Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Βιβλίο: Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους

Μια από τις πιο όμορφες, αστείες, ενδιαφέρουσες, γρήγορες, σύγχρονες χριστουγεννιάτικες ιστορίες που μαγεύει μικρούς και μεγάλους είναι το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ – Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους». 

Θυμάστε την κλασική ιστορία με τον γερο Αϊ – Βασίλη που μπαίνει στα σπίτια των ανθρώπων, αντικρίζει χαμογελαστά προσωπάκια, αφήνει τα δώρα του και τρώει κουλουράκια πριν φύγει για να πάει και σε άλλα σπίτια; 

ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ! 

Προβολή: Η ομορφιά των χημικών αντιδράσεων

Πρόσωπο: Carlos de Saro

Πηγή
Από νεαρή ηλικία, ο Carlos de Saro ήταν γοητευμένος από την τεχνολογία, έτσι μπορεί να μην σας εκπλήξει το γεγονός ότι αυτό το πάθος τον οδήγησε στο να αποκτήσει το πτυχίο του στα συστήματα υπολογιστών και τελικά, να ιδρύσει τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό που λέγεται: «Πάλη Ενάντια στις Αντιξοότητες, που διδάσκει τους νέους με αναπηρίες πώς να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και τα προγράμματα όπως το Microsoft Word και το PowerPoint.

Υπουργείο Παιδείας: Να επιστρέψουν τα δημοτικά σχολεία τα αδιάθετα βιβλια

Να επιστρέψουν τα δημοτικά σχολεία τα αδιάθετα βιβλια Εγκύκλιο για την επιστροφή των αδιάθετων βιβλίων των δημοτικών σχολείων εξέδωσε το Yπουργείο Παιδείας και απέστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Μέτρηση βάρους και ύψους των μαθητών των σχολείων όλης της χώρας!

Μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) κατά το σχολικά έτη 2012-2013 & 2013-2014, και λαμβάνοντας υπόψη το Φ.Ε.Κ. 1139/28-7-2010, Άρθρο 4, Παράγραφος 6 (Φυσική Αγωγή, Δείκτες Κινητικής και Σωματικής Ανάπτυξης), το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει την υλοποίησή του και την τρέχουσα σχολική χρονιά (2014-2015).

Αλλάζουν και πάλι οι Πανελλαδικές

Οι τελικές αλλαγές για τις Πανελλαδικές που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στις εξετάσεις που θα διεξαχθούν το σχολικό έτος 2015-16 περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Συγκεκριμένα, όσοι υποψήφιοι επιλέξουν το επιστημονικό πεδίο ειδίκευσης «Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες» θα δηλώνουν υποχρεωτικά την προτίμησή τους για το 4ο μάθημα μεταξύ Χημείας ή Πληροφορικής, ανάλογα με τα τμήματα που επιθυμούν να εισαχθούν, εξέλιξη που πιθανότατα να αναγκάσει το υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο.

Σχέδιο για εξατομικευμένες παροχές στους πραγματικούς αναπήρους

«Στη δημιουργία ενός συστήματος που θα εξασφαλίζει εξατομικευμένες παροχές στους πραγματικούς δικαιούχους στους αναπήρους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στοχεύει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης».

Λεμεσός: παιχνίδια για παιδιά με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους παιχνιδότοπους

Πρόταση για να τοποθετηθούν παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους παιχνιδότοπους ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Δημοτική Σύμβουλο Έυη Τσολάκη, η οποία σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Λεμεσός» ανέφερε ότι το αργότερο με την έναρξη της νέας χρονιάς θα προκηρυχθεί δημόσια προσφορά για την αγορά και τοποθέτηση των παιχνιδιών.