Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Θεατρική Παράσταση: "Θέατρο χωρίς ήχο"

Τα ειδικά τμήματα Κωφών και οι γενικές τάξεις του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, σας προσκαλούν στη θεατρική τους παράσταση, την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 6, στο αμφιθέατρο του σχολείου (Λεωφόρος Δημοκρατίας). Η είσοδος είναι δωρεάν.


Gallaudet's Favorite Poem!

"Proud to be Deaf"




Εξετάσεις προ των πυλών...

Μεγαλύτερες αίθουσες, λιγότερα εξεταστικά κέντρα, λιγότεροι επιτηρητές. Αυτό είναι το τρίπτυχο των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την Παρασκευή, 14 Μαΐου, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Νέα μαθητών

Επίκαιρα


Παράσταση Θεάτρου Σκιών


Την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 19.00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, ο καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Χατζής μέσα από τις φιγούρες, τις τεχνικές του θεάτρου σκιών και δίνοντας μια μικρή παράσταση θα προσπαθήσει να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο του Καραγκιόζη. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περιμένοντας τη διάγνωση

Περισσότερα από 490 παιδιά «στριμώχνονται» στις λίστες αναμονής για μία εξέταση σε κάποιο από τα δύο Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη. Η αναμονή για ένα ραντεβού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τους πέντε μήνες, με αποτέλεσμα οι μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα υγείας να παραμένουν εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους.

ΝΟΗΣΙΣ: «Θερινή Απόδραση 2010»

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει και φέτος τα πρωτοποριακά πενθήμερα προγράμματα της ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ. Τα προγράμματα έχουν επιστημονικό και τεχνολογικό προσανατολισμό, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών (απόφοιτοι Δ, Ε, ΣΤ τάξης) και προσεγγίζουν με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο επιστημονικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία, να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να αναγνωρίσουν την αξία της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας, και να ανιχνεύσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργατικότητας.

Εκδήλωση αφιερωμένη στις μητέρες με ανάπηρο παιδί από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Δελτίο Τύπου

Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της αρμόδιας Αντινομάρχη Υγείας Αθηνάς Αθανασιάδου-Αηδονά, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στις μητέρες με ανάπηρο παιδί, την Κυριακή 16 Μαΐου 2010, στις 11:00' το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος». Εκεί ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα προσφέρει στις μητέρες ένα τριαντάφυλλο, σε ένδειξη σεβασμού, αγάπης και αναγνώρισης για τη μεγάλη τους προσφορά στην κοινωνία.

ΕΕΣ: Νοσηλεία δωρεάν και κατ' οίκον στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό προσφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). Ασθενείς που έχουν ανάγκη από νοσηλευτική φροντίδα στο γνώριμο οικογενειακό τους περιβάλλον μπορούν πλέον να δέχονται τις υπηρεσίες εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού και εθελοντών και μάλιστα χωρίς κόστος.

8η Ημερίδα: «Δημιουργικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση»

Για όγδοη χρονιά η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» διοργανώνει μια εκπαιδευτική συνάντηση με στόχο να φέρει κοντά φοιτητές και παιδαγωγούς για να διερευνήσουν δημιουργικές διαδρομές στην διδασκαλία.
Μέσα από παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια θα δοθούν ερεθίσματα και προτάσεις που έχουν πρακτική εφαρμογή στην τάξη.