Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Δανειστικές βιβλιοθήκες και παιδιά με σύνδρομο Asperger

Οι βιβλιοθήκες είναι για πολλούς λόγους ένα ιδανικό μέρος για τα παιδιά με Σύνδρομο Asperger, πολλά από τα οποία θέλουν να δραπετεύουν από τις απαιτήσεις του κοινωνικού μας κόσμου μέσα από τα βιβλία και τους υπολογιστές. Το παιδικό τμήμα των βιβλιοθηκών μπορεί να τους προσφέρει ακόμα την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια με τυπικώς αναπτυσσόμενα παιδιά. Ένας βιβλιοθηκάριος που κατανοεί τα διλήμματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Σύνδρομο Asperger και οι οικογένειές τους, μπορεί να μετατρέψει τη βιβλιοθήκη σε καταφύγιο για αυτές τις οικογένειες.

Ο Pablo επιστρέφει και ψάχνει ... φωνές

Γεια σου, είμαι ο Pablo! Έμαθες τα νέα;

Από 3 έως 31 Οκτωβρίου 2022 στις 9:00 όλα τα άτομα από 6 έως 18 ετών που ανήκουν στο φάσμα αυτισμού μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να δανείσουν τη φωνή τους σε εμένα ή σε κάποιους από τους φίλους μου για το 2ο κύκλο της παιδικής σειράς «Pablo», που έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από τo Vodafone TV!

Πέντε σημάδια ότι μεγαλώνετε τα παιδιά σας σε μια υγιή οικογένεια

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν ένα παιδί μεγαλώνει σε μια υγιή οικογένεια.

Όταν οι γονείς συζητούν αντί να φωνάζουν, εκδηλώνουν την αγάπη τους με κάθε τρόπο, προσπαθούν να περάσουν χρόνο μαζί και θέτουν λογικά όρια, έχουν δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους.

Ειδικότερα, αυτά είναι πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μια υγιή οικογένεια:

Dyslexia@Work.EU: Πώς διευκολύνεται η ένταξη των ατόμων με δυσλεξία στο χώρο εργασίας.


Ο Αλέξης Γεωργούλης, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και η Ευρωπαϊκή Ένωση Δυσλεξίας (EDA) οργανώνουν εκδήλωση κατά την οποία θα συζητηθούν τα αποτελέσματα του έργου Dyslexia@Work.EU, που δημιουργήθηκε με σκοπό να αυξηθεί η πρόσβαση στην απασχόληση για άτομα με δυσλεξία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2022 στις Βρυξέλλες από τις 14:30 έως τις 17:30 ώρα Κεντρικής Ευρώπης και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook από την σελίδα Alexis Georgoulis MEP.

Υπουργείο Παιδείας: Κάθε πότε και από ποιους θα αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί ανά κατηγορία

Περιοδικότητα αξιολόγησης Διευθυντών, εκπαιδευτικών και δοκίμων εκπαιδευτικών: Ποιοι προηγούνται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας

Σύμφωνα με το ν. 4823/2021 η περιοδικότητα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ορίζεται ως εξής:

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου


Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 7/02/2023 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Πέτρα, έχει αλλάξει το ντύσιμό σου από τότε που έχασες το πόδι σου;

H digital communicator advisor Πέτρα Καλαμπόκα, μας μιλά για το προσωπικό της στυλ.

— Πες μας λίγα πράγματα για σένα.
Ονομάζομαι Πέτρα Καλαμπόκα και ασχολούμαι με το Digital Marketing και την επικοινωνία. Ως άνθρωπος εκτιμώ το «τώρα» και τιμώ τη γυναικεία μου υπόσταση. Χαίρομαι με τον ίδιο τρόπο μια βόλτα στη φύση και μια παραγωγική μέρα στη δουλειά.

«Ίαν»: Η συγκλονιστική ιστορία ενός 10χρονου με εγκεφαλική παράλυση που διδάσκει ότι όλα τα παιδιά είναι ίσα

Βασισμένο σε μία πραγματική, συγκλονιστική ιστορία, η animation ταινία μικρού μήκους «Ian» θέλει να μεταφέρει στον κόσμο ένα υπέροχο μήνυμα αγάπης.

Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο βίντεο κινουμένων σχεδίων που βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Ίαν, ενός 10χρονου Αργεντινού αγοριού με εγκεφαλική παράλυση.

Προβολή: Επικίνδυνη αναπηρία

Οι «Επικίνδυνες» επιστρέφουν πιο αποφασισμένες από ποτέ.
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 

Στο πρώτο επεισόδιο αυτού του κύκλου, οι «Επικίνδυνες» συναντούν την Γεωργία Καλτσή, αθλήτρια σε αμαξίδιο, η οποία συζητά με την Στέλλα Κάσδαγλη για τη σχέση του φύλου με την αναπηρία, για τη συμπερίληψη, την πρόσβαση και το φεμινισμό.

«Ελληνικό PISA»: Τρεις τομές για να αλλάξει το σχολείο

Μείωση της ύλης, αλλαγές στη διάρθρωσή της σε κάθε τάξη, ορθή κατανομή των θεμάτων και έμφαση στα ουσιώδη, επαφή και σχολιασμός στην τάξη και για ζητήματα της επικαιρότητας, καλλιέργεια στους μαθητές δεξιοτήτων με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Ουσιαστικά, αλλαγή σελίδας για την ελληνική εκπαίδευση προτείνει επιστημονική επιτροπή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με στόχο να οξυνθεί η κριτική ικανότητα των μαθητών, τα παιδιά να εμβαθύνουν στη γνώση και να μην αποστηθίζουν απλώς και, παράλληλα, να βιώνουν τη χαρά της μάθησης.