Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ευχάριστες και ωφέλιμες δραστηριότητες με ένα skateboard (για μικρά παιδιά και παιδιά με αναπηρία).

Εκτός από τον κλασικό τρόπο χρήσης του skateboard με τη μετακίνηση του ατόμου πάνω στη σανίδα σε όρθια στάση και τη δύναμη του ενός ποδιού μπορείτε να δοκιμάσετε και τις εξής δραστηριότητες:

Βάλτε το παιδί να ξαπλώσει πάνω στο skateboard μπρούμυτα και ζητήστε του να μετακινηθεί με τη βοήθεια των χεριών του ακολουθώντας τυχαία ή συγκεκριμένη πορεία. Το ίδιο μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια ή χέρι- πόδι κατά την κίνηση. Βάλτε το να κάνει απλές διαδρομές, κάντε αγώνες δρόμου ή παίξτε πιο σύνθετα παιχνίδια πχ να πρέπει έτσι ξαπλωμένο μπρούμυτα πάνω στη σανίδα να μετακινείται και να μαζεύει μπαλάκια βάζοντάς τα μέσα σε ένα καλάθι.

Παιδική κακοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Δεν υπάρχει παιδική πορνεία. Υπάρχει παιδική κακοποίηση». Από τη σειρά του BBC “Three Girls”. Διαβάστε σχετικά το άρθρο “Blamed for being abused: an uncomfortable history of child sexual exploitation” της Pamela Cox για το πόσο εύκολο είναι τελικά να αποσιωπηθούν οι περιπτώσεις κακοποίησης, όταν τα θύματα κρίνονται για τις λανθασμένες τους επιλογές και παγιδεύονται τελικά σε ένα φαύλο κύκλο.

Περνάμε καλά στις διακοπές με τα παιδιά

Μήνες και μήνες, μέσα στη χρονιά, σκεφτόσουν πως πρέπει να βρεις λίγο χρόνο να περάσεις με τα παιδιά σου. Να κάνεις πράγματα μαζί τους, όχι απλώς να τους βοηθήσεις για το σχολείο, ή να φάτε παρέα, ή να χαζέψετε λίγο στην τηλεόραση πριν τον ύπνο, αλλά να κάτσετε μαζί και να παίξετε, να φτιάξετε, να διασκεδάσετε. Όλα όσα έλεγες τόσους μήνες πως πρέπει να κάνεις, αλλά δεν προλάβαινες ή δεν είχες κουράγιο, όταν πηγαίνετε όλοι μαζί διακοπές έρχεται η ώρα και η ευκαιρία να τα κάνεις.

Το παιδί μου είναι συνεχώς στο κινητό. Tι μπορώ να κάνω;

Στη χώρα μας η πλειοψηφία των παιδιών που πηγαίνει Α’ Γυμνασίου έχει πλέον ένα κινητό τηλέφωνο. Σε μια αρκετά παλιά έρευνα του 2005 βρέθηκε ότι το 96,4% των εφήβων από 15-18 ετών έχουν κινητό.

Ας φανταστούμε πόσο θα έχει μεγαλώσει αυτό το φαινόμενο πλέον εν έτη 2017. Ο γονέας θα προθυμοποιηθεί να αγοράσει ένα κινητό στο παιδί του προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο και την επιτήρησή του ακόμη και όταν είναι εκτός σπιτιού. Συνήθως οι τριήμερες εκδρομές του Γυμνασίου είναι η αφορμή για απόκτηση κινητού αλλά πολλές φορές και η μονοήμερη εκδρομή της ΣΤ’ Δημοτικού.

Trady: Το υπέροχο κουκλάκι-γούρι των μαθητών της Λευκάδας

Η επιχείρηση Tradeens ιδρύθηκε από τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Καρυάς Λευκάδας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Χαμόγελο του Παιδιού: Αυξάνονται οι καταγγελίες για κακοποιημένα παιδιά το καλοκαίρι

Αυξημένος είναι ο αριθμός των καταγγελιών για κακοποιημένα παιδιά την περίοδο του καλοκαιριού στον τηλεφωνικό αριθμό 1056 από το Χαμόγελο του Παιδιού, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος. 

Αμφιλεγόμενες αποβολές μαθητών από σχολεία της Βικτώριας

Σε χιλιάδες ανέρχονται πιθανότατα οι "ανεπίσημες" αποβολές μαθητών από δημόσια σχολεία της Βικτώριας, ενώ σε κάθε περίπτωση, παιδιά με ειδικές ανάγκες, όσα βρίσκονται υπό καθεστώς επιμέλειας εκτός της οικογενειακής στέγης ή είναι αυτόχθονες κάτοικοι της Αυστραλίας τυγχάνουν δυσανάλογα πολύ περισσότερων αποβολών συγκριτικά με άλλες πληθυσμιακές κατηγορίες.

Ομάδες διώχνουν τους γονείς-χούλιγκαν από το γήπεδo

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο οι «αμαρτίες» αλλά και οι συμπεριφορές γονέων παιδεύουσι τέκνα. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στους αγώνες παίδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, στους οποίους πρωταγωνιστές γίνονται οι γονείς λόγω της βίαιης συμπεριφοράς και του υπέρμετρου πάθους για τη νίκη της ομάδας του παιδιού τους.