειδικές μπάλες σε κάθε παιδί και σχολείο στην Ελλάδα όπου φοιτούν παιδιά με οπτική αναπηρία, έγινε βιβλίο και μόλις μεταφράστηκε στα γαλλικά με τη συνδρομή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, εν όψει μάλιστα των Ολυμπιακών και Παραλυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το καλοκαίρι του 2024.

Sensational Blackboard

Ticket to an EU ride: “Ταξιδεύοντας” στην ΕΕ μέσα από ένα απολαυστικό videogame

To νέο videogame του ΕΛΙΑΜΕΠ έχει σχεδιαστεί ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να ελκύσει το ενδιαφέρον πολιτών που έχουν τη σχετική περιέργεια και ενδιαφέρον.

Κατάγματα: Η πασίγνωστη βιταμίνη που δεν φαίνεται να ωφελεί τα οστά των παιδιών

Καμία επίδραση στην υγεία των οστών και την προστασία των παιδιών από κατάγματα δεν φαίνεται να έχει η βιταμίνη D, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Mαλλί της γριάς με… νικοτίνη

Ποσότητα νικοτίνης ίση με έως και πέντε τσιγάρα μπορεί να περιέχουν τα λευκά snus, μικρές σακούλες με νικοτίνη και γεύση, χωρίς καπνό, που εφαρμόζουν ανάμεσα στο άνω χείλος και το ούλο και αν καταναλωθούν σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσουν ταχυπαλμίες ή και αρρυθμίες στην καρδιά, ακόμη και δηλητηρίαση. Πρόκειται για ένα από τα πολλά προϊόντα διακοπής καπνίσματος που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και, μολονότι οι πληροφορίες όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν συγκεχυμένες, εικάζεται ότι αυτό ήταν το προϊόν που κατανάλωσαν οι έφηβοι μαθητές στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν λιποθυμικές τάσεις.

«Δεν έχουμε βιώσει τέτοιες αντιδράσεις σε καμία άλλη χώρα»: Ο σκηνοθέτης του «Αγόρια στο ντους» μιλά στη LiFO

Σπ. Πρωτοψάλτης: Προτεραιότητα για τη ΔΥΠΑ η στήριξη των ατόμων με αναπηρία – Δεν θέλουμε αποκλεισμούς στην αγορά εργασίας

Για το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) λέγοντας ότι η συγκεκριμένη δράση έχει διάρκεια έως 24 μήνες και επιχορηγεί το 75% και του μισθού και των εισφορών, αλλά του συνολικού κόστους εργασίας για την πρόσληψη ανέργων έως 700 ευρώ το μήνα. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στη δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία στην οδό Πατησίων που θα είναι σύντομα έτοιμο για να εξυπηρετήσει την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Συναγερμός στους γονείς – Νέα μόδα στους νέους τα ζελεδάκια κάνναβης

Τα ζελεδέκια κάνναβης είναι μια νέα επικίνδυνη μόδα που έχει αρχίσει εξαπλώνεται μεταξύ νεαρών ακόμα και ανήλικων προκαλώντας έντονη ανησυχία στους γονείς.

Πρόσφατα ένας 20χρονος από την Σαλαμίνα κατανάλωσε ζελεδάκια κάνναβης και λίγη ώρα μετά βρέθηκε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Γάζα: «Έκλαιγε και φώναζε συνεχώς τη νεκρή μαμά της» – Το δράμα των τραυματισμένων ορφανών

Πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο που κήρυξε το Ισραήλ στη Χαμάς και μαίνεται εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Η Γάζα έχει ισοπεδωθεί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς σπίτια και χωρίς οικογένεια.