Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σχολεία χωρίς αίθουσες!!!

Οι εκπαιδευτικοί στη Σουηδία, ξεπέρασαν και την πιο ακραία φαντασία των μαθητών. Δημιούργησαν σχολείο που μοιάζει πολύχρωμο παιδότοπο.

Στην ουσία πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχολικό κτίριο, δημιούργημα του σχεδιαστικού γραφείου ROSAN Bosch σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων της Σουηδίας. Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα σχολείο χωρίς τοίχους και τυπικές αίθουσες διδασκαλίας, όπου το μάθημα θα γίνεται σε παιδότοπους, πλήρεις χρωμάτων και παιχνιδιών.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιουργεί 20 βοτανικούς κήπους σε σχολεία και ιδρύματα

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σχεδίασε και υλοποιεί το τριετές πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» , που απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους.

Με άξονα το φυσικό περιβάλλον και τις αρχές της διατήρησης, της φροντίδας και της ανάπτυξής του, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα προσφέρει σε 15 Γυμνάσια και Λύκεια και 5 Ιδρύματα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, σε όλη την Ελλάδα, μία περιβαλλοντική παιδαγωγική εμπειρία.

Open Source εφαρμογές που απευθύνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα!

Επιμέλεια: Καραγιάννη Χρύσα, Δασκάλα

Το OpenEducationDisc περιλαμβάνει μια συλλογή με τις καλύτερες open source εφαρμογές (για Windows) και απευθύνεται σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή ISO από εδώ. Έπειτα μπορείτε να το «κάψετε» σε ένα κενό DVD (επιλέγοντας εγγραφή εικόνας δίσκου) με το Nero. Αν δε διαθέτετε DVD burner μπορείτε να αποσυμπιέσετε το αρχείο ISO χρησιμοποιώντας το 7zip [δωρεάν] ή εναλλακτικά το winrar. Θα χρειαστείτε βέβαια μεγάλο χώρο για τον αποσυμπιεσμένο φάκελο, τον οποίο όμως μπορείτε να διαγράψετε αφού πρώτα κάνετε την εγκατάσταση των προγραμμάτων.

«Τρέχουμε» για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου!

Ομάδα που θα τρέξει για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου θα συμμετάσχει φέτος στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013.

Ψυχική υγεία με εμφυτεύματα

Η εμφύτευση ηλεκτροδίων που διεγείρουν συγκεκριμένους πυρήνες του εγκεφάλου βοηθά στον κατευνασμό ψυχιατρικών διαταραχών, καθώς και των νόσων του Πάρκινσον, της επιληψίας, της κατάθλιψης...

O πιο διασκεδαστικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής!

Μια νέα έρευνα δείχνει πώς η Τέχνη μπορεί να αξιοποιηθεί για να βοηθήσει τα παιδιά με διάσπαση προσοχής. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι μαθαίνοντας να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, τα παιδιά καταφέρνουν να εστιάζουν ευκολότερα την προσοχή τους και επιπλέον βελτιώνουν την ικανότητά τους να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. 

Όσοι ασκούνται από μικροί είναι πιο έξυπνοι όταν μεγαλώσουν

Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά από την ηλικία των 11 ετών, έχουν καλύτερες επιδόσεις στα νοητικά τεστ, όταν πια έχουν φθάσει στην ηλικία των 50 ετών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Απλοί κανόνες για να είναι αποδοτικό το διάβασμα


Υπάρχουν λίγοι γενικοί κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλους. Ο καθένας πρέπει να βρει αυτούς που ισχύουν για τον εαυτό του.

Τα περισσότερα τα ξεχνούμε αμέσως μετά το διάβασμα, γι’ αυτό πρέπει να ξεκινούμε αμέσως με την επανάληψη τμημάτων της ύλης που έχουμε να διαβάσουμε.

Μάθετέ τους να διαχειρίζονται την απογοήτευση

Η απογοήτευση είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να την αποδεχτούμε και να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, αν θέλουμε να έχουμε μια επιτυχημένη και ικανοποιητική ζωή. Ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να εκλογικεύσει δυσάρεστες καταστάσεις και να χειρίζεται το άγχος και την απογοήτευση. Αποκτά αυτή την ικανότητα με την πάροδο του χρόνου, και με τη σωστή καθοδήγηση θα την αναπτύσσει από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Βοηθήστε τα παιδιά σας να αποδεχτούν τα αναπόφευκτα «πάνω» και «κάτω» της. Μερικοί τρόποι για να το καταφέρετε είναι οι εξής:

Πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν: μόνο με γραπτή άδεια Γονέα ή Κηδεμόνα

Για τη συμμετοχή των μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών στο Πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν όπου με μεζούρες και ζυγαριές μθα γίνεται η μέτρηση της σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης θα πρέπει ο μαθητής/η μαθήτρια να διαθέτει έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.) καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα ή Κηδεμόνα του.

Σεμινάριο Κατάρτισης Διερμηνέων - Μάρτιος 2013

Από την ΜΚΟ Μεταδραση:

Ζητούνται άτομα που να γνωρίζουν πολύ καλά Ελληνικά και μια από τις παρακάτω γλώσσες για να παρακολουθήσουν Σεμινάριο Κατάρτισης Διερμηνέων με προοπτική συνεργασίας με την Οργάνωση:
Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Φαρσί, Νταρί, Χίντι, Κινέζικα, Μπενγκάλι, Παστού, Ουρντού/Παντζάμπι, Γεωργιανά, Κούρδικα (Κιρμαντζί, Μπαντινί, Ζαζά), Αρμένικα, Τουρκικά, Αλβανικά, Ρώσικα, Ταμίλ, Σινχάλα, και Αφρικανικές γλώσσες (Amharic, Tigninia, Swahili, Somali, Wollof, Pular, Foula, Ibo, Hauza, Ewe, Yoruba, Twi) 

Ομιλία: Πώς μαθαίνουμε να βλέπουμε (και όχι απλώς να κοιτάμε); Πώς μπορούμε να διδάξουμε την «όραση» στο σχολείο;

Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ διοργανώνει μια σειρά διαλέξεων στο φιλόξενο σαλόνι της ιστορικής οικίας Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού στην Αθήνα (Αμαλίας 4, 5ος όροφος).

Μαθηματικοί, φυσικοί, ιστορικοί τέχνης, εικαστικοί και συγγραφείς προσεγγίζουν, με απρόβλεπτο τρόπο, τους δεσμούς και τις ποικίλες σχέσεις που συνδέουν τα μαθηματικά και, γενικότερα, την επιστήμη με την τέχνη και την αφήγηση.

Τσιπάκια ανάγνωσης για τυφλούς

Για πολύ καιρό οι τυφλοί δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά με τις οθόνες αφής. Πλέον όμως, με έξυπνα προγράμματα και ειδικά τσιπάκια, οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές.