Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Βιβλιοπαρουσίαση: ΑΒ με χαρά! Οι Χαιρετισμοί για μικρά παιδιά

Με το βιβλίο «ΑΒ με χαρά! Οι Χαιρετισμοί για μικρά παιδιά» της Στέλλας Φουντουκίδου τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας μπορούν να έρθουν σε πρώτη επαφή με απλό και κατανοητό τρόπο με τον ύμνο για την Παναγία, τους Χαιρετισμούς, ενώ ταυτόχρονα να εξασκηθούν και να παίξουν με το ελληνικό αλφάβητο.

Οι Χαιρετισμοί αποτελούνται από 24 στροφές (οίκους), κάθε μία από τις οποίες ξεκινά με το αντίστοιχο γράμμα του ελληνικού αλφάβητου.

Πώς η δυσλεξία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων στο ανθρώπινο δυναμικό


Η έλλειψη ταλέντων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας ρεκόρ 15εντίας, ωστόσο πολλοί εργοδότες παραβλέπουν μια σημαντική δεξαμενή ταλέντων: τους ανθρώπους με δυσλεξία.

Η ManpowerGroup Talent Solutions, o παγκόσμιος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Made By Dyslexia ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατανοήσουν βαθύτερα τη δυσλεξική σκέψη στον χώρο εργασίας και να ενθαρρύνουν τους οργανισμούς να αναγνωρίσουν τη σημασία της σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο.

Τι θα ήθελαν να ξέρεις για αυτά τα άτομα με Σύνδρομο Down

Πρόσφατα η Sofía Jirau από το Πουέρτο Ρίκο έγινε το πρώτο μοντέλο της Victoria’s Secret με σύνδρομο Down. Τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν ένα επιπλέον χρωμόσωμα – το χρωμόσωμα 21 – το οποίο αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται το σώμα και ο εγκέφαλος του βρέφους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικές και σωματικές προκλήσεις για τα παιδιά, διαβάζουμε στο usatoday.

Παροχές και προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία από τον ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ αναλαμβάνει σταδιακά εννέα παροχές και προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία:

«Κολυμπώ για τον αυτισμό»

Φιλανθρωπικός αγώνας κολύμβησης «Κολυμπώ για τον αυτισμό»
υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας την Κυριακή 3 Απριλίου από τις 10:00-14:00
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 160 
Κλείστε θέση για το μισάωρο σας και κάντε την προπόνηση σας!
Κόστος εγγραφής 10€ και δώρο το σκουφάκι μια ευγενική χορηγία του Ορθοδοντικού Ιατρείου Best Smiles 
Ηλεκτρονικές εγγραφές μόνο 

Εκπαιδευτικό υλικό από το ΚΕ.Π.ΚΑ. για την "Ασφάλεια τροφίμων"

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Ecoles project δημιουργώντας εκπαιδευτικό υλικό για την Αγωγή του Καταναλωτή. Μπορείτε να δείτε τη θεματική ενότητα "Ασφάλεια τροφίμων" εδώ: http://univt-pleven.com/ecoles/news/second/gre_fs.pdf

Ο Αλμπέρτο περιμένει το ποδήλατό του

Με όσα ξετυλίγονται σήμερα στην εμπόλεμη Ουκρανία, στην Ευρώπη, ένα ντοκιμαντέρ έρχεται να μας υπενθυμίσει, ογδόντα χρόνια μετά, ότι το σύνθημα «ποτέ ξανά» μοιάζει άπιαστο ιδανικό. Οι «μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο» της Θεσσαλονίκης είναι τα αθώα θύματα ενός πολέμου που έκοψε βίαια το νήμα των παιδιών από το σχολείο, την πατρίδα, την οικογένεια, την ίδια τους τη ζωή. Οι ιστορίες τους έγιναν θεατρική παράσταση, βιβλίο, και τώρα 80λεπτο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (10-20/3/2022), σε σκηνοθεσία Αλεσάντρας Μαϊολέτι, συμπυκνώνοντας μια πολυετή έρευνα του καθηγητή Αντόνιο Κρεσέντσι.

Τζάο Χονγκτσένγκ: Μια θετική «ινφλουένσερ»

Όντας πολύ διαφορετική από τις συνηθισμένες «ινφλουένσερ», η Τζάο Χονγκτσένγκ έχει γίνει σταρ της πλατφόρμας βίντεο Bilibili στην Κίνα, προωθώντας την καλύτερη κατανόηση της ζωής και των αναγκών των ατόμων με αναπηρία.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου βράβευσε τρία «χρυσά» παιδιά του

Τη «χρυσή» ομάδα των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, αποτελούμενη από τους: Παναγιώτη Φανούλη, Σάββα Διανιηλίδη και Διαμάντω Καφετζή, που με την κατάκτηση της 1ης θέσης στους πανευρωπαϊκούς αγώνες ρητορικής "Climate of Change" γέμισαν περηφάνια τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, βράβευσε ο δήμος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΙNTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des

Στο «Συμπόσιο: INTER διάλογοι για την εκπαίδευση στη φυλακή. Do ut des», θα εισηγηθούν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την εκπαίδευση στις φυλακές και έχουν χρησιμοποιήσει πρωτότυπες μεθόδους καταθέτοντας τις εμπειρίες τους.

Play on Early Education: Πώς το παιχνίδι δημιουργεί ανεξάρτητα και υπεύθυνα παιδιά

Ακηδεμόνευτο, ελεύθερα επιλεγόμενο, βασισμένο στα εμπειρίες και στα ενδιαφέροντα των ίδιων των παιδιών και με την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Αυτό είναι το παιχνίδι που συμβάλλει από νωρίς στην δημιουργία ανεξάρτητων και αυτόνομων παιδιών με αυτοπεποίθηση, κριτική σκέψη και υπευθυνότητα.