Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Λαζαρίνες, κάλαντα και λαζαράκια

από τη συλλογή Playmobil του Πέτρου Καμινιώτη
 

Εκλογές 2023: Τι ισχύει για τις Πανελλήνιες - Τα δυο σενάρια για τις επαναληπτικές εκλογές και το πρόγραμμα

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλήνιων εξετάσεων 2023 έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο προγραμματισμός των εκλογών της 21ης Μαΐου -καθώς και τα σενάρια για τις επαναληπτικές εκλογές- έχουν αντίκτυπο στο κομμάτι της εκπαίδευσης, τροποποιώντας μερικώς τις ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία.

Πώς αντιδρούν οι γονείς όταν τους κακοποιούν τα παιδιά τους

Η Έλεν έχει να μιλήσει με τον γιο της πάνω από ένα χρόνο. Την τελευταία φορά που τον άκουσε, βρισκόταν στη φυλακή. Είναι 31 ετών και εξαρτημένος από τα οπιοειδή. Τα ναρκωτικά βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής του για περισσότερο από μια δεκαετία.

«Προσπάθησε να μου τηλεφωνήσει, πιθανότατα για να μου ζητήσει χρήματα, και δεν το σήκωσα», εξηγεί η Έλεν η οποία ζει στην Αγγλία. «Αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η σωστή απόφαση για την ασφάλεια και τη λογική μου». Έχει αναλάβει τη φροντίδα της εγγονής της, (της κόρης του γιου της) και προσπαθεί να της προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας και αγάπης.

Καθηγήτρια δημόσιου σχολείου προσφέρει εθελοντικά μαθήματα γαλλικών σε μαθητές της

Το κουδούνι λήξης του σχολικού ωραρίου χτυπάει στο 7ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Η Αναστασία, μαθήτρια της Γ´ Γυμνασίου και άλλοι οκτώ μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου δεν επιστρέφουν στο σπίτι, αλλά παραμένουν στην αίθουσα διδασκαλίας, καθώς προετοιμάζονται για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας της γαλλικής γλώσσας. Οι οικογένειες τους, δεν χρειάζεται να δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ σε φροντιστήριο, καθώς η καθηγήτρια γαλλικών του σχολείου τους Αθηνά Κοσσυβάκη, προσφέρει απλόχερα τον ελεύθερο χρόνο της για να παραδίδει μαθήματα, εθελοντικά, στους μαθητές της, διά ζώσης και διαδικτυακά ακόμη και τις Κυριακές.

11η στον κόσμο η Σταυρίνα Γαρυφάλλου

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως νεανίδων από τη Σταυρίνα Γαρυφάλλου η οποία κατέκτησε την 11η θέση.

Στις νεάνιδες τα γαλανόλευκα εκπροσώπησαν στη Φιλιππούπολη η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας). Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν από τον προκριματικό γύρο με 5/1, 3/2 και 3/3 νίκες/ήττες αντίστοιχα στις πουλ.

Πάνω από 1.200 μαθητές ανέπτυξαν τεχνολογικές λύσεις για μια «έξυπνη» πόλη!

Αυτοματισμούς και τεχνολογικές λύσεις για μια «έξυπνη» πόλη, φιλική για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, παρουσίασαν περισσότεροι από 1.200 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Υποβολή αιτήσεων για το Baby Kits σε Δυτική Λέσβο

Το Κέντρο Κοινότητας Δυτικής Λέσβου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, ενημερώνουν για την υλοποίηση του 3ου Προγράμματος «Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα, Υλική Υποστήριξη των Νεογέννητων –Βρεφικά Πακέτα» (Baby Kits) που υλοποιεί η οργάνωση «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με την υποστήριξη της τράπεζας «ΕUROBANK» και έχει ως στόχο την παροχή Υλικής Υποστήριξης –Βρεφικών ΠΑΚΕΤΩΝ σε οικογένειες, με σκοπό την υποστήριξη των νεογέννητων.

Κινηματογραφική Εκπαίδευση ~ Δωρεάν webinar για εκπαιδευτικούς

Το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας διοργανώνει μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς.

Με αφορμή 3 γαλλικές ταινίες μικρού μήκους προσκαλούμε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 3 webinar: