Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Άσε κάτω αυτή τη συσκευή!

Μαλώνετε καθημερινά για το χρόνο που χάνει στο Snapchat; Ή στο Xbox; Ή στο Youtube; Δεν μπορεί κανείς να απαρνηθεί την τεχνολογία, αλλά αν δεν υπάρχουν όρια η ακαδημαϊκή επίδοση και οι σχέσεις των εφήβων πλήττονται σε μεγάλο βαθμό. Δείτε πώς μπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση. 
«Πρέπει να περιορίσουμε τον χρόνο στην τηλεόραση» 
«Πρέπει να περιορίσουμε τον χρόνο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια» 
«Πρέπει να περιορίσουμε την χρήση του κινητού τηλεφώνου». 

Λύσεις για προσβάσιμες πόλεις με οδηγό την καινοτομία

Μια ομάδα πολεοδόμων και μηχανικών γεωπληροφορικής, μέσω της startup AccessLab χαρτογραφεί ράμπες και πεζοδρόμια, εντοπίζει λακκούβες και χαλασμένα φανάρια και προωθεί λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να καταστήσει τις πόλεις προσβάσιμες.

Η AccessLab, που συστάθηκε το 2017 με τη νομική μορφή της ατομικής επιχείρησης, μέσω της πλατφόρμας GoSafe που έχει αναπτύξει, διευκολύνει χρήστες αμαξιδίου και εμποδιζόμενα άτομα, ήτοι άτομα περιορισμένης κινητικότητας όπως μαμάδες με καρότσια, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, να πλοηγούνται από ένα σημείο σε ένα άλλο μέσα από κατάλληλες ράμπες, πεζοδρόμια και διαβάσεις.

«Ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών για τα Σχολεία»

Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου καλεί το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ να καταθέσει προτάσεις προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθεί η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία

Γεύματα στα σχολεία: Εγκρίθηκαν 44 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 44 εκατ. ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2020 για τα γεύματα στα σχολεία.

Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας ήπιε αλκοόλ;

Αν και οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους δεν θα πιούν αλκοόλ ή τουλάχιστον θα τους το πουν πριν ή ακόμα και μετά, αρκετοί είναι οι έφηβοι που πειραματίζονται με αυτό εν αγνοία τους.

Για αυτό το λόγο θα ήταν καλό να μπορείτε να αναγνωρίσετε μερικά προειδοποιητικά σημάδια στην συμπεριφορά τους.

Το βιβλίο σεξουαλικής αγωγής που δεν πήραν ΠΟΤΕ οι Έλληνες μαθητές

Στη χώρα που (κάποιοι) ωρύονται για τα “αγέννητα παιδιά” (πώς καταμετρώνται άραγε;) και αδιαφορούν για τα εν ζωή, εν έτει 2000 (είκοσι χρόνια πριν) τυπώθηκε αυτό το βιβλίο Σεξουαλικής Αγωγής για τους μαθητές του Λυκείου. Η τύχη του μέχρι σήμερα αγνοείται. Όπως και του αντίστοιχου μαθήματος. Δεν ξέρω αν ποτέ το πήρε μαθητής στα χέρια του, τότε ούτε που το φανταζόμουν ότι θα δουλεύω σε σχολείο.

Διαβάζουμε στις πρώτες σελίδες:
Φορέας: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΕΞΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Συγγραφείς: Κώστας Γκοτζαμάνης, Ψυχίατρος & Ζήσης Παπαθανασίου, Επ. Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας ΑΠΘ.

Άποψη: Στέλιος Σοφιανός "Είναι διαφορετικό να τρως μπριάμ στο σχολείο…"

Ενα παιδί που τρέφεται σωστά χλευάζεται από τους συμμαθητές του που ζουν με πατατάκια. Ενα παιδί του οποίου οι γονείς εφαρμόζουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο αυτοκίνητο, στοχοποιείται ως «διαφορετικό». Τι σου μαθαίνει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα; 

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: Και νέες αλλαγές αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας

Σημαντικές ρυθμίσεις «έρχονται» και για τους μαθητές, οι οποίοι του χρόνου θα φοιτήσουν σε Α΄και Β΄λυκείου 

Σημαντικές αλλαγές που αφορούν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές, της Γ΄ Λυκείου, συμπεριέλαβε σε νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας και θα ψηφισθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αλλαγές «έρχονται» και για τους μαθητές, oι οποίοι του χρόνου θα φοιτούν σε Α' και Β' Λυκείου. 

«Παράθυρο ελπίδας» το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κέρκυρας

Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε πως όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Στο Kατάστημα Κράτησης Β’ τύπου Κέρκυρας φαίνεται πως έλαβαν σοβαρά υπόψη τους το απόφθεγμα αφού εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί εκεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Το σχολείο ιδρύθηκε με ΦΕΚ το 2017, υπάγεται στο Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και απευθύνεται σε κρατούμενους οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Το EPICUR χτίζει γέφυρες συνεργασίας 8 κορυφαίων Πανεπιστημίων

Στον ρόλο και στην συμμετοχή του ΑΠΘ αναφέρθηκε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας κ. Δημήτριος Κωβαίος