Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Οι 10 χειρότερες δουλειές για τα άτομα με ΔΕΠΥ

Πολλές φορές γονείς και εκπαιδευτικοί «σπρώχνουμε» τα παιδιά μας με ΔΕΠΥ σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις όσο αφορά τις σπουδές τους ή την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ξέρουμε όμως πραγματικά τι ταιριάζει με την ΔΕΠΥ; Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο και αναθεωρήστε τον «επαγγελματικό προσανατολισμό» σας.

Προσοχή στη λεπτομέρεια. Πολλά έργα ταυτόχρονα. Μονοτονία. Αν αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν μια θέση εργασίας, φύγετε μακριά! Οι δουλειές που επιτρέπουν στα άτομα με ΔΕΠΥ να διαπρέπουν είναι δυναμικές, επιχειρηματικές και δημιουργικές.

Ίδρυμα Ωνάση: 215 υποτροφίες σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και επιστήμονες

Το Ίδρυμα Ωνάση ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, παρέχοντας συνολικά 215 υποτροφίες σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές και επιστήμονες, για σπουδές και έρευνα -στην Ελλάδα και το εξωτερικό- σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και καλλιτεχνικών κλάδων.

Κίνδυνος για το μωρό, όταν οι γονείς σκεπάζουν το καρότσι

Προειδοποίηση προς τους γονείς να μην σκεπάζουν το καρότσι του μωρού τους έχοντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι θα το προστατεύσουν από τον ήλιο, απηύθυνε ένας γιατρός από τη Σουηδία.

Ιαπωνία: Σκότωσε 19 άτομα με μαχαίρι για «να απαλλάξει τον κόσμο από τους ανάπηρους»

Ενας πρώην υπάλληλος του κέντρου φιλοξενίας ανθρώπων με νοητική στέρηση οπλισμένος με μαχαίρια σκότωσε 19 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 στο Τόκιο σε μία από τις μεγαλύτερες ομαδικές δολοφονίες στην μεταπολεμική Ιαπωνία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ο Σατόσι Ουεματσού, 26 ετών, έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου και μπήκε στο κτίριο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πριν ξεκινήσει το μακάβριο έργο του έδεσε τα μέλη του προσωπικού.

Το νέο παιχνίδι της Apple διδάσκει τα παιδιά πώς να συγγράψουν κώδικα

Το Swift Playgrounds είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια για να βοηθηθούν τα παιδιά να γίνουν προγραμματιστές.
της Λίζα Αντιτσίκο στο fortunegreece

Από πότε είναι έγκλημα να φτάνει ένα παιδί πρόσφυγας μόνο του στην Ελλάδα;

Από την αρχή του έτους μέχρι και τις 18 Ιουλίου έχουν επισήμως καταγραφεί από τις ελληνικές αρχές 2.951 ασυνόδευτοι ανήλικοι. Οι ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών είναι όλοι γεμάτοι, με συνέπεια 1.394 ανήλικοι αυτή τη στιγμή να είναι άστεγοι. Από αυτούς 330 βιώνουν συνθήκες κράτησης σε αστυνομικά τμήματα, σε κρατητήρια, στην Αμυγδαλέζα και σε κλειστά κέντρα κράτησης. Συνυπάρχουν πολύ συχνά με ενήλικες σε άθλιες συνθήκες.

UNCRC: Οδηγίες προς γονείς και παιδιά για το Pokémon Go

Οδηγό με πληροφορίες και συμβουλές για να προστατευθούν τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Pokémon Go, δημοσιεύει o Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός, με έδρα τη Λευκωσία στην Κύπρο Hope For Children. 

Tο Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι όπου μαζεύεις και ανταλλάζεις χαριτωμένα πλάσματα που ονομάζονται Pokemon (Pokemon Monsters). Είναι ένα από τα πρώτα δημοφιλή παιχνίδια τα οποία χρησιμοποιούν την ''επαυξημένη πραγματικότητα '' - μία μίξη της πραγματικής ζωής και του διαδικτυακού κόσμου. 

Δενδροφυτεύσεις και υιοθεσίες δένδρων απο τους μαθητές των σχολείων

Με στόχο την ενδυνάμωση της κουλτούρας πολιτικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος θα συνεχιστούν για δεύτερη χρόνια φέτος οι δράσεις του Γραφείου Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής.