Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Μην τιμωρείτε το παιδί σας για κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει.

Κάντε εχθρό σας τη ΔΕΠΥ και όχι το παιδί σας. Προσπαθείτε να εντοπίζετε κάθε μέρα στιγμές που το παιδί σας είναι καλό. Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους …

Οι περισσότεροι γονείς είναι καλοί γονείς. Αλλά αν ο γιος σας ή η κόρη σας έχει Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ- ΔΕΠ) το “καλός” μπορεί να μην είναι αρκετό. Για να είστε σίγουρος/ να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας είναι χαρούμενο και καλά προσαρμοσμένο και να εξασφαλίσετε το ίδιο και για το μέλλον- και για να δημιουργήσετε ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι- θα πρέπει να είστε σπουδαίοι γονείς. 

Ανακοίνωση μαθήματων εκμάθησης γραφής & ανάγνωσης Braille

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου θα δέχεται αιτήσεις για τα νέα μαθήματα εκμάθησης γραφής & ανάγνωσης Braille που θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη.

Φτιάχνοντας την τσάντα για το νηπιαγωγείο

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει. Καθώς επιστρέψατε από τις διακοπές, έχει οριστεί το σχολικό ραντεβού για τις 11 Σεπτεμβρίου, και το παιδί σας θα πάει στο νηπιαγωγείο, καλό είναι να προετοιμαστείτε και εσείς και αυτό.

Το ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Tην υπουργική απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας για τους υποψηφίους των φετινών πανελληνίων εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κώ που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, υπέγραψε σημερα ο υπουργός Παιδείας.

Οι ανήλικοι ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής περνάνε στην επίθεση

Αν ρωτήσετε την Jamie Margolin και την Nadia Nazar πως έγιναν συνιδρύτριες μίας περιβαλλοντικής ακτιβιστικής ομάδας, η απάντηση είναι απλή: από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η 15χρονη Nazar από τη Βαλτιμόρη διάβασε μία ιστορία για την κλιματική αλλαγή που περιλάμβανε την Margolin, από το Σιάτλ, και την ακολούθησε στο Instagram. Μετά από αυτό οι δύο κοπέλες άρχισαν να συνομιλούν για το πώς θα μπορούσαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή. 

ΙΕΠ: Οδηγίες για τη διεξαγωγή έρευνας στα σχολεία

Σύμφωνα με το άρθρο 70 του ν.4485/2017 ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας διεξαγωγής έρευνας. Όσοι ερευνητές δεν υπάγονται στην περίπτωση ζζ’ ακολουθούν τη διαδικασία που αναφέρεται στις προδιαγραφές έγκρισης ερευνών.

Οι Έλληνες επιστήμονες που αποκωδικοποίησαν το βρεφικό κλάμα μιλούν στη HuffPost Greece

«Δάκρυα, τα προοίμια της τέχνης» έγραφε ο Σύρος συγγραφές Λουκιανός κάπου στα μέσα του 2ου αιώνα μ.Χ. Αν ζούμε όμως σήμερα θα συμπλήρωνε πως είναι και «προοίμιο της επιστήμης».

Ειδικότερα, ο Αντρέας Λουτζίδης, ο Ιάσων Χατζηκώστας και η Αναστασία Ντραχά, τελειόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών συντονίστηκαν υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη που είχε μια ριζοσπαστική ιδέα. Ποια ήταν αυτή; Να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα μεταφράζει το βρεφικό κλάμα σε ομιλία. Και το πέτυχαν. Και βραβεύτηκαν για αυτό. Στον παγκόσμιο διαγωνισμό Imagine Cup κέρδισαν τη δεύτερη θέση. Ο καθηγητής βέβαια γνωρίζει καλά τον διαγωνισμό. Οι ομάδες του έχουν διακριθεί και στο παρελθόν. Επτά φορές για την ακρίβεια.

Ύπνος: Απαραίτητο και στις διακοπές ένα πρόγραμμα για τα παιδιά

Για τις περισσότερες οικογένειες, το καλοκαίρι σημαίνει λιγότερο προγραμματισμός, περισσότερες ευκαιρίες για χαλάρωση και λιγότερος ύπνος. Ωστόσο αυτό δεν είναι απαραιτήτως καλό, σύμφωνα με μία Αμερικανίδα ειδικό.

Ακόμα και χωρίς το πιεστικό πρόγραμμα του χειμώνα, όλοι στην οικογένεια πρέπει να φροντίζουν να κοιμούνται αρκετά, λέει η Dr. Cheryl Tierney, διευθύντρια του Τμήματος Συμπεριφορικής & Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Η «μυωπία» της τεχνητής νοημοσύνης

Το με «όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» ισχύει και για την τεχνητή νοημοσύνη. Με ρατσιστικά και σεξιστικά στερεότυπα γέμισε το «μυαλό» των πρώτων νευρωνικών δικτύων. Καθ’ οδόν η δημοκρατική εκπαίδευσή τους

Καλλιτέχνης δημιουργεί μοναδικές κούκλες για τα παιδιά με λεύκη

Η Kay Black γνωστή και ως Kay Customz, έκανε ίσως το ωραιότερο δώρο στα παιδιά με λεύκη...

Πιο είναι αυτό; Μα φυσικά μια κούκλα με λεύκη, εμπνευσμένη από όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν λεύκη. Η καλλιτέχνης εμπνέεται από γυναίκες και κορίτσια που πάσχουν από λεύκη, βάφοντας το δέρμα από τις κούκλες τις, δημιουργώντας κάθε φορά και μία ξεχωριστή κούκλα.