Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση: “Mad Isn’t Bad”

Σε μία από τις βόλτες μας σε εκπαιδευτικά ιστολόγια του εξωτερικού, είδαμε να προτείνουν 2-3 συνάδελφοι το βιβλίο “Mad Isn’t Bad” (σε ελεύθερη απόδοση: «Δεν είναι κακό να θυμώνεις»).

Το βιβλίο “Mad Isn’t Bad” σε κείμενο της Mickaelene Mundy και εικονογράφηση του R.W. Alley είναι, όπως μπορεί κανείς να καταλάβει και από τον τίτλο, ένα παιδικό βιβλίο για τον θυμό, ένα συναίσθημα γνωστό σε όλους. 

Στο στόχαστρο η Γαλλία λόγω του «ξύλου» στα παιδιά

«Κόκκινη κάρτα», λόγω ασαφούς νομοθεσίας σε σχέση με τη σωματική τιμωρία στα παιδιά, ετοιμάζεται να δείξει στη Γαλλία το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο οργανισμός θα ζητήσει από το Παρίσι να απαγορεύσει ρητά και κατηγορηματικά τη χειροδικία στα παιδιά.

Ξένος στο σχολείο και συνεσταλμένος. Τι γίνεται μετα;

Συνδέεται η εθνικότητα με το φαινόμενο του bullying; Μία επίσκεψη στο διαπολιτισμικό σχολείο που βραβεύθηκε για την καμπάνιά του κατά του σχολικού εκφοβισμού, μας βοηθάει να καταλάβουμε 

Από την ΑΛΚΗΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Τι ισχύει για την συνταξιοδότηση γονέων αναπήρων τέκνων

Με ειδικές διατάξεις της νομοθεσίας σύμφωνα με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ παρέχεται η δυνατότητα σε γονέα τέκνου Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ), ασφαλισμένο σε φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (δηλαδή ΙΚΑ κ.λπ.), να συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος, ανεξαρτήτως του ορίου ηλικίας και της ημερομηνίας υπαγωγής του στην ασφάλιση, εφόσον: 

Ο κώδικας επικοινωνίας που χρησιμοποιούν παιδόφιλοι στο Διαδίκτυο

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο επονομαζόμενος «Κώδικας Επικοινωνίας Παιδόφιλων» στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο «Κώδικας Επικοινωνίας» προέκυψε από σχετικό εγχειρίδιο που εντοπίστηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες έρευνες εξειδικευμένων αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σημειώνεται ότι «για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας, παρουσιάζεται σε περίληψη, μαζί με τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν τις μεταξύ τους σεξουαλικές προτιμήσεις», ενώ τα βασικά σημεία του Κώδικα ανακοινώθηκαν«με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς ανήλικων παιδιών και όχι μόνο».

Σουηδία: Σπίτι σε πρόσφυγα συμμαθητή, εξασφάλισαν παιδιά Δημοτικού

Λίγες μέρες πριν, η Υπηρεσία Μετανάστευσης, αποφάσισε ότι μια οικογένεια προσφύγων από τη Συρία, έπρεπε να αφήσει το κέντρο φιλοξενίας στο Halmstad και να εγκατασταθεί σε ένα ξεχωριστό σπίτι, σε μια μικρή κοινότητα, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Fakenberg στη νότια Σουηδία.

Από τα παρατσούκλια μέχρι το φόνο: To bullying στα Ελληνικά σχολεία, από τον μόνο του μελετητή

Ο ποινικολόγος Φώτης Σπυρόπουλος έχει γράψει τη μοναδική μονογραφία για τον τραμπουκισμό στην Ελλάδα. Μιλάει στην Αργυρώ Μποζώνη

Από την ημέρα που δημιουργήθηκαν οι κοινωνίες, υπάρχει μπούλινγκ. Όπως υπήρχε πάντα και το DNA. Στη λογοτεχνία, ακόμα και σήμερα, δεν πάει το μυαλό μας ότι ο Όλιβερ Τουίστ ήταν θύμα μπούλινγκ. Οι κοινωνίες εξελίσσονται και μελετούν τα φαινόμενά τους. Κάποτε η ομοφυλοφιλία θεωρείτο ασθένεια και στους ψυχιάτρους πήγαιναν μόνο οι τρελοί ή αυτοί που θεωρούνταν τρελοί. Το μπούλινγκ με τη σειρά του, άρχισε να απασχολεί επιστημονικά τις κοινωνίες μόλις πριν από 35 χρόνια. 

Καθορίζονται οι προδιαγραφές των κτιρίων που στεγάζουν σχολεία

Ο ρόλος του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές της σχολικής στέγης , είναι επιτελικός, με τον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών, που αποτυπώνονται στο κτιριολογικό πρόγραμμα. 

Εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook”, 1-7 Μαρτίου 2015

Πρόσωπο: Νόα Μιντζ

Μια μέτρια μαθήτρια, διαπρέπει στις επιχειρήσεις. Εξωτερικά, η Νόα Μιντζ είναι μια συνηθισμένη έφηβη που φοράει σιδεράκια. Και ενώ οι συμμαθήτριές της κουβεντιάζουν για αγόρια και για ρούχα, η Μιντζ στέλνει μηνύματα στη Διευθύνουσα Σύμβουλο που προσέλαβε πρόσφατα για να «τρέχει» την επιχείρησή της.

Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε επίδοξα "CodeGirls" σε Καλαμάτα και Κοζάνη

Τα πρώτα πιλοτικά μαθήματα προγραμματισμού CodeGirls σε κορίτσια 10 έως 16 ετών ξεκινούν στην Καλαμάτα από το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου και θα συνεχιστούν στην Κοζάνη, μετά την δημιουργική συνεργασία του μη κερδοσκοπικού εργαστηρίου «επιχειρηματικού πολιτισμού» Mataroa και της Πρεσβείας των ΗΠΑ. 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Send My Friend to School (Στείλε το Φίλο μου Σχολείο)

Η ActionAid Ελλάς με χαρά ανακοινώνει το ταξίδι εκπαιδευτικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο της συμμετοχής της οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Send My Friend toSchool (Στείλε το Φίλο μου Σχολείο). Πρόκειται για το τρίτο στη σειρά ερευνητικό ταξίδι, που πραγματοποιείται σε αυτό το πλαίσιο. Τα δυο προηγούμενα ταξίδια έγιναν στην Κένυα το 2013 και στην Ρουάντα το 2014.

Κύπρος: Ρύθμιση για ατομικούς συνοδούς στα ιδιωτικά σχολεία

Την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα παρέχεται ατομικός συνοδός σε παιδιά που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και αντιμετωπίζουν κινητικές αναπηρίες ή άλλες ειδικές ανάγκες, υπογράμμισε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ