Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Αν φωνάζεις, δεν πρόκειται ποτέ να σε ακούσουν (Πειθαρχία, ΔΕΠΥ και όχι μόνο)

Το παιδί σας έχει ένα τρομερό ξέσπασμα θυμού. Οι φωνές και το μάλωμα απλώς θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Δοκιμάστε τις παρακάτω στρατηγικές πειθαρχίας “χωρίς φωνές” που είναι σχεδιασμένες ειδικά για παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). 

Ο εφηβικός εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα ασήμαντα από τα σημαντικά

Οι έφηβοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικά είναι κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο αυτό δεν τους σταματά από το να καταβάλλουν ορισμένες φορές την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Η επιστήμη έρχεται τώρα να γίνει συνήγορος υπεράσπισης των εφηβικών συμπεριφορών, αναφέροντας ότι αυτές πιθανότατα οφείλονται στο ότι ο εγκέφαλος των εφήβων δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλα ρίσκα παίρνουν κάποιες φορές. 

Τα κλειδιά για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών μας στο διαδίκτυο

Αναμφισβήτητα ζούμε στην εποχή όπου η εικόνα είναι η κυρίαρχη δύναμη. Περιτριγυριζόμαστε συνεχώς από οθόνες, από το σπίτι με τις τεράστιες και «smart» τηλεοράσεις έως την παλάμη του χεριού μας μέσω των κινητών μας. Και όλα αυτά είναι συνδεδεμένα με τον κόσμο του διαδικτύου.

Μην κάνετε τα παιδιά σας 'viral'

Το να κάνεις τα παιδιά σου αντικείμενο προς οικονομική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο είναι μια νέα μορφή κέρδους βασιζόμενη στα social media.

Μέσα σε ένα χρόνο, μια οικογένεια που έβαλε τα παιδιά της να κάνουν κριτικές παιχνιδιών στο YouTube κατάφερε να βγάλει 11 εκατομμύρια δολλάρια. Τα "child stars" πολλαπλασιάζονται μαζί με τα έσοδα για τους γονείς που βρίσκονται πίσω από τις κάμερες που τα καταγράφουν και πλέον μπροστά μας ανοίγεται ένα νέο, σχεδόν αχαρτογράφητο και θωλό πεδίο.

Δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε άτομα με κοχλιακό εμφύτευμα από το ΑΧΕΠΑ

Δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε άτομα με κοχλιακό εμφύτευμα -και κυρίως σε παιδιά- παρέχει το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Α΄ Ωτορινολαρυγγολογικής (ΩΡΛ) Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, με την επιτήρηση και τη βοήθεια μουσικών. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ελάχιστες κλινικές στην Ευρώπη που ασχολούνται με τον τομέα αυτόν και έχουν αποδείξει τα οφέλη της μουσικής σε άτομα με κοχλιακά εμφυτεύματα.

Kοινωνικό μέρισμα: Νέα κριτήρια για τις μονογονεϊκές οικογένειες

Νέα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και υψηλότερο κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προωθήσει τη θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμιση που ουσιαστικά θα βελτιώνει κατά πολύ τα ισχύοντα όρια και τα ποσά που ήδη έλαβαν ή θα λάβουν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άγαμες (οι), χωρισμένες (οι) που έχουν την επιμέλεια των τέκνων τους.