Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Προβολή: Princess Bellybutton - An original ASL Story from Wink

Με φαντασία, κόντρα στην κρίση, οι φοιτητές του Πα.Μακ.

Νέες καινοτόμες ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια κατέθεσαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον διαγωνισμό που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος, η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ιδρύματος (ΔΑΣΤΑ), μεταξύ των οποίων μονάδες παραγωγής νέων προϊόντων, ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ιστοσελίδες εξυπηρέτησης των πολιτών με νέες υπηρεσίες, κ.α.

Χρησιμοποιώντας MYLO και Voki

Προωθώντας την Πολυγλωσσία….
Το MYLO έχει σχεδιαστεί για να εμπλέξει τους νέους στην εκμάθηση γλώσσας. Τα Voki είναι πολύ εύκολα και βοηθούν τους μαθητές να έχουν λιγότερες αναστολές, σχετικά με τηδεξιότητά τους στην ομιλία μίας ξένης γλώσσας.

Διαδραστική - Πολυτροπική Παρουσίαση Παραμυθιού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Παιδιά, μεγάλα και μικρά,
οι εκδόσεις Διάπλαση,, το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό, η συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά και η φίλη τους η γοργόνα Χρυσομελένια, σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στο ΧΟΡΙΑΜΒΟ, Γαληνού 5, Λάρισα για να ανακαλύψετε όλοι μαζί «Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας».

Μεταμορφώσεις στην Καλαμαριά

Το μαγικό ραβδάκι που μεταμόρφωσε τις βιβλιοθήκες μας σε χώρο ονείρου, χαράς και δημιουργίας φιλοδοξεί να συνεχίσει να προσφέρει έμπνευση για μικρά θαύματα σε ένα μήνα ιδανικό για μεταμορφώσεις καθώς κατά τη διάρκειά του γιορτάζουμε την αποκριά, αλλά και την παγκόσμια μέρα θεάτρου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με προεγγραφή στις βιβλιοθήκες

Προβολή: Σκύλος-οδηγός βγάζει βόλτα τυφλό σκύλο

Περιοδικό ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (Άνοιξη 2013)

Το νέο τεύχος του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για την Άνοιξη του 2013 είναι έτοιμο!
Για να «ξεφυλλίσετε» ηλεκτρονικά το τεύχος 109, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε εδώ
Πατήστε πάνω στο περιοδικό για να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος. Αν θέλετε, μπορείτε να αυξομειώσετε το μέγεθός του με τη βοήθεια του άσπρου κύκλου πάνω αριστερά. Μπορείτε να αλλάζετε σελίδα πατώντας τα βέλη που βρίσκονται δεξιά και αριστερά του περιοδικού.
Παράλληλα, μπορείτε να κατεβάσετε το τεύχος 109 σε pdf πατώντας εδώ.
Τέλος, μπορείτε να βρείτε όλα τα τεύχη των Διαδρομών εδώ.

Όλες οι λεπτομέρειες για την εισαγωγή στα πρότυπα-πειραματικά σχολεία

Όλες τις λεπτομέρειες για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2013-2014 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Τις βασικές αλλαγές στην προώθηση του θεσμού έχει γράψει ήδη «Το Βήμα» καθώς και τα εξεταζόμενα μαθήματα ανά κατηγορία.

Τα δικαιολογητικά για την απαλλαγή των αναπήρων από το χαράτσι

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή των αναπήρων από το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, ο υπόχρεος πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση από αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση και το ποσοστό της αναπηρίας. Το ποσοστό της αναπηρίας πιστοποιείται από βεβαίωση που έχει εκδοθεί από οποιαδήποτε αρμόδια δημόσια αρχή (π.χ. υγειονομικές επιτροπές).