Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

“Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα; To έχεις διαβάσει;”

Αυξήθηκαν πολύ οι τίτλοι των βιβλίων που κυκλοφορούν την τελευταία δεκαετία, όμως εντέλει διαβάζουμε λιγότερο, αποκάλυψε η πρόσφατη Γ΄ Πανελλήνια Έρευνα Αναγνωστικής Συμπεριφοράς του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Μπορεί οι αναγνώστες –συστηματικοί ή ευκαιριακοί– να αυξάνονται επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, τα βιβλία που διαβάζουμε όμως κατά μέσο όρο μειώθηκαν (μόλις 5,6 βιβλία το 2010, έναντι 7 βιβλίων το 1999), ενώ οι νέοι διαβάζουν όλο και λιγότερο. 

Τουρνουά μπόουλινγκ ατόμων με αναπηρία

Οι οδηγίες των προπονητών έχουν δοθεί. Οι παίκτες είναι έτοιμοι να σταθούν πίσω από τη γραμμή foul για να πετύχουν το στόχο τους: να κερδίζουν πόντους ρίχνοντας κάτω όσο περισσότερες κορίνες (pins) μπορούν. Να κάνουν strike και spares. Ο αγώνας αυτός μπορεί να διέπεται από τις αρχές κάθε παιχνιδιού bowling, θα είναι όμως διαφορετικός από τους άλλους κι αυτό γιατί όλοι οι παίκτες που θα συμμετάσχουν έχουν κάποια αναπηρία.

Πρόγραμμα εξετάσεων σχολικού έτους 2010-2011

Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του προς τις σχολικές μονάδες ανακοίνωσε το πλαίσιο για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πάσχα στο Μουσείο Συναισθημάτων

Το Μουσείο Συναισθημάτων την περίοδο των σχολικών διακοπών του Πάσχα θα είναι ανοιχτό για τους ελεύθερους επισκέπτες και τις καθημερινές: από τις 10π.μ. έως τη 1μ.μ. μικροί και μεγάλοι μαζί μπορούν να ανακαλύψουν παίζοντας τη διαδραστική έκθεση «Ποιος είμαι εγώ;» ενώ στη 1μ.μ. θα ξεκινάει κάθε μέρα ένα πασχαλινό εργαστήριο με στόχο την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία ενηλίκων και παιδιών!
(το μουσείο θα είναι κλειστό 22 έως 25 Απριλίου και 1 Μαΐου)