Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η μεγάλη οικογένεια της οδού Πανός

Το σπίτι απέξω δεν έχει ταμπέλα. Αν είσαι τυχερός και βρεις το ελάχιστο αυτό στενό στο Μαρούσι, θα καταλάβεις ότι χτυπάς το σωστό κουδούνι από τα αραδιασμένα ποδηλατάκια στην είσοδο.

Εδώ ζουν 26 παιδιά, το μικρότερο λίγων μηνών και το μεγαλύτερο στα 16, κάθε ένα με τη δική του προσωπικότητα, τα δικά του ταλέντα, τις δικές του ανάγκες. Καθώς τα βλέπεις χαρούμενα να παίζουν ή να διαβάζουν αυτό το καλοκαιρινό απόγευμα (περιμένουν άλλωστε τις διακοπές τους), δεν διακρίνεις το νήμα που τα συνδέει, την κοινή πτυχή στη ζωή τους, ότι για τον ένα ή τον άλλο λόγο έχουν όλα εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους.

Διδακτέα – Εξεταστέα ύλη Πανελλαδικών Εξετάσεων σχολ. έτους 2014-2015

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2015

Τσιγάρο: Απειλή για τα παιδιά μέσα στο σπίτι

Τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν καπνίζουν , εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από τον καπνό από «τρίτο χέρι», που κρύβεται στη σκόνη του σπιτιού, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Σε εννέα Πρότυπα-Πειραματικά διευρύνεται η εκμάθηση κινεζικής γλώσσας

Διευρύνεται το πρόγραμμα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας, το οποίο θα επεκταθεί σε εννέα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία. 

Προβλήματα της εκπαίδευσης

Υποστηρίζεται ότι η καταγραφή και αποτύπωση των αποτελεσμάτων ενός εκπαιδευτικού συστήματος συμβάλλει στη μελέτη και κατανόηση της συνολικής του πορείας και προοπτικής. Με βάση αυτήν τη συλλογιστική, το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ πήρε την πρωτοβουλία να συλλέξει, να επεξεργαστεί και να ταξινομήσει τα στατιστικά στοιχεία για την εκπαίδευση που αφορούν την περίοδο 2005-2007, όπως αυτά εμφανίστηκαν στην επίσημη βάση δεδομένων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, προχωρώντας στη δημιουργία της πρώτης ετήσιας έκθεσης για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, που συντάχθηκε το 2009, με την επιμέλεια του καθηγητή Νίκου Μουζέλη.

Ταξιδεύοντας με μικρό παιδί…

Γράφει ο  CrazyTourists στο BlogTravels

Το κακό με τους γάμους είναι ότι όταν κάποιος έρχεται στο δικό σου πρέπει κι εσύ να πας στο δικό του, μαζί με τη σύζυγο και το 15 μηνών τέκνο. Κι όταν ο γάμος είναι μέχρι τη Λάρισα (η επιλογή προορισμού τυχαία, δεν υπονοώ τίποτα…) παλεύεται! Όταν όμως το ζευγάρι για το οποίο μιλάμε είναι Ιταλοί και παντρεύονται στη Σαρδηνία (και κυρίως είναι φίλοι της συζύγου άρα δεν μπορούμε να πούμε όχι!) , τότε τα πράγματα δυσκολεύουν… Ή μήπως όχι;

Για να πω την αλήθεια, είχα αρκετές επιφυλάξεις να κάνω ένα αεροπορικό τετραήμερο ταξίδι στο εξωτερικό με το παιδί, ειδικά όπως το κανονίσαμε 2-3 βδομάδες πριν την πραγματοποίηση του. Μετά όμως από το ταξίδι, μπορώ να πω πως άδικα τις είχα. Ας τα πάρουμε όλα ένα-ένα….