Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Διαγωνισμός καλλιτεχνικής απεικόνισης IMAGINERY


Ο διαγωνισμός Imaginary διοργανώνεται από «Το Βήμα» σε συνεργασία με το Mathematisches Forschungsinstitut Oberwolfach. Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας μέσα από τα μαθηματικά δημιουργώντας καλλιτεχνικές απεικονίσεις αλγεβρικών επιφανειών με το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα Surfer. Δεν χρειάζεται να έχετε υψηλές μαθηματικές γνώσεις _ αρκεί να το δοκιμάσετε!


ESA KIDS: Μαθαίνω το διάστημα


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για παιδιά (ESA - Kids) και μάθετε για το σύμπαν, τη ζωή στο διάστημα,  τις αποστολές, τη γη και πολλά άλλα. Μπείτε στο εργαστήριο και πάρτε ιδέες για κατασκευές, δείτε φωτογραφίες από το διάστημα και κατεβάστε διάφορες εφαρμογές. Παίξτε παιχνίδια, χρωματίστε διαστημόπλοια, ελέξτε τις γνώσεις σας και λάβετε μέρος στους διαγωνισμούς. Εμπρος λοιπόν!

Digital Wheel Art



Ένα ειδικό πρόγραμμα ζωγραφικής, παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία.

Προκήρυξη 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης & Διηγήματος

Η «Πνευματική και Ολυμπιακή Στέγη Δημητρίου Βικέλα» και ο «Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Ημαθίας» διοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.

Γ’ Διεθνές Συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Το 2011 συμπληρώνονται εκατόν εξήντα χρόνια από τη γέννηση του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη και εκατό από τον θάνατό του. Η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών προγραμματίζει την οργάνωση του Γ’ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη πιθανότατα στη Σκιάθο, στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου 2011, με κεντρικό θέμα, στο οποίο θα αφιερωθεί το μεγαλύτερο μέρος του Συνεδρίου: "Παπαδιαμάντης μεταφράζων και μεταφραζόμενος". Ο υπόλοιπος χρόνος θα διατεθεί για ελεύθερες ανακοινώσεις. Καλούνται όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη διεύθυνση της Εταιρείας, γνωστοποιώντας τον τίτλο της ανακοίνωσής τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Αθλητικό Κέντρο Θέρμης: Θερινές δραστηριότητες

Το «Αθλητικό Camp Θέρμης 2010» που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητικής Ανάπτυξης Θέρμης δίνει τη δυνατότητα σε αγόρια και κορίτσια να αναπτύξουν το ταλέντο τους στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το τένις. Πρόκειται γι ένα πρόγραμμα του Αθλητικού Κέντρου Θέρμης που στοχεύει στην εκμάθηση διαφόρων αθλημάτων, στην άθληση και τη δημιουργική ψυχαγωγία των παιδιών μετά τη λήξη των μαθητικών τους υποχρεώσεων.

Εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για τον Νίκο Καββαδία

Με εκδήλωση για τον Νίκο Καββαδία συμμετέχει το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κ’ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΪΟΣ) που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ημερίδα: "Καινοτόμες διδακτικές και παιδαγωγικές πρακτικές"

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, προκειμένου να βοηθήσει κυρίως τους αδιόριστους, τους μόνιμους συναδέλφους γαλλικής, αλλά και τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, να εμπλουτίσουν τις διδακτικές και παιδαγωγικές πρακτικές τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στα νέα κριτήρια που καθορίζουν πλέον την παιδαγωγική και επαγγελματική τους επάρκεια, όπως αυτά διατυπώνονται ως ζητούμενα από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ, διοργανώνει στις 26-6-2010, ημέρα Σάββατο, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, (Σίνα 31), ημερίδα επιμόρφωσης, με σεμινάρια διδακτικής και παιδαγωγικής που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη.

Αναβάθμιση του θεσμού του Ολοήμερου σχολείου

Το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης προχωρά σε αλλαγές στο πρόγραμμα που θα ισχύσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά, για τα 800 πιλοτικά ολοήμερα σχολεία.

Έτσι π.χ. από δω και στο εξής το σχολικό πρόγραμμα θα ξεκινά στις 8: 10 π.μ. και θα τελειώνει στις 14:10 μ.μ. υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές. Το ολοήμερο πρόγραμμα θα τελειώνει στις 16:00μ.μ. ενώ η αποχώρηση των μαθητών από το σχολικό χώρο θα μπορεί να γίνεται από τις 15:30 μ.μ., εφόσον έχει κατατεθεί στη σχολική μονάδα η ανάλογη αίτηση.

"Με τα μάτια ενός παιδιού"

Μη χάσετε σήμερα στις 20:00 το ντοκιμαντέρ "Με τα μάτια ενός παιδιού" που θα προβληθεί από την ΕΤ1.

ESA Kids,Space Gallery – Διαγωνισμός Καλλιτεχνικής Δημιουργίας

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος – European Space Agency (ESA) συνεχίζει και τον Ιούνιο τη διεξαγωγή καλλιτεχνικού διαγωνισμού με θέμα σχετικά με τον τομέα του Διαστήματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές ηλικίας έως και 14 ετών. 

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων σε θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης του διαδικτύου

Μνημόνιο Συνεργασίας 

Μεταξύ 

του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

και της 

ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.) ΤΗΣ Β’ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

για 
την υλοποίηση δράσεων σε θέματα ασφαλούς χρήσης και κατάχρησης 
του διαδικτύου 

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιθυμώντας να συμβάλει στην προσπάθεια του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τελώντας και η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., προτείνει τη συνδιοργάνωση δράσεων που αφορούν στην ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου. 

2010 Wheelchair Dance Sport German Classics

Ξεκινάει η διαβούλευση για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η διαβούλευση για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. 

Η Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της σήμερα προς τους Προέδρους ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν ουσιαστικά με τις προτάσεις τους τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στην υλοποίηση του προγράμματος της επιμόρφωσης. 

Το κείμενο της διαβούλευσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr) προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαβούλευση στο opengov.gr που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Πηγή: Δελτίο Τύπου 

Άρχισαν οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία διενεργούνται κατά το χρονικό διάστημα από  1 Ιουνίου μέχρι 21 Ιουνίου. 

Για την εγγραφή στην Α' τάξη απαιτούνται: 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους 22ους Deaflympics

Ύστερα από την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της αθλητικής μας ομοσπονδίας, την Τετάρτη 2/6/10, αποφασίστηκε να γίνει ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 και ώρα 11.00´ έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην οδό Κηφισίας 7.