Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Μεταξύ των κωφών ατόμων, οι γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα προσωπικής ανάπτυξης

Ένα από τα χαρακτηριστικά της κοινότητας των κωφών είναι ότι έχει μεγάλη ποικιλία. Εκτός από τη συμμετοχή ατόμων διαφορετικών ηλικιών και φύλων, τα μέλη της κοινότητας δεν μοιράζονται όλα τον ίδιο τύπο κώφωσης ή μορφής επικοινωνίας. Πρώτον, ο χρόνος εμφάνισης της κώφωσης και ο βαθμός απώλειας ακοής ποικίλλουν πολύ. Και δεύτερον, δεν χρησιμοποιούν όλα τα κωφά άτομα τη νοηματική και την προφορική γλώσσα με τον ίδιο τρόπο. Όλες αυτές οι πτυχές έχουν σχέση με την ευημερία των κωφών ατόμων. Ωστόσο, λίγες μελέτες αναλύουν συγκεκριμένα την επίδραση του κάθε παράγοντα.

Κλιματική κρίση: Μαθητές και μαθήτριες από 5 σχολεία της Ελλάδας μιλούν για τις φυσικές καταστροφές στη γειτονιά τους

Τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής στην γειτονιά τους επιχείρησαν να καταγράψουν μαθητές και μαθήτριες πέντε περιοχών της χώρας και συγκεκριμένα, της Αττικής, του Αιγίου, του Βόλου, της Βόρειας Εύβοιας και της Καλαμάτας. Στο πλαίσιο του διεθνούς θεματικού δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» που συντονίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, οι συμμετέχοντες με κοινή συνισταμένη τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τις πόλεις τους, προσπάθησαν να παρουσιάσουν τη διάσταση που παίρνει η κλιματική κρίση στη δική τους “ γειτονιά” και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Τι αλλάζει στο ωράριο αποχώρησης των μαθητών από τα ολοήμερα σχολεία

Αλλάζει το ωράριο των ολοήμερων δημοτικών σχολείων από το νέο έτος, δίνοντας την δυνατότητα από τους μαθητές και τις μαθήτριες να αποχωρούν και στις 14:55, μετά το πέρας της πρώτης διδακτικής ώρας της δεύτερης ζώνης.

Νέο μενού στα σχολικά κυλικεία

Από την αναθεώρηση του καταλόγου των τροφίμων που θα πρέπει να διατίθενται από τα σχολικά κυλικεία ξεκινάει η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στην παιδική ηλικία και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Συζήτηση: Τεχνητή Νοημοσύνη & Εκπαίδευση: Παιδαγωγική - Τεχνολογία - Πολιτική | Delphi Economic Forum IX

Θεσσαλονίκη: Όταν οι έφηβοι εκφράζονται θεατρικά

Πάνω από 200 έφηβοι από 17 ομάδες θα ανεβούν στη σκηνή για να εκφραστούν θεατρικά στο πλαίσιο της διοργάνωσης U_th Theatre Festival που παρουσιαστεί από 22 έως 28 Απριλίου στο Θέατρο Αυλαία.

Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά του φεστιβάλ, το οποίο εμπνεύστηκε και διοργανώνει η εταιρεία θεάτρου αντίqρηση. «Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με τον Νικόλα Μαραγκόπουλο πάνω στην πρώτη ομάδα εφήβων.

Οι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη που έφτασαν στην κορυφή του κόσμου

Την περασμένη Τρίτη, πέντε μαθητές από τη Θεσσαλονίκη μαζεύτηκαν γύρω από την οθόνη ενός λάπτοπ, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα ενός παγκόσμιου διαγωνισμού. Η αντίδραση τους, υπέροχη: Πλατιά χαμόγελα και βλέμματα που προκύπτουν όταν γίνεσαι κοινωνός μίας υπέροχης είδησης που μοιάζει απίστευτη.

Έμφυλη βία και βία μεταξύ των ανηλίκων: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Η βία μεταξύ παιδιών, εφήβων και ενηλίκων αποτελεί ένα διογκούμενο φαινόμενο που οι διαστάσεις του τρομάζουν. Οι άγουρες συμμορίες, οι επιθέσεις στα σχολεία, στα γήπεδα, στις πλατείες και σε κάθε γειτονιά συνδέονται με κάθε περιστατικό έμφυλης βίας και γυναικοκτονίας, καθώς θύτες και θύματα εναλλάσσουν ρόλους.

Καθορισμός μέτρων ισοδύναμης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προέβη στην έκδοση Αποφάσεων που διασφαλίζουν τη διαθεσιμότητα, την προσιτότητα και την προσβασιμότητα των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε τελικούς χρήστες με αναπηρία (ΑμεΑ).

Γιατί η ενσυναίσθηση αποτελεί την πραγματική απάντηση στον σχολικό εκφοβισμό;

Ενσυναίσθηση είναι να ανακαλύπτεις την ηχώ ενός άλλου ανθρώπου μέσα σου (Moshin Hamid)

Σχολικός εκφοβισμός: Τιμωρίες, πενθήμερες αποβολές, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και το «πρόβλημα» λύθηκε, ή μάλλον μετατοπίστηκε, ο μαθητής που το δημιουργούσε περιθωριοποιήθηκε, μεταφέρθηκε σε άλλο περιβάλλον αλλά τελικά… βοηθήθηκε; Ή ο θυμός ριζώνει πιο βαθιά μέσα του και καλλιεργείται όλο και περισσότερο όσο μεταβαίνει στην ενηλικίωση;