Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Το Σύνδρομο Down δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να γίνει πυροσβέστης.

Ο Matt Horn θυμάται καθαρά τη μέρα που ο Jason Eagan μπήκε στον τοπικό σταθμό πυροσβεστικής και είπε ότι ήθελε να γίνει πυροσβέστης. «Ήρθε στο σταθμό της πυροσβεστικής μια μέρα και ήθελε μία αίτηση. Του δώσαμε» λέει ο Horn, υπολοχαγός στην πυροσβεστική υπηρεσία στο Marion County. «Λίγο αργότερα ήρθε πίσω και με ρώτησε αν μπορώ να τον βοηθήσω να τη συμπληρώσει. Τον βοήθησα και κάπως έτσι ξεκίνησε μια μικρή φιλία». 

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα πειραματικά - πρότυπα σχολεία για το 2017 - 2018

Εκδόθηκε η απόφαση για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018 και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά με προθεσμία που ξεκινά από 28 Απριλίου έως και 19 Μαΐου 2017
Κάθε ενδιαφερόμενος για εισαγωγή δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, είτε μίας Πειραματικής είτε μίας Πρότυπης. 
Διαβάστε αναλυτικά για την εισαγωγή μαθητών/τριών και τις σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2017-2018 στο dikaiologitika.gr

Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής από υπουργείο Ναυτιλίας και Λιμενικό Σώμα

Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Τι πρέπει να προσέχω όταν βρίσκομαι στην παραλία και τη θάλασσα» οργανώνουν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή

Από Δευτέρα 24 Απριλίου έως και την την Παρασκευή 28 του μήνα θα πρέπει οι αναπληρωτές στη Ειδική Αγωγή να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Menu εστιατορίων στη μπράιγ

Ένα εστιατόριο στη γερμανική πόλη Ίγκολσταντ έφτιαξε έναν κατάλογο στον Κώδικα Μπράιγ ύστερα από παράκληση μίας πελάτισσας. Επιτυχία για τους τυφλούς, που παραμένει ωστόσο εξαίρεση.

Στον πάγκο του ιδιοκτήτη Σεμπάστιαν Σμάιλτσλ βρίσκεται ένα πακέτο σελίδες Α4 σημαδεμένες με περίεργα σύμβολα. Για τους περισσότερους πελάτες του εστιατορίου στο Ίγκολσταντ ο νέος κατάλογος με τα εδέσματα είναι ακατανόητος. Για τους τυφλούς όμως είναι κάτι αυτονόητο. Εδώ και μερικές εβδομάδες μπορούν να νιώσουν στις άκρες των δαχτύλων τους γεύσεις, όπως «Πάπια με σάλτσα από πορτοκάλι» ή «Φιλέτο της νοικοκυράς».

Η πνευματική ιδιοκτησία πρέπει να προστατεύεται και να πληρώνεται

Το 97% όλων των πολιτών της ΕΕ πιστεύει ότι είναι σημαντικό εφευρέτες, δημιουργοί και καλλιτέχνες να μπορούν να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους και να πληρώνονται για την εργασία τους, όπως δείχνει μια πανευρωπαϊκή έρευνα που διενεργήθηκε από το Γραφείο Εναρμόνισης της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ-EUIPO), της μεγαλύτερης υπηρεσίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ. Στην έρευνα απάντησαν 26.555 άτομα, ηλικίας 15 ετών και άνω, σε όλη την ΕΕ των 28 κρατών-μελών, σχετικά με τις αντιλήψεις τους στη Διανοητική Ιδιοκτησία. Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει τα συνολικά αποτελέσματα παρόμοιας μελέτης που διεξήχθη από το EUIPO το 2013.

Παιδιά και γονείς σε εξορμήσεις στη φύση

Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να αποδράσετε έστω για λίγες ώρες από τις πόλεις, τα παιδιά σας να κερδίσουν βιωματικές εμπειρίες που μόνο η φύση μπορεί να τους προσφέρει και εσείς να χαλαρώσετε μακριά από το άγχος της καθημερινότητας. 

Πολλά και ενδιαφέροντα θεματικά πάρκα διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φύση και τις εργασίες που σχετίζονται με αυτήν.

Η εκπαίδευση το μυστικό της γερμανικής επιτυχίας

Το σύστημα διπλής επαγγελματικής εκπαίδευσης της Γερμανίας είναι το μεγάλο μυστικό πίσω από την πανίσχυρη οικονομία της χώρας, αφού επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βρίσκουν τα καλύτερα και πιο εξειδικευμένα μυαλά για τις ανάγκες τους, ώστε να παράγουν στη συνέχεια προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία εξάγουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Έχει συμβάλει, επίσης, στη μεγάλη μείωση της ανεργίας καθώς «παντρεύει» τους νέους με τις κατάλληλες θέσεις ανάλογα με τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους, αλλά και τις ανάγκες των εταιρειών.

Πληρώνουν με... κατσίκια τα δίδακτρα του σχολείου στη Ζιμπάμπουε

Οι γονείς που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα για το σχολείο των παιδιών τους στη Ζιμπάμπουε, θα μπορούν να προσφέρουν σαν... πληρωμή κατσίκια ή πρόβατα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Λάζαρους Ντόκορα, τα σχολεία θα πρέπει να δείχνουν ευελιξία όσον αφορά τα απαιτητικά δίδακτρα για γονείς, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν σε μετρητά.

Περισσότερα από 150 παιδιά εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους στη μεταναστευτική διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου φέτος

Νέα Υόρκη / Γενεύη, 21 Απριλίου 2017 - Σύμφωνα με εκτιμήσεις της UNICEF, περισσότερα από 150 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος περνώντας την Κεντρική Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική προς την Ιταλία. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των παιδιών θυμάτων είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι υψηλότερος δεδομένου ότι πολλά παιδιά σε κίνηση είναι ασυνόδευτα, οπότε ο θάνατός τους συχνά δεν αναφέρεται.