Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κατασκευή: αγγελάκια

Για να φτιάξετε το αγγελάκι της φωτογραφίας θα χρειαστείτε χάρτινα πιάτα, κοπίδι, διακορευτή και το πατρόν του σχεδίου. Αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες θα βρείτε εδώ (η φωτογραφία προέρχεται από την ίδια πηγή). 

Ρητορικός… Μαραθώνιος για φοιτητές

Πρέπει η Βουλή να καταργήσει τις διαδηλώσεις; Μήπως η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποτελείται μόνο από τεχνοκράτες; Οφείλει η ΕΕ να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών; Θα ήταν άραγε θεμιτό να καταργηθεί η υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση; Σε ένα πρωτότυπο ρητορικό… Μαραθώνιο διάρκειας 48 ωρών, δεκάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν με όπλο τη ρητορική τους δεινότητα και αντικείμενο μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Ελλάδα.

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Δήμου Κορυδαλλού

Στο σχολείο μας το χαρούμενο και γιορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων είναι παρόν εδώ και πολλές μέρες. Ετοιμάζουμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, κάρτες για ευχές, κατασκευές, στολίδια, δωράκια κλπ.

Διεθνές Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται στη χώρα μας, από το πανεπιστήμιο Ιλλινόις και τον οργανισμό Common Ground και με την αρωγή του πανεπιστημίου Αιγαίου, το παγκόσμιο φόρουμ για την μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Bazaar από το Ράλλειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θηλέων Πειραιά

Το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά σε συνεργασία με το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Αγορά για δεύτερη συνεχή χρονιά στον 5ο όροφο του Γυμνασίου (Καραΐσκου 147 & Μπουμπουλίνας) τη Δευτέρα 19, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου (από τις 13:00 έως τις 18:00) Απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

Κατατακτήριες ακαδημαϊκού έτους 2011-2012

Το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται αυτοτελώς ως ποσοστό επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους στο Τμήμα υποδοχής, επισημαίνει σε διευκρινιστική εγκύκλιο ο Ειδικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας Β. Παπάζογλου και υπογραμμίζει τα εξής: «Ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών στα Τμήματα και Σχολές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 ορίσθηκε βάσει της Φ.151/65680/Β6/8-6-2011(1202/10-6-2011),ΥΑ και ειδικότερα με τις παραγράφους Α, Β α(ποσοστό 10%),Ββ (ποσοστό 20% ΕΠΑΛ Ομάδα Α),Βγ(1%Εσπερινού ΕΠΑΛ Ομάδα Α),Βδ ( λοιπές θέσεις εισακτέων), Γ (1% Εσπερινών ΓΕΛ και Εσπερινών ΕΠΑΛ Ομάδα Β ν. 2909/2001),Δ (ειδικών περιπτώσεων- πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) και Ε (αθλητές με διακρίσεις, τέκνα Ελλήνων εξωτερικού, αλλοδαπών-αλλογενών και υποψηφίων της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, 5% πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις ).

Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο γεμάτο Γάλα

Για κάποια παιδιά, ένα κουτί γάλα είναι το καλύτερο δώρο αυτές τις γιορτές... Την επόμενη Τρίτη 20/12 από τις 15.00 στην Πλατεία Κοραή (Μετρό Πανεπιστήμιο), οι Γιατροί του Κόσμου και οι atenistas διοργανώνουν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους για τα παιδιά που βιώνουν την οικονομική κρίση.

4 παιχνίδια που μπορούν να κάνουν ένα παιδί εξυπνότερο

Λένε ότι, η «δουλειά» ενός παιδιού είναι να παίζει, αλλά το ερώτημα είναι: πoιο είναι το καταλληλότερο παιχνίδι; Πoιο είναι εκείνο που και θα το διασκεδάσει, αλλά και θα διευρύνει τις γνώσεις του;

«Βιβλία σε Ρόδες»

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε παιδιά του Δημοτικού εγκαινιάστηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα "Βιβλία σε ρόδες" , φέρνει μια μικρή θεματική "βιβλιοθήκη" μέσα στην τάξη, σε έναν σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρεται εύκολα. Η προσέγγιση αυτή προϋποθέτει τη δυνατότητα πρόσβασης των παιδιών στην πηγή: τα βιβλία.

Ο Άη Βασίλης αναζητά συνεργάτες στο Μουσείο Μπενάκη

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα τουΜουσείου Μπενάκη έχουν ετοιμάσει ένα μεγάλο παιχνίδι που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν επιλεγμένα τμήματα των μόνιμων συλλογών του Κεντρικού Κτηρίου. Άξονας σε όλα τα παραπάνω θα είναι το παιδί και ο κόσμος του.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011, 11.00-14.00
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011, 17.00-20.00

Ηλιαχτίδα: Γιορτή και bazaar

Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή η οποία θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2001 και ώρα 7 μ.μ. στο Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Τραγούδια - Παιχνίδια - Κάλαντα και Ζαβολιές του Κόσμου

«ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ -ΚΑΛΑΝΤΑ και ΖΑΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» με την Παιδική Σκηνή «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου»

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 11.30 και στις 18.30, στο studio του Κρουστόφωνου (Αλ. Παπαδιαμάντη 6, στάση Γεωργίου, Θεσσαλονίκη)

Άποψη: Κώστας Γιαννακίδης "Το μποζόνιο των ΑΕΙ"

Πατήστε το play στο βίντεο που βλέπετε πιο κάτω και ακούστε το τραγούδι. Είναι από το «Νόημα της ζωής» των Monty Python. Περιγράφει, την κίνηση της γης, το ταξίδι του γαλαξία και την απεραντοσύνη του σύμπαντος. Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με την ανθρωποκεντρική σκέψη που αναπτύσσει ο Γιώργος Γραμματικάκης στην Κόμη της Βερενίκης δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με την υπαρξιακή προσέγγιση των Monty Python: είναι απίστευτη τύχη όχι μόνο να το βλέπεις, αλλά να το αντιλαμβάνεσαι. Ως σκέψη είναι τόσο απλή που χωράει στο μυαλό ενός μικρού παιδιού, τραβώντας πίσω της και όλη τη σοφία της Δημιουργίας. Αλλά έρχονται στιγμές που σου φαίνεται και πιο φθηνή από χίλια ή εκατό ευρώ-εξαρτάται πόσα σου λείπουν.

Γαλλία: Η κοινωνία στην ίδια τάξη

Σύμφωνα με τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης των μαθητικών επιδόσεων, η Γαλλία περιλαμβάνεται στις χώρες όπου το κοινωνικό υπόβαθρο επηρεάζει τα μέγιστα το επίπεδο του μαθητή.

Προβολή: "Μη φοβάσαι, μίλα!"



Tαινία του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας. 
Βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα της Camera Zizanio.

Το θαύμα του 4θέσιου δημοτικού στον Φουρφουρά!

H υπέροχη ιστορία του Άγγελου Πατσιά- Πως ένα δάσκαλος που μετατίθεται σε ένα χωριό του Ρεθύμνου, καταφέρνει να μεταμορφώσει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο σε σχολείο του μέλλοντος

"Υπάρχει πάντα στην παιδική μας ηλικία μια στιγμή που ανοίγει μια πόρτα και μπαίνει το μέλλον."
Graham Green, Βρετανός συγγραφέας

"Όποιος μεγάλωσε στη φυλακή, τη φυλακή θυμάται. Όποιος μεγάλωσε στο παλάτι, το παλάτι θυμάται." 
Ινδική παροιμία

LGhere4U με Skype για πελάτες με προβλήματα ακοής

LGhere4U για όσους ψάχνουν βοήθεια και υποστήριξη για τα αγαπημένα τους προϊόντα LG αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Η εταιρεία προσφέρει πλέον και την δυνατότητα εξυπηρέτησης του LGhere4U μέσα από Skype με χρήση της νοηματικής γλώσσας.

Τυρταίος: "I like the way you move"

Στις 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 η ομάδα χορού του σωματείου  "Τυρταίος" θα δώσει παρασταση στο Θεατρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Ιλιόυ στα πλαίσια του προγραμματος "i like the way you move" του ινστιτούτου Νεολαίας. Η παράσταση θα γίνει απο κοινού με ομάδα χορού απο την Βουδαπέστη που έρθει στην Αθήνα.