Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου...





Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) διοργανώνει εκστρατεία σε συνεργασία με φορείς-μέλη της με σύνθημα "Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου τον Σεπτέμβριο του 2009- παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας", ζητώντας όλα τα παιδιά με αναπηρία να βρίσκονται στις αίθουσες του σχολείου και να μην υπάρξουν προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων, των τμημάτων ένταξης και των σχολείων γενικού πληθυσμού που φοιτούν μαθητές με αναπηρία.
Μία από τις προσπάθειες κάλυψης των κένων στα Ειδικά Σχολεία Τρικάλων έχει αναλάβει το σωματείο ΑΜΕΑ "Η Αρωγή", γνωστοποιώντας τα προβλήματα που έχει εντοπίσει (σχετικό άρθρο εδώ).


Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να μην μείνει
κανένα παιδί εκτός σχολείου.


Η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης βουλιάζει στα χρέη



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης οδεύει προς το κλείσιμο, καθώς το έλλειμμα ανέρχεται στα 600.000 ευρώ. Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στα λειτουργικά θέματα της σχολής έχουν μεταφερθεί και στα 120 παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα εκεί. Οι εργαζόμενοι ζητούν να περάσει η Σχολή Τυφλών στο Δημόσιο, όπως ακριβώς είχε γίνει και με το Κέντρο εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Αθήνα.

παλαιότερο άρθρο σχετικά με την αυτονόμηση της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε εδώ