Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το σεξ μπαίνει πιο νωρίς στη ζωή των παιδιών



Με προκλητικά μηνύματα να τα βομβαρδίζουν καθημερινά, οι έφηβοι ακούν, μαθαίνουν και πειραματίζονται πιο γρήγορα.
«Την πρώτη μου σχέση την είχα στα 14. Την πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία πέρυσι το καλοκαίρι, στα δεκαπεντέμισι. Οι γονείς μου μού έχουν μιλήσει για το σεξ,όπως και οι φίλοι μου. Με την κοπέλα που κάνω σεξ χρησιμοποιούμε πάντα προφυλακτικό. Πολλά παιδιά μού έχουν πει ότι κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό. Δεν ξέρω αν λένε την αλήθεια. Κάποιοι φίλοι μου λένε ότι είχαν την πρώτη τους εμπειρία σε πιο μικρή ηλικία,αλλά μπορεί και να το λένε για να κάνουν τους μάγκες». 

Αριστεία και Καινοτομία: Πρωταγωνιστής της εκπαίδευσης είναι ο Εκπαιδευτικός.


Το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναδεικνύει το καινοτόμο έργο εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα στους τομείς της Τεχνολογίας, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος. 

Το Σάββατο 13 Μαρτίου 2009 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», 85 εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν το έργο τους σε μία εκδήλωση ηθικής επιβράβευσης του ζήλου τους. 

Από τη νέα χρονιά η εκδήλωση αυτή θα γίνει θεσμός με μόνιμο χαρακτήρα όπου θα παρουσιάζονται τα έργα των 100 πλέον καινοτόμων εκπαιδευτικών και των 100 καινοτόμων σχολείων από όλη τη χώρα.

Το παιδί μου τρώει το μπρόκολο με κόλπο:Τρικ για να μπουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα ψάρια στο παιδικό πιάτο

"Μακαρόνια, πατάτες τηγανητές και... τέλος. Αυτές είναι οι τροφές που δέχεται να φάει η κόρη μου.
Οτιδήποτε κόκκινο ή πράσινο τύχει να βρίσκεται στο πιάτο της, αμέσως θα πρέπει να πεταχτεί, διαφορετικά δεν θα αγγίξει το φαγητό της".
 Για την κ. Μαιρηλού Ανδριακοπούλου η ώρα του μεσημεριανού φαγητού μετατρέπεται πολλές φορές σε γολγοθά, αφού η κόρη της Λήδα είναι δύσκολη στο φαγητό. «Τρώει συγκεκριμένα πράγματα. Παλιότερα προσπαθούσα πολύ να την κάνω να φάει κι άλλες τροφές. Έκανα διατροφικές υπερπαραγωγές, οι οποίες όμως κατέληγαν στον κάδο των σκουπιδιών. Τώρα πια κάνω υπομονή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου τρεις μήνες δεν έτρωγε τίποτε άλλο από βραστά μακαρόνια. Τι κι αν προσπάθησα να φτιάξω σάλτσα με διάφορα λαχανικά για να τα συνοδεύσει; Απλώς δεν την άγγιζε», λέει στα «ΝΕΑ» η δικηγόρος.

Ημερίδα στην Κοζάνη : Ψυχοπαθολογία -Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην ημερίδα : "Ψυχοπαθολογία - Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 (9:30 - 17:00) στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών στην Κοζάνη. 

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑEXPO στην Αθήνα...

Για αναπτυξιακές καθυστερήσεις ενοχοποιούνται τα αντικαταθλιπτικά κατά την κύηση

Όταν οι έγκυες γυναίκες παίρνουν αντικαταθλιπτικά, μερικές φορές τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές καθυστερήσεις, υποστηρίζουν Δανοί ερευνητές σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.