Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

12 Κόλπα για να βοηθήσετε τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (με ή χωρίς υπερκινητικότητα) στην ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά.

Τα παιδιά με ΔΕΠ/ΔΕΠΥ δεν είναι εξυπνότερα ή πιο αργά από τους συμμαθητές τους χωρίς ΔΕΠ/ΔΕΠΥ. Απλώς σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο και μερικές φορές χρειάζονται κάποια «τρικάκια/κολπάκια» για να μπορέσουν να κατανοήσουν και να «μεταφράσουν» το σχολικό υλικό στο δικό τους τρόπο σκέψης, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του σχολείου. 

Αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το «παρωχημένο και εσωστρεφές» Πανεπιστήμιο της Μεταπολίτευσης φεύγει, το σύγχρονο ανώτατο Ιδρυμα της αριστείας, της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης έρχεται. Το δρόμο θα στρώσουν οι ριζικές αλλαγές σε διοίκηση-φοίτηση-χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων αλλά και στη «γεωγραφία» της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Αφαίρεση δύο ενοτήτων στην εξεταστέα ύλη των Αρχαίων Ελληνικών

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αφαίρεση των ενοτήτων 14 και 15 στο Ι) Διδαγμένο Κείμενο, Β. Κείμενα, Ι. Πλάτων, από την εξεταστέα-διδακτέα ύλη του Μαθήματος Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου.

2011 World Deaf Swimming Championships


Πορτογαλία, 6-13 Αυγούστου 2011
Περισσότερα εδώ.