Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Μικρά μπουφάν, μεγάλα προβλήματα…

Αν είστε γονιός ή εκπαιδευτικός, σίγουρα η εικόνα 25 στριμωγμένων μπουφάν σε μια μικρή κρεμάστρα θα σας είναι οικεία. Συνήθως, όσο πιο μικρό είναι ένα μπουφάν, τόσο περισσότερο χώρο πιάνει και τόσο μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργεί. Πώς;

Κάθε μέρα δίνονται πολύ μεγάλες μάχες δίπλα στις κρεμάστρες λίγο πριν το διάλειμμα. Γιατί μπορεί στο σχόλασμα το μπουφάν να εντοπίζεται από τον παππού/γιαγιά/ μαμά/ μπαμπά του μικρού μαθητή, στο διάλειμμα όμως το κάθε παιδί πρέπει να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις – υπερδυνάμεις μνήμης και παρατηρητικότητας για να εντοπίσει μπουφάν του ανάμεσα σε άλλα 12 τουλάχιστον που του φαίνονται ίδια.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας» περιόδου 2021-2022

Σε συνέχεια της εξασφάλισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 4.500 θέσεων μαθητείας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αποκλειστικά για το «Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας», οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά τους μέχρι και την Τετάρτη 3.11.2021 και ώρα 23.59, στο Πληροφοριακό Σύστημα Μαθητείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: e-mathiteia.minedu.gov.gr. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων περιγράφεται αναλυτικά στην αρχική σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος, όπου είναι αναρτημένες και οι αντίστοιχες προσκλήσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ.

Κάρτα εισόδου εκπαιδευτικών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους: Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά για την έκδοση κάρτας ελευθέρας για εκπαιδευτικούς στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜ/ΤΑΜΣ/ Φ32Φ56/226261/ 135785/7473/4873/2016 - ΦΕΚ 2173/Β/13-7-2016 "Δικαίωμα εισόδου σε μεμονωμένα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο" επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος των εκπαιδευτικών στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους με την επίδειξη ΚΑΡΤΑΣ -ΔΕΛΤΙΟΥ ελεύθερης εισόδου.

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία για ασφαλές σερφάρισμα των παιδιών στο internet

Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό μήνα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Google Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά, μέσα από το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου.

Κορωνοϊός: Τα παιδιά εξίσου ευάλωτα στη μόλυνση με τους ενηλίκους

Μια νέα αμερικανική μελέτη έρχεται να καταρρίψει τον «μύθο» ότι τα παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα στη μόλυνση με τον νέο κορωνοϊό. Σύμφωνα με τη μελέτη που ανήκει σε ειδικούς του University of Utah Health και η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «JAMA Pediatrics», παιδιά και ενήλικοι αντιμετωπίζουν παρόμοιο κίνδυνο μόλυνσης με τον SARS-CoV-2. Ωστόσο ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών που έχουν μολυνθεί δεν εμφανίζουν συμπτώματα της COVID-19 σε σύγκριση με τους ενηλίκους. Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι όταν ένα άτομο μολυνθεί με τον ιό, υπάρχει 52% κίνδυνος να τον μεταδώσει σε τουλάχιστον άλλο ένα άτομο που κατοικεί στο ίδιο σπίτι.

Κληρώθηκαν οι μαθητές/τριες που θα πετάξουν με εκπαιδευτικό αεροσκάφος και ελικόπτερο της ΠΑ

Κληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα οι 10 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου σχολείων της επικράτειας που θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν με εκπαιδευτικό αεροσκάφος Tecnam P2002-JF και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Το ΓΕΑ γνωστοποίησε τους αριθμούς των αιτήσεων που κληρώθηκαν για τις συγκεκριμένες πτήσεις:

ΕΛΣΤΑΤ – Μειωμένες οι υιοθεσίες παιδιών και το 2020

Μείωση 23,3% σημείωσαν οι πράξεις υιοθεσίας στη χώρα το 2020 και ανήλθαν σε 217 έναντι 283 το 2019, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως προκύπτει η καραντίνα επηρέασε κατά πολύ και αυτόν τον τομέα.

Οι υιοθεσίες θηλέων ανήλθαν σε 107 και οι υιοθεσίες αρρένων σε 110, παρουσιάζοντας μείωση κατά 26,7% και 19,7%, αντίστοιχα σε σχέση με το 2019.

“Σχολικό παράθυρο στην τέχνη” για τους μαθητές της Σαντορίνης

Στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των μικρών μαθητών, μέσα από τις σύγχρονες τέχνες και στην επαφή των παιδιών με διαφορετικές μορφές έκφρασης, αποσκοπεί το ελπιδοφόρο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων με τίτλο “Σχολικό παράθυρο στην τέχνη”, μέρος του οποίου που παρουσιάστηκε το Σάββατο 30/10 στο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου.

Το πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και του Δήμου Θήρας, περιλαμβάνει σχολικά εργαστήρια για το δημοτικό σχολείο του Ακρωτηρίου, που αγγίζουν την παιδική ευαισθησία και βοηθούν στην ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων και ιδεών.

Πήρε το χρυσό η Καβάλα στο... Excel!

Η πόλη της Καβάλας έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός ακόμα χρυσού μεταλλίου στο ετήσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist που διοργανώνει η ACTA, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, για την ανάδειξη των τριών παιδιών που κατά έτος την Ελλάδα στον κορυφαίο διαγωνισμό πληροφορικής παγκόσμιος. Τα παιδιά που διακρίνονται διαγωνίζονται στις τρεις κατηγορίες του Office, Word, Excel και το PowerPoint.

Φέτος, ήταν σειρά του Ανδρέα Ναλμπάντη να διακριθεί στον πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», κερδίζοντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Excel.