Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου, που έχει στήσει μια γέφυρα μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.

Πανελλήνιες 2023: Στο μυστικό δωμάτιο των Εξετάσεων

Πώς λειτουργεί το «αρχηγείο» των Πανελλαδιών εξετάσεων - Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο υπουργείο όπου κανείς δεν έχει πρόσβαση, η προστασία όπως στον «κλωβό Φαραντέι» και η διαδικασία της επιλογής θεμάτων

To Access-Ability Summer Showcase αναδεικνύει τα Sniper Elite 5, Bossgame: The Final Boss Is My Heart και άλλα

To πρώτο ετήσιο Access-Ability Summer Showcase έλαβε χώρα προχθές, αποκαλύπτοντας διάφορες επιλογές προσβασιμότητας και πρακτικές σχεδιασμού σε 15 επερχόμενους και τρέχοντες τίτλους. Έχοντας δημιουργηθεί από τη σύμβουλο προσβασιμότητας Laura Kate Dale, η παρουσίαση είναι η πρώτη του είδους της αφιερωμένη αποκλειστικά στην εμπειρία για ανθρώπους με αναπηρία.

Όλα όσα είδαμε στην Τελετή Αφής της Φλόγας των Special Olympics Hellas

«Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος», αυτά είναι τα λόγια του όρκου των Special Olympics αθλητών που γράφει το καρτελάκι το οποίο λαμβάνω στην είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου και με βάζουν αμέσως στο κλίμα. Οι εθελοντές, το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023, μου φτιάχνουν τη διάθεση από την είσοδο κιόλας με τα κόκκινα μπλουζάκια τους. Καθόμαστε στη θέση μας και το βλέμμα μου καρφώνεται αμέσως στους αθλητές. Το φως του ήλιου χτυπά απαλά και φωτίζει τα χαμόγελά τους, αλλά και αυτά των προπονητών τους.

www.autismap.gr: διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης αποκλειστικά για τον αυτισμό

Περιηγηθείτε στο ανανεωμένο www.autismap.gr, την πρώτη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης αποκλειστικά για τον αυτισμό στην Ελλάδα. 
  • Εντοπίστε γρήγορα, εύκολα και δωρεάν, δομές και υπηρεσίες.
  • Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας / Κατηγοριοποιημένη νομοθεσία για τα άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειες τους
  • Γνωρίστε τον αυτισμό μέσα από μαρτυρίες και εμπειρίες
  • Αρθρογραφία απο έγκριτους επιστήμονες για το ευρύ κοινό
  • Επιλεγμένη ξενόγλωσση αρθρογραφία για επαγγελματίες υγείας / ψυχικής υγείας 
  • Ειδική ενότητα για προσφορά και ζήτηση εργασίας επαγγελματιών υγείας / ψυχικής υγείας

Η κβαντική διαίσθηση των μαθητών και ο «βαθύς ύπνος» του σχολείου

Σε αυτή την κούρσα, η δεύτερη θέση δεν είναι επιλογή. O ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Κίνας, Ρωσίας, Ιαπωνίας και άλλων χωρών για την κατάκτηση των κβαντικών τεχνολογιών είναι αδυσώπητος, αφού ο νικητής θα μπορεί να ξεκλειδώσει πανεύκολα την «παραδοσιακή» κρυπτογράφηση και να απειλήσει τη βιομηχανική, στρατιωτική και κυβερνητική υποδομή των αντιπάλων του, αλλά και να δημιουργήσει απροσπέλαστη κρυπτογράφηση, άρα τη δημιουργία «άθραυστων» επικοινωνιακών δικτύων, να αναπτύξει υπολογιστές και δίκτυα που ξεπερνούν σε απόδοση ό,τι γνωρίζαμε έως σήμερα και όλα τα άλλα προνόμια του θαυμαστού καινούργιου κόσμου που υπόσχεται η κβαντική υπολογιστική.

«Συμπερίληψη στην Τάξη και στην Πράξη»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής που ενισχύει την κουλτούρα συμπερίληψης

Την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμπερίληψη στην Τάξη και στην Πράξη» ανακοινώνει το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικής και ειδικής αγωγής να δηλώσουν συμμετοχή.

Ο Ντόναλντ Ντακ είναι πάντα θυμωμένος και η Disney έχει έναν πολύ σοβαρό λόγο για αυτό

Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο καρτούν «The Wise Little Hen».

Σχεδόν 100 χρόνια μετά, η διασημότερη πάπια του κόσμου έχει πάει στο φεγγάρι, έχει ταξιδέψει με την Κιβωτό του Νώε, έχει παλέψει με μεταφυσικά τέρατα και πλέον βρίσκεται παντού: Στις αίθουσες των κινηματογράφων, στην τηλεόραση, σε video games, σε θεματικά πάρκα και παιχνίδια.

Μαθητικός Διαγωνισμός 2022: «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός»

Η κλιματική αλλαγή είναι η καθοριστική κρίση της εποχής μας. Μια κρίση που οφείλεται κυρίως στην ανθρώπινη δραστηριότητα με καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο, όπως ο εκτοπισμός που προκαλεί. Ο αντίκτυπος της κλιματικής κρίσης γίνεται αισθητός σε ολόκληρους πληθυσμούς, όμως οι ευάλωτοι άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε περιοχές που ήδη ταλανίζονται από συγκρούσεις, φτώχεια και υψηλούς αριθμούς εκτοπισμένων ανθρώπων, είναι αυτοί που πλήττονται δυσανάλογα.

Πώς είναι να είσαι έφηβος και κουίρ; Οι «Νικ και Τσάρλι» του Heartstopper δίνουν την καλύτερη απάντηση

Με αφορμή το γκράφικ νόβελ «Heartstopper» της Alice Oseman που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα αλλά και το νεανικό (YA) μυθιστόρημά της «Νικ και Τσάρλι». Μια σειρά γκράφικ νόβελ για όλη την οικογένεια, αντίδοτο στην ομοφοβία και εξολοθρευτής στερεοτύπων, που έγινε με μεγάλη επιτυχία και τηλεοπτική σειρά.