Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Προβολή: In a Heartbeat

Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας

πηγή
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη Μόνιμη Επιτροπή Λογοπεδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) ως Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην επικοινωνία, καθώς και στην ανάδειξη του έργου των επιστημόνων του κλάδου της λογοθεραπείας.

Έρχεται ο "προσωπικός βοηθός" για τα άτομα με αναπηρία

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας με σκοπό την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για τη θεσμοθέτηση Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως, στόχος της ομάδας εργασίας είναι να εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ο θεσμός του προσωπικού βοηθού που έχει συμβάλει τις τελευταίες δεκαετίες στην αξιοπρεπή διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία μπορεί να αποτελέσει αποτελεί μια θετική πρόκληση και για τη χώρα μας στο πλαίσιο της ανεξάρτητης διαβίωσης και της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης.

Κορωνοϊός: Πώς να προστατέψετε τα παιδιά από τον ιό

Ο νέος κορωνοϊός φαίνεται ότι προσβάλλει λιγότερο τα παιδιά και τους εφήβους, ενώ έχει πολύ χαμηλή θνησιμότητα στους ανηλίκους.

Αυτό αποδεικνύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν περισσότερα από τα μισά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Covid-19 στην Κίνα. Σύμφωνα με αυτά, από τα πρώτα 44.672 κρούσματα, λιγότερα από 1.000 αφορούσαν άτομα ηλικίας έως και 19 ετών.

Ο κορωνοϊός «δικαιολογεί» απουσίες 14 ημερών

Δεν θα μετρήσουν για δεκατέσσερις ημέρες οι απουσίες όσων μαθητών δεν πήγαν στα σχολεία τους λόγω του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Παιδείας μάλιστα έστειλε ήδη σχετική εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας με οδηγίες για τη διαχείριση του θέματος.

Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί δέχεται bullying

Ο εκφοβισμός μπορεί να είναι σωματικός, συναισθηματικός ή ακόμα και λεκτικός ενώ συχνά ενδέχεται να συμβεί στο σχολείο. Το παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άλλο το οποίο το χτυπά ή το απειλεί σε κάθε ευκαιρία. Άλλοι πάλι μπορεί να του παίρνουν τα προσωπικά του αντικείμενα ή ακόμα και το φαγητό του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παιδιά γίνονται στόχοι bullying λόγω της φυλής ή κάποιας αναπηρίας.

Θεσσαλονίκη: Σε επιμελητή ανηλίκων οι μαθητές που διέρρευσαν προσωπικές φωτογραφίες ανήλικης

Με θεραπευτικά μέτρα τιμώρησε Δικαστήριο Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης δύο έφηβους, επειδή κατείχαν και διακίνησαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής προσωπικές φωτογραφίες κοπέλας που δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας της. 

 Συνεδριάζοντας κεκλεισμένων των θυρών το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα τους, το μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς τους- για διάστημα ενός έτους- σε Επιμελητή Ανηλίκων. 

"EUSTEPs": Το Οικολογικό Αποτύπωμα των Πανεπιστημίων

Ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος EUSTEPs «Ενδυνάμωση της Διδασκαλίας και των Πρακτικών των Πανεπιστημίων σε θέματα Αειφορίας μέσω του Οικολογικού Αποτυπώματος / Enhancing Universities’ Sustainability Teaching and Practices through Ecological Footprint - EUSTEPs», το οποίο συντονίζει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.