Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να διατηρήσετε την παραγωγικότητα των μαθητών στο μέσο της σχολικής χρονιάς.

Η πρώτη περίοδος του δεύτερου εξαμήνου της σχολικής χρονιάς είναι δύσκολη. Ως εκπαιδευτικοί, όχι μόνο πρέπει να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό μας, αλλά πρέπει επίσης να μεριμνήσουμε για την ανανέωση της ενέργειας και της επιμονής των μαθητών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας, με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών σε θέματα φύλου

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα (8 Μαρτίου), το Ίδρυμα Λαμπράκη οργανώνει στις 19 Φεβρουαρίου 2024 επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τους/τις μαθητές/τριές τους σε θέματα φύλου.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Juvenes Translatores

Ανακοινώθηκαν οι 27 νικήτριες και νικητές του διαγωνισμού Juvenes Translatores. Οι μεταφράσεις που συμμετείχαν διακρίθηκαν από ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, γεγονός που έκανε τον ανταγωνισμό ιδιαίτερα σκληρό, με τις νικήτριες και τους νικητές να αναδεικνύονται χάρη στην κρίση και στη γενναιότητα που επέδειξαν στο μεταφραστικό τους έργο.
Θερμά συγχαρητήρια στην Άννα Παναγιωτάκη από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και τον Ανδρέα Παναγιώτου από το Λύκειο Κύκκου Πάφου!

22ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαθητριών/τών Εκπ. Περιφέρειας Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Το 22ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού μαθητριών και μαθητών από την εκπαιδευτική περιφέρεια Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη της διοργάνωσης στον ιστότοπο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής

Εκθέσεις του διαγωνισμού «Junior Achievement Greece» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χίλιοι επτακόσιοι έφηβοι «επιχειρηματίες» θα παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους και θα διαγωνιστούν στις μαθητικές εμπορικές εκθέσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Junior Achievement Greece» για το 2024 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Γονείς εγκαθιστούν AirTag στα παιδιά τους για την ασφάλειά τους. Τι γίνεται όμως με το χτίσιμο της εμπιστοσύνης;

«Πώς θα πάει το παιδί μου μόνο του, αλομόναχο, στο φροντιστήριο;» «Αν πάθει κάτι στο δρόμο; Κι αν συμβεί κάτι κάτα τη βραδινή του έξοδο το Σάββατο στο κέντρο, εγώ πώς θα το μάθω;» Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συχνά ερωτήματα/ άγχη των γονιών, όταν αρχίζουν να αφήνουν το παιδί τους να κάνει τα πρώτα βήματα μόνο του στον κόσμο, προκειμένου να εκπαιδευτεί για τον πραγματικό κόσμο. Πρώτα βήματα αυτονομίας. Πρώτα βήματα ανεξαρτητοποίησης.

«Τα παιδιά μας υποφέρουν» – Ανησυχία για τη χρήση των social media από εφήβους

Σε πολλούς γονείς εφήβων, που έχουν εμμονή με τον ψηφιακό κόσμο, θα πρέπει να έχει περάσει από το μυαλό τους να μπορούσαν να εξαφανίσουν τα smartphones τους.

Καθώς πληθαίνουν τα στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχει μια αυξανόμενη δημόσια κατακραυγή για την καλύτερη προστασία των παιδιών – με ορισμένους να ζητούν τώρα ακόμη και την απαγόρευση τους για τους εφήβους.

Ροδόπη: Μεγάλη η ανάγκη για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών

Την κατασκευή, σε νέους χώρους ή για αντικατάσταση προκάτ, οχτώ νηπιαγωγείων, δύο δημοτικών σχολείων, αλλά και καινούριες υποδομές για όλα τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης προτείνει η μελέτη με τίτλο «Προοπτικές εξέλιξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ» στη Ροδόπη. 

Προσλήψεις αναπληρωτών: Καταχώριση κενών και Ειδική Προκήρυξη για νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Kαταχώριση των λειτουργικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου για την κάλυψη των κενών των Σχολικών Μονάδων Γενικής Παιδείας, καθώς και των Δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ζητά από τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης και τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης το ΥΠΑΙΘΑ, με σκοπό την έκδοση Ειδικής Προκήρυξης για πρόσληψη αναπληρωτών.

Παιδί και Διαδίκτυο: safe surf

Τόνι Σνελ: Η δραματική ιστορία του αυτιστικού πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Συγκίνηση, αλλά και οργή προκαλεί η ιστορία του πρώην ΝΒΑερ Τόνι Σνελ, άλλοτε συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος χρειάστηκε να αναζητήσει μια... σανίδα σωτηρίας για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά είδε σύσσωμο τον οργανισμό του ΝΒΑ να του γυρίζει την πλάτη...