Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Δραστηριότητες για το καλοκαίρι για τα παιδιά με ΔΕΠΥ.

Συνδυάστε τη διασκέδαση με τη δομή για να προσφέρετε στα παιδιά με ΔΕΠΥ το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής τους. Οι γονείς και οι ειδικοί αποκαλύπτουν πώς μπορείτε να ενισχύσετε την εξυπνάδα των παιδιών σας και να αποφύγετε τη βαρεμάρα κατά τη διάρκεια των ημερών του καλοκαιριού. 

Τα παιδιά με Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ/ΔΕΠ) τα πάνε καλύτερα όταν ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν και τι περιμένουν οι άλλοι από αυτά.

Γονείς: Πώς να λέτε «όχι» από νωρίς στο παιδί

Αν το παιδί συνηθίσει να παίρνει ό,τι ζητά με τη δικαιολογία ότι είναι ακόμη μικρό, θα δυσκολευτείτε πολύ στο μέλλον να αλλάξετε τη συμπεριφορά του.

Επιπλέον θα του δώσετε την εντύπωση ότι μπορεί να ικανοποιεί πάντοτε όλες τις επιθυμίες του. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν μπορεί αλλά και ότι κανείς δεν μπορεί να το κάνει για αυτό. Μην παραπληροφορείτε λοιπόν το παιδί. Βάλτε κανόνες και σεβαστείτε τους. Οι σταθεροί οικογενειακοί κανόνες διευκολύνουν όλα τα μέλη.

Ηλεκτρονικός Οδηγός Σπουδών από τον Δήμο Πειραιά για την εισαγωγή υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Έναν χρήσιμο, πολυσέλιδο ηλεκτρονικό Οδηγό Σπουδών προσφέρει ο Δήμος Πειραιά στους μαθητές της Γ΄ λυκείου, υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, καθώς και για τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων για την επιλογή κατεύθυνσης.

Ολλανδία: Τέλος κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια μέσα στις σχολικές αίθουσες

Κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια θα απαγορευτούν κατά μεγάλο βαθμό μέσα στις σχολικές αίθουσες στην Ολλανδία από την 1η Ιανουαρίου 2024, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι περισπασμοί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Ο Γκασόλ τα δίνει όλα κόντρα στην παιδική παχυσαρκία

Πάου Γκασόλ. Ένα όνομα, μια ιστορία. Μετά την αποχώρησή του από τα παρκέ, ο καλύτερος Ισπανός μπασκετμπολίστας όλων των εποχών θέτει νέους στόχους: την προώθηση της υγείας και του αθλητισμού, την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και, κυρίως, την οικογένειά του.

Τι έχει απομείνει για τον Καταλανό από τη μέρα που οι Λος Άντζελες Λέικερς τον τίμησαν αποσύροντας τη φανέλα του με το νούμερο 16;

ΗΠΑ: Η Disney παγιδευμένη στον πολιτιστικό πόλεμο Δεξιάς – Αριστεράς

Η Disney είναι πλέον μία από τις πιο μισητές εταιρείες στις ΗΠΑ: κατατάσσεται 77η μεταξύ 100, σύμφωνα με την αξιολόγηση Axios-Harris του 2023. Το 2019 βρισκόταν στην κορυφή – για την ακρίβεια, ήταν τέταρτη στην κατάταξη με τις πιο αγαπημένες μάρκες. Εκτοτε, ωστόσο, βρίσκεται σε σταθερά πτωτική πορεία. 

Η δημοφιλία του γίγαντα των μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Καλιφόρνιας έχει υποχωρήσει, καθώς έχει πέσει θύμα του πολιτισμικού πολέμου που «διαιρεί» την Αμερική, και στον οποίο έχει αφεθεί να εμπλακεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. 

Δήμος Παύλου Μελά: Από σήμερα οι αιτήσεις για τη δομή «Η κουζίνα της καρδιάς μας»

Οι αιτήσεις για την επιλογή των ωφελούμενων στη δομή “Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ” του Δήμου Παύλου Μελά θα υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία, Λήμνου 2, Σταυρούπολη, από Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 έως Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023.

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας ενημερώνουμε ότι η υποβολή της αίτησης θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.

ΠΑΓΝΗ: Έκλεισε η Παιδοψυχιατρική Κλινική, η μοναδική σε ολόκληρη την Κρήτη

Ώρα «μηδέν» για την παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ την μοναδική που υπάρχει στην Κρήτη και τα γύρω νησιά.

Μετά από 9 χρόνια λειτουργίας και ενώ τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους είναι εκρηκτικά, αδυνατεί πλέον να νοσηλεύσει ασθενείς.

Δέκα χρόνια λειτουργίας για το Σχολικό Μουσείο στην Κρήτη

Στις 24 Αυγούστου η καλοκαιρινή εκδήλωση του Σχολικού Μουσείου Δήμου Ρεθύμνης η οποία θα έχει επετειακό χαρακτήρα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων γόνιμης, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, λειτουργίας του.

Το απλό μαθηματικό πρόβλημα που πολλοί κάνουν λάθος και τι μας μαθαίνει

«Ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και μία μπάλα κοστίζουν 1,10 δολάρια συνολικά. Το μπαστούνι κοστίζει 1 δολάριο παραπάνω από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;».

Οι περισσότεροι θεωρούν αυτό το μαθηματικό πρόβλημα εύκολο και απαντούν σχεδόν μηχανικά: Η μπάλα κοστίζει 10 σεντς. Όμως η απάντηση αυτή είναι λανθασμένη.