Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Παιδί, ήλιος, θάλασσα, πισίνες.

Λειτουργικές δυνατότητες του ατόμου με τετραπληγία

του Δρ. Ιωάννη Διονυσιώτη

Η τετραπληγία ορίζεται διεθνώς αναφορικά με την ταξινόμηση των βλαβών του νωτιαίου μυελού (American Spinal Injury Association Impairment Scale, Asia IS) ως «διαταραχή ή απώλεια της κινητικής ή / και της αισθητήριας λειτουργίας στα αυχενικά τμήματα του νωτιαίου μυελού, λόγω της βλάβης των νευρικών ινών μέσα στο νωτιαίο σωλήνα. Η τετραπληγία οδηγεί σε διαταραχές της λειτουργίας στα άνω άκρα καθώς επίσης και στον κορμό, τα πόδια και τα πυελικά όργανα. Δεν περιλαμβάνει την κάκωση του βραχιονίου πλέγματος ή τον τραυματισμό στα περιφερικά νεύρα έξω από το νευρικό άξονα ».

Εκπαιδευτικά επίκαιρα

Η ομοφυλοφιλία για γονείς και παιδιά

Αφιέρωμα: γκέι & εφηβεία, της Νατάσσας Χασιώτη
Ευτυχώς σήμερα, αν όχι ο έφηβος, τουλάχιστον ο γονέας έχει στη διάθεσή του κάμποσα εγχειρίδια που τον προειδοποιούν για τις δυσκολίες, του δίνουν οδηγίες πώς να χειριστεί καταστάσεις που είναι δύσκολες και ταμπού, με συνέπεια την επιδείνωσή των οικογενειακών σχέσεων, όπως π.χ. ναρκωτικά, βία, κακοποίηση, σεξουαλικές επιλογές. Ακολουθεί μια εκτεταμένη έρευνα των δυνατοτήτων κάποιων συγγραφέων να παράσχουν βοήθεια μέσω των εγχειριδίων τους που πλέον μεταφρασμένα κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.
Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό 10%

EMOTION PICTURES 2010

Στις 10-12 Σεπτεμβρίου 2010, το EMOTION PICTURES επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη!
Ξεκινώντας από  την κεντρική σελίδα του φεστιβάλ, μπορείτε να ενημερωθείτε για τη συμμετοχή στο 4ο Emotion Pictures. Μπορείτε ακόμα να διαβάσετε περισσότερα για τις ταινίες που προβλήθηκαν στο 3ο Emotion Pictures (19-22 Ιουνίου 2009), να γνωρίσετε την κριτική επιτροπή και τους επίσημους προσκεκλημένους του φεστιβάλ, να μάθετε περισσότερα για το αφιέρωμα στον αυτισμό, να δείτε τα δελτία τύπου του Emotion Pictures.

NAD Conference: Marlee Matlin

Matern'elles



πηγή: dailymotion

Σαΐτα με τον Buzz Lightyear

Εκτυπώστε τη σελίδα με τον Buzz Lightyear, διπλώστε την σύμφωνα με τις οδηγίες και πετάξτε τη σαΐτα με τον αγαπημένο σας ήρωα.

Τι έκρυβε η βαλίτσα

της Ρέας Βιτάλη (όπως δημοσιεύτηκε στο protagon)
Mα πόσο χρονών νάτανε; Τριών, τεσσάρων; Κάπου εκεί ανάμεσα. Κάποια ζημιά έκανε, για κάτι τη μάλωσα και εκείνη μου είπε «τότε θα φύγω από το σπίτι!». Άκου «θα φύγω»! Μια σταλιά άνθρωπος! Στην αρχή κώλωσα και μετά είπα «να φύγεις!». Απολύτως βέβαιη, ότι η επανάσταση της, θα τελείωνε εκεί…Αμ δε! Την άκουγα ν΄ανοίγει την ντουλάπα της, μετά το φερμουάρ της μικρής βαλίτσας της και μετά να κατεβαίνει όροφο…Δεν είναι δυνατόν! Έτρεξα στα νύχια, σαν άτεχνη μπαλαρίνα της συμφοράς, να κατασκοπεύσω. Άνοιξε την κεντρική πόρτα…Δεν μπορεί!