Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κατασκευή: Ουρανοξύστης λεπτής κινητικότητας

Τα παιχνίδια λεπτής κινητικότητας του εμπορίου απευθύνονται συνήθως σε παιδιά βρεφικής ηλικίας, έχουν μεγάλα κομμάτια και αποσκοπούν στο να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στα πρώτα βήματα του παιδιού. Πρόκειται για πολύχρωμα πλαστικά, ανθεκτικά παιχνίδια που, αν και ευχάριστα για την ηλικία στην οποία απευθύνονται, δεν είναι ελκυστικά και βοηθητικά για τα μεγαλύτερα παιδιά με προβλήματα λεπτής κινητικότητας και οπτικοκινητικού συντονισμού π.χ. παιδιά με νοητική καθυστέρηση, εγκεφαλική παράλυση. 

Το χιούμορ επιδρά θετικά στη μάθηση

Μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Descartes του Παρισιού και η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cognition and Emotion, αναφέρει ότι το χιούμορ επιδρά θετικά στην εκπαίδευση και μάθηση των παιδιών.

To Minecraft στην Εκπαίδευση

Την τέχνη της εκπαίδευσης με έναν προσφιλή στα παιδιά τρόπο, τον παιγνιώδη τρόπο επιχειρούν να μάθουν δάσκαλοι ανά τον κόσμο. Το ιδιαίτερα δημοφιλές Minecraft, αν και ακατανόητο για πολλούς μεγάλους, μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό τον σκοπό, υποστηρίζουν αρκετοί δάσκαλοι. Έτσι, η Microsoft που εξαγόρασε την μικρή εταιρεία ανάπτυξης του «ψηφιακού Lego» βρέθηκε με ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που αποφάσισε να στηρίξει δημιουργώντας την δική του εκπαιδευτική κοινότητα, σε συνεργασία με την TeacherGaming LLC

Οταν η Ντίσνεϊ συνάντησε τον Δαρβίνο

H Disney έρχεται να ανατρέψει την εικόνα του Κάρολου Δαρβίνου ως μιας πατρικής φιγούρας με γενειάδα και αραιωμένα μαλλιά, αφού στη νέα της ταινία για τον θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης θα τον παρουσιάζει ως άλλον... Ιντιάνα Τζόουνς. Η χολιγουντιανή παραγωγή φιλοδοξεί να ρίξει νέο φως στον άγγλο φυσιοδίφη εξιστορώντας τις περιπέτειές του προτού αυτός γράψει το περίφημο βιβλίο του «Η καταγωγή των ειδών». Πίσω από το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ βρίσκεται ο Στίβεν Γκάχαν, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας «Syriana», στην οποία πρωταγωνίστησε οΤζορτζ Κλούνεϊ. «Μια ταινία της Ντίσνεϊ για τον Κάρολο Δαρβίνο; Είναι δύσκολο να τη φανταστώ, ήταν επιβλητικός όταν ήταν νέος. Νομίζω ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, θα είναι διασκεδαστικό» δήλωσε ο Λόρα Κινς, απόγονος του Δαρβίνου.

Παχύσαρκα παιδιά “από κούνια”;

Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, περισσότερες από 900 μητέρες μελετήθηκαν προοπτικά σε σχέση με την ύπαρξη ορισμένων παραγόντων κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και θηλασμού, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για την εμφάνιση παχυσαρκίας στη μετέπειτα ζωή του παιδιού.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους τέσσερις (4) αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 

Άποψη: Ν. Μπόβολος Είδαμε αγώνες στίβου ΑμεΑ (αλλά δε χαρήκαμε και τόσο)

Διαβάστε το κείμενο του Νίκου Μπόβολου στο http://provocateur.gr με τις εντυπώσεις του από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ πού όπως δηλώνει ο  ίδιος "ήταν μια καλή αφορμή για σκέψη". 

Η ποικιλομορφία του DNA «γεννά» ψηλότερους και εξυπνότερους ανθρώπους

Οι σύγχρονες γενιές παιδιών τείνουν να είναι υψηλότερες και εξυπνότερες, λόγω της γενετικής ποικιλομορφίας που χαρακτηρίζει το DNA του ανθρώπου, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύεται στο Nature. 

Πώς θα καταλάβουμε ότι η θάλασσα που κολυμπάμε είναι καθαρή;

Αληθεύει πως όπου υπάρχουν αχινοί τα νερά είναι καθαρά; Η ύπαρξη πίσσας είναι ένδειξη ότι η θάλασσα είναι μολυσμένη; Και από τι κινδυνεύουμε αν κολυμπήσουμε σε ακατάλληλα νερά; Όλες οι απαντήσεις στις απορίες σας για να απολαύσετε το καλοκαίρι, εσείς και τα παιδιά σας σας με ασφάλεια.