Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο Τυφλών: "ζωντανά" μέσω WEB TV



Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή: Το καλεντάρι του 2011

Με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ατόμων με αναπηρία που θα φιλοξενηθεί στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας από 21 έως 30 Ιανουαρίου, ανοίγει για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2011. Μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική, αφού μέσω των διοργανώσεων που γίνονται στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, θα δοθούν τα περισσότερα από τα «εισιτήρια» που οδηγούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2012.

Νίκος Πιλάβιος: «Τα ευτυχισμένα παιδιά θέλουν γονείς χωρίς “εγώ”»



Καθημερινά από την ΕΤ1 στις 14.15  και για 26 επεισόδια ο «Παραμυθάς» «ξαναπετάει», θα ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε νέα παραμύθια και το αόρατο μαγικό μολύβι του ξανασχεδιάζει τον δρόμο στον οποίο βαδίζουν οι ήρωες και οι ιστορίες του. Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στο «ΒΗΜΑonline» για τις νέες περιπέτειες του «Παραμυθά» ο οποίος γαλούχησε μέσα από την ΕΡΤ μια ολόκληρη γενιά παιδιών τη δεκαετία 1978-1987. 

Τεχεράνη:Αυστηροί ενδυματολογικοί κανόνες επιβλήθηκαν σε πανεπιστήμια της χώρας

Αυστηρότερους... ενδυματολογικούς κανόνες αποφάσισαν να επιβάλλουν οι ιρανικές αρχές σε ορισμένα πανεπιστήμια της χώρας όπου μεταξύ άλλων θα απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν ρούχα με φωτεινά χρώματα, να έχουν τατουάζ ή μακριά νύχια.

Υποτροφίες για Ευρώπη και Αμερική


Υποτροφίες Φινλανδίας σε Ελληνες Υπηκόους για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012
Ο φινλανδικός φορέας κρατικών υποτροφιών CIMO ανακοίνωσε τη χορήγηση μέχρι και 10 υποτροφιών σε Ελληνες πολίτες για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, για έρευνα μετά το μεταπτυχιακό ή έρευνα στα πλαίσια διδακτορικής διατριβής. Οι υποτροφίες δεν αφορούν σε μεταδιδακτορική έρευνα ή master ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους φοιτητές που εκπονούν διδακτορικά.

Υποτροφίες DAAD 2011-2012
Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας προσφέρει μέσω της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών και για το ακαδημαϊκό έτος 2011/2012 ένα εκτενές πρόγραμμα υποτροφιών σε φοιτητές και αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων, σε υποψήφιους διδάκτορες και σε ερευνητές μεταδιδακτορικού επιπέδου.

Υποτροφίες Ισλανδικής Γλώσσας και πολιτισμού, Snorri Sturluson Icelandic Fellowships, για το έτος 2010-2011.
Χορήγηση υποτροφιών, τριμήνου τουλάχιστον διάρκειας, για τη βελτίωση γνώσεων στην Ισλανδική γλώσσα και πολιτισμό, για συγγραφείς, μεταφραστές και διανοούμενους, για το έτος 2011.

Κινητά με GPS για την προστασία των κινέζων μαθητών

Κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένα GPS θα δοθούν σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πεκίνου τη φετινή σχολική χρονιά. Το μέτρο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της βίας και των απαγωγών των παιδιών, σημειώνει ο κινέζικος Τύπος.
Υπολογίζεται πως θα δοθούν περισσότερες από 100.000 συσκευές και ήδη ο Ερυθρός Σταυρός έχει μοιράσει δωρεάν τις πρώτες 20.000 συσκευές.

Παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι ΑμεΑ του «Τεχνουργείου»

Το θεατρικό εργαστήρι ΑμεΑ και μη του «Τεχνουργείου» παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Οικία Παπασταύρου» την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 21.00 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφόπουλου 3).
«Δυο αστυνομικοί ο Λεώ και ο Νίκος Γιόζης καλούνται από την οικιακή βοηθό Λιλίκα να λύσουν το μυστήριο που πλανάτε στην οικία Παπασταύρου. Τα πτώματα, πέντε γυναίκες και ένας άντρας, αγνοούνται. Η εξιχνίαση του εγκλήματος θεωρείται δύσκολη υπόθεση πάρα αυτά η λύση δεν αργεί να δοθεί».