Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ευχές!!!


Το καλύτερο δώρο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Η παρουσία σας!

Οι τεράστιοι φουσκωτοί Άγιοι Βασίληδες είναι οι προάγγελοι ακόμα μιας χριστουγεννιάτικης σεζόν που μέσω στοχευμένου μάρκετιγκ προσπαθεί να αιχμαλωτίσει το παιδί σας και εσάς! Πώς μπορούν οι γονείς των παιδιών με ΔΕΠΥ να ανταγωνιστούν του πολύχρωμους λαμπερούς καταλόγους, τις βιτρίνες και τις διαφημίσεις που διακόπτουν τις παιδικές σειρές; Δείτε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλο αυτό το δράμα των διακοπών και τελικά να περάσετε σαν οικογένεια περισσότερο χρόνο μαζί, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. 

Παιδιά που συμβιώνουν με ζώα «θωρακίζονται» απέναντι στις αλλεργίες

Oσο περισσότερα σκυλιά (κυρίως) και γατιά υπάρχουν σε ένα σπίτι και με αυτά εξαρχής μεγαλώνει ένα μωρό, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να πάθει άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής Μπιλ Χέσελμαρ του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το New Scientist, ανέλυσαν στοιχεία για δύο μελέτες που αφορούσαν σχεδόν 1.300 παιδιά έως ενός έτους, τα οποία παρακολουθήθηκαν μέχρι την ηλικία των εννέα ετών.

«Μη βλέπεις τι δεν μπορούμε να κάνουμε, κοίταξε τι μπορούμε να καταφέρουμε»

Με το παραπάνω σύνθημα πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018 η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών με αναπηρία του «Χατζηπατέρειου» ιδρύματος.

Οι θαυμάσιοι μικροί μαθητές του Χατζηπατέρειου παρουσίασαν,για πρώτη φορά, ένα Χριστουγεννιάτικο θεατρικό έργο και προσέφεραν όμορφες στιγμές με πολλά χαμόγελα και συγκίνηση.

Τι να κάνω όταν το παιδί παθαίνει κρίση δημοσίως;

Οι κρίσεις σε παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφύγετε τις καταστάσεις που τις προκαλούν. Επίσης να θυμάστε ότι είναι πιο πιθανό να του συμβεί όταν είναι κουρασμένο ή πεινάει, γι αυτό είναι καλό να έχετε πάντα μαζί σας ένα σνακ.

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Πρωταθλήτρια στη ζωή και την κολύμβηση

«Τίποτα δεν είναι πρόβλημα, αν εμείς οι ίδιοι δεν το βλέπουμε ως πρόβλημα».

Για την πρωταθλήτρια κολύμβησης ΑΜεΑ Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, τα παραπάνω λόγια αποτελούν πηγή δύναμης και την ωθούν να παλεύει και να κατακτά έναν προς έναν τους προσωπικούς της στόχους, εμπνέοντας όλους όσοι τη συναντούν. 

Ο Χριστόφορος που βοηθάει όλα τα παιδιά

Η 29η Ιουνίου 2017 ήταν η μέρα που η Αναστασία Βασκούδη δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ηταν η μέρα που ο γιατρός κοίταξε εκείνη και τον σύζυγό της στα μάτια και τους είπε ότι το παιδί τους, ο Χριστόφορος, που ακόμα δεν είχε γίνει 5 χρόνων, είχε μόλις 9-12 μήνες ζωής. Το όνομα του εφιάλτη ήταν «γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους» ή διεθνώς Diffuse Intrinsic Pontine Giloma -DIPG, μια σπάνια μορφή καρκίνου εγκεφάλου που εμφανίζεται σε παιδάκια 4-10 ετών, δεν χειρουργείται και δεν αντιμετωπίζεται από τις συμβατικές θεραπείες.

Οι νέοι και παλιοί φίλων των ανθρώπων που γίνονται γονείς

Αν και μπορεί να νιώθετε ότι η ζωή σας έχει αλλάξει δραματικά από τότε που κάνατε παιδί, οι φίλοι σας παραμένουν σημαντικό κομμάτι του ποιοι είστε. Σας προσφέρουν κοινές εμπειρίες και μπόλικη κατανόηση. Σας βοηθούν στη διατήρηση ισορροπίας στη ζωή σας, σας ενθαρρύνουν και ενίοτε σας επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Γι αυτούς και άλλους λόγους, είναι σημαντικό να βρίσκετε χρόνο για εκείνους.

Το σπίτι του μπάσκετ με αμαξίδιο!

Ήταν όραμα. Ένα όνειρο… τρελό, μόνο που τα πιο όμορφα όνειρα, είναι αυτά που βλέπουμε όταν ξυπνάμε. Και σήμερα, μετά από αρκετές συζητήσεις και προσπάθειες, μπορούμε να μοιραστούμε τα όνειρά μας με όλον τον κόσμο. Το έκανε ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου, ο οποίος έβγαλε δελτίο Τύπου αναφορικά με τα σχέδια για κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ για αθλητές με αμαξίδιο!