Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Παρουσίαση: "Μπορώ και με τα μάτια μου"


Πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Οικονομικη στήριξη του Δήμου Δέλτα στα παιδιά

Με 15.000 ευρώ θα στηρίξει ο Δήμος Δέλτα, τις οικογένειες που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους, στις σχολικές και εκπαιδευτικές εκδρομές, της φετινής χρονιάς. Με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Γιουτίκα, ο Δήμος βρίσκεται εμπράκτως δίπλα σε δεκάδες οικογένειες που ήδη έχουν δηλώσει οικονομική αδυναμία, στους κατά τόπους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης.

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) σε συνεργασία με τα κέντρα ΜΟΝΟΡΟΔΙ και Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και με τη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων σας προσκαλούν το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 και ώρα 09:00-14:30 στο Βυζαντινό Μουσείο, Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα για τον εορτασμό της καθιερωμένης από τον ΟΗΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.

«Των Αστεριών όλα τα Χρώματα» για μικρούς και μεγάλους

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Πολύμορφο» σε συνεργασία με τα ΣΤ΄ και Η΄ Εξάμηνα του Τμήματος Νηπιαγωγών, παρουσιάζουν τη μουσικο-θεατρική παράσταση Των Αστεριών όλα τα Χρώματα, βασισμένη σε ποιήματα του Σταμάτη Γαργαλιάνου και μουσικές των Μάνου Χατζηδάκι και Σταμάτη Σπανουδάκη.
Πότε, Πού: Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 - ώρα 6.00 μ.μ, στο Μικρό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου - Διάρκεια : 45 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη - Πληροφορίες στο 6944-134.004
Πηγή: cityportal

"Όλα για την υγεία": Γιάννης Ζουγανέλης


 

Το 7ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ

Το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Ρόδου θα διοργανώσει το έβδομον Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ και την Οικολογική Έκθεσή του την Κυριακή 3 Απριλίου από τις 11 π.μ. έως τις 14.00 π.μ.. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα μέσα και έξω από το κέντρο στην οδό Γεωργίου Σεφέρη 108.

Δορυφόρος made in Lesvos

Εχει όλα τα βασικά συστήµατα ενός κανονικού δορυφόρου. Εκτοξεύθηκε τον περασµένο Αύγουστο µε υπερηχητικό πύραυλο σε ύψος 1.000 µέτρων και στη συνέχεια κατέβηκε στη Γη µε τη βοήθεια αλεξίπτωτου. Κι όµως, ο συγκεκριµένος δορυφόρος έχει διαστάσεις ενός αναψυκτικού και βάρος 350 γραµµαρίων. Κατασκευαστής του δεν είναι η NASA αλλά 10 µαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης.

Οι καταστροφές και ο θάνατος στην τηλεόραση επηρεάζουν τα παιδιά;

Παιδιά χάνουν τα σπίτια τους, πεινούν, σύρονται μέσα από συντρίμμια ή αργοπεθαίνουν. Τι γίνεται με τα «άλλα» παιδιά που βρίσκονται μακριά, προστατευμένα μέσα στο σπίτι τους και άθελά τους ταυτίζονται με το θύμα; Τα θύματα του σεισμού γίνονται ο καθρέφτης του εαυτού τους. Ο θάνατος μπαίνει στη ζωή τους ως ένα απειλητικό ενδεχόμενο.

Οταν τα μάτια κοκκινίζουν

Η πιο συχνή κλινική εικόνα αλλεργικής επιπεφυκίτιδας στα παιδιά είναι το οφθαλμικό ερύθημα, το λεγόμενο «κόκκινο μάτι». Το «κόκκινο» μάτι, ή το red eye όπως λέγεται στα αγγλικά, έχει πολλαπλή διαφορική διάγνωση. Στα παιδιά η αλλεργική επιπεφυκίτιδα πιθανώς αποτελεί τη συχνότερη αιτία, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπονται και άλλοι αιτιολογικοί παράγοντες επιπεφυκίτιδας όπως η βακτηριδιακή επιπεφυκίτιδα, η ιογενής επιπεφυκίτιδα, η επιπεφυκίτιδα των νεογέννητων, η επιπεφυκίτιδα που προέρχεται απλώς από ερεθισμό, τρίψιμο ή βλεφαρίτιδα και από τη χρήση φακών επαφής σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Ομοίως, δεν θα πρέπει να παραβλέπονται και άλλες νόσοι ή καταστάσεις που εκδηλώνονται με red eye, όπως για παράδειγμα νόσος του δέρματος των βλεφάρων, ξένο σώμα ή τραυματισμός του οφθαλμού, ραγοειδίτις ή ακόμη και κάποιο νεόπλασμα.

Κυριακές μ’ένα βιβλίο: Μήπως δε φτάνει μόνο η ανάγνωση για ν’αγαπήσει ένα παιδί το βιβλίο;

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, το Μουσείο Ηρακλειδών και οι Εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος προσκαλούν παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα Βιβή Ματσούκα και να ζωγραφίσουν με τον εικονογράφο Νεκτάριο Χασσάνδρα.