Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Προβολή: Η ζωή πριν την covid19 και με την covid19, από την Lianne Quigley

 

Πώς θα μεγαλώσουμε παιδιά που αγαπούν το διάβασμα

Μπορείτε να θυμηθείτε πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που διαβάσατε κάτι; Όχι, δεν εννοούμε αναρτήσεις στα social media ή ετικέτες τροφίμων, αλλά βιβλίο. Σε έναν κόσμο που οι οθόνες είναι κυρίαρχες, είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς την ευχαρίστηση που μπορεί να του προσφέρει ένα καλό βιβλίο. Ειδικά τα παιδιά μας που έχουν γεννηθεί σε μια κοινωνία που η τεχνολογία είναι τόσο διαδεδομένη, ήδη από μικρή ηλικία έχουν εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Κάπως έτσι μας φαίνεται ακόμη πιο δύσκολο να κάνουμε τα μικρά μας να αγαπήσουν τα βιβλία. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να μεγαλώσουμε παιδιά που αγαπούν το διάβασμα.

Πανεπιστήμια-Μετεγγραφές φοιτητών 2020: Αιτήσεις- Αναλυτικά κριτήρια- Δικαιούχοι(ΦΕΚ)

Εν αναμονή των ημερομηνιών, κατά τις οποίες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να αιτηθούν μετεγγραφή, εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Τεύχος B' 4617/20.10.2020), η οποία καθορίζει το νέο πλαίσιο της διαδικασίας των μετεγγραφών που θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου (4692/2020) τον περασμένο Ιούνιο.

Ερευνα: Τα κινητά στην τάξη δεν εμποδίζουν τελικά την εκπαίδευση των μαθητών

Νέα έρευνα βάζει «φρένο» στα όσα γνωρίζουμε για τα περί διαταραχής της προσοχής των μαθητών από τα κινητά στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με αυτή, φαίνεται πως δεν επηρεάζει επ′ ουδενί τη μάθηση.

Από τότε που τα smartphones έγιναν μέρος της καθημερινής μας ζωής, έχουν υπάρξει πάμπολλες ακαδημαϊκές συζητήσεις σχετικά με το αν είναι καλό ή κακό να επιτρέπουμε κινητές συσκευές στην τάξη, λέει ο επικεφαλής της έρευνας. «Χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο τη νέα τεχνολογία σε μαθησιακές καταστάσεις, όπως για τον έλεγχο γεγονότων και τη λήψη κουίζ που τεστάρουν την υπάρχουσα γνώση. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα η αντίληψη ότι εν τέλει επηρεάζει αρνητικά τους μαθητές».

«Επικοινωνούμε γλώσσα ψυχής που την έχουμε ανάγκη»

Στον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα», το παραμύθι-ύμνο στην προσφορά και την αγάπη, ο Οσκαρ Ουάιλντ διηγείται την ιστορία της φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα άγαλμα και ένα χελιδόνι, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους φτωχούς και τους αρρώστους, τους πεινασμένους και τους καταφρονεμένους. Ισως τυχαία, ίσως και όχι, ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» είναι ένα από τα κείμενα που περιλαμβάνονται στο Αναγνωστικό της «Γαλιλαίας» (https://toanagnostikotisgalilaias.gr/), το σάιτ με ηχογραφημένες αναγνώσεις κειμένων που δημιούργησαν η Αμαλία Μουτούση και η Ολια Λαζαρίδου, με τη συνδρομή φίλων τους καλλιτεχνών. 

Χολαργός: Ακαδημία για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού!

Υπάρχουν και καλές ειδήσεις στις μέρες μας! Και γίνονται ακόμα καλύτερες, αφού αφορούν σε παιδιά! 
Ο Χολαργός ανακοίνωσε τη σύσταση ενός ειδικού τμήματος στις ακαδημίες του, για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Το πρόγραμμα ονομάζεται CHAMPS και προπονητές θα είναι καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο του μπάσκετ για να διδάξουν σωστά τα παιδιά!

Χρ. Μπαξεβάνη: Η νηπιαγωγός που μεταμορφώνει τον κόσμο των παιδιών όπου υπηρετεί

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νηπιαγωγός Χρυσάνθη Μπαξεβάνη πρωτοστατεί στην ανακαίνιση του νηπιαγωγείου που υπηρετεί. Το είχε ξανακάνει στο νηπιαγωγείο των Αμαράντων στη Ροδόπη στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019 και τώρα στο Νηπιαγωγείο στο Πέπλο Έβρου, όπου φοιτούν 9 παιδιά. Κατάφερε για άλλη μια φορά να εμψυχώσει και τοπική αρχή, γονείς και εθελοντές, προκειμένου να επιτευχθεί το νοικοκύρεμα του.

Εθνικό σχέδιο δράσης για τα παιδιά από το υπ. Δικαιοσύνης και το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος υπέγραψαν σήμερα σύμφωνο συνεργασίας για φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη και για εθνικό σχέδιο δράσης για τα παιδιά.

Ειδικότερα, το σύμφωνο συνεργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποσκοπεί στην κοινή δέσμευση των δύο μερών για συνεχή και ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ τους ως προς τις προτεραιότητες, τις ανάγκες, τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και συμπράξεις προς όφελος των παιδιών και των δικαιωμάτων τους, ιδιαίτερα δε ως προς το πεδίο της φιλικής προς τα παιδιά δικαιοσύνης και της εκπόνησης και εφαρμογής εθνικού σχεδίου δράσης για τα παιδιά, λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση των κατευθύνσεων του ΟΗΕ και της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Μαζί για το Παιδί: Αγκαλιάζοντας περισσότερα από 2.000 παιδιά στον Έβρο

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται στον ακριτικό Έβρο στο πλαίσιο της δράσης της "Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας". Με ενέργειες ολιστικού χαρακτήρα στηρίζει συνολικά περισσότερα από 2.000 παιδιά και νέους της περιοχής σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους.

Ransomware επίθεση “κόστισε” 300.000 $ σε σχολεία του Μισισιπή!

Μια σχολική συνοικία του Μισισιπή ψήφισε να πληρώσει 300.000 $ για να ανακτήσει αρχεία που κρυπτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια ransomware επίθεσης. Μια ομοσπονδιακή έρευνα ξεκίνησε μετά την απειλή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο σύστημα IT του Yazoo County School District. Ο επιθεωρητής Δρ. Ken Barron δήλωσε στα νέα του WLBT ότι η σχολική συνοικία ανακάλυψε πως δέχτηκε ransomware επίθεση στις 12 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο Barron δεν ανέφερε πώς οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα ή τί είδους πληροφορίες παραβιάστηκαν ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού ασφαλείας.

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί η επέτειος στα δημοτικά σχολεία

Χωρίς μαθητικές παρελάσεις, αλλά με εκδηλώσεις ανά τμήμα και παράδοση σημαίας στους σημαιοφόρους από τους διευθυντές, θα εορταστεί φέτος στα δημοτικά σχολεία η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Όπως είναι ήδη γνωστό, δεν θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις και για τον λόγο αυτό, στη σχετική εγκύκλιο που υπογράφει η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, καθορίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν προετοιμασίες επιλογής μαθητών/τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης.

Έρευνα-σοκ: Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκότωσε σχεδόν 500.000 νεογέννητα το 2019

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκότωσε 476.000 νεογέννητα το 2019, κυρίως στην Ινδία και την υποσαχάρια Αφρική, σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία αποδίδει σχεδόν τρεις στους τέσσερις τέτοιους θανάτους στο τοξικό νέφος που εκλύεται από τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα.

Πτυχία: Πρόταση για αντιστοίχιση ΤΕΙ με ΑΕΙ - Τι ζητούν 27 φορείς και ενώσεις

Πρόταση για την αντιστοίχιση πτυχίων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) με τα πτυχία των πανεπιστημιακών τμημάτων κατέθεσαν 27 επιστημονικές ενώσεις και φορείς. 

Η κατάργηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού Τομέα (εκτός Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) με τη νομοθεσία που υιοθετήθηκε για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) μετά το 2018, οδήγησε στη δημιουργία Πανεπιστημιακών Τμημάτων που απορρόφησαν το επιστημονικό πεδίο των καταργηθέντων Τεχνολογικών Τμημάτων.