Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Η μοναξιά των αδερφιών των παιδιών με αναπηρία.

Είναι 6:30μμ και ο αδελφός της είχε μια κρίση στο μπάνιο. Ενώ η μαμά τους τον βγάζει και τον σκουπίζει, ο μπαμπάς τρέχει να τους βοηθήσει. 

Και αυτή μένει μόνη.

Είναι 11πμ στο εμπορικό κέντρο και ξαφνικά ο αδερφός της εξαφανίζεται. Η μαμά της φωνάζει συνεχώς το όνομά του και τρέχει προς τους ανελκυστήρες που του αρέσουν πολύ, ενώ ο μπαμπάς τρέχει στην πόρτα για να βεβαιωθεί ότι ο αδερφός της δεν έχει τρέξει στο parking. 

Στην Ευκαρπία το πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης νοητική αναπηρίας (24-25/11)

Με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 24-25 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ευκαρπίας, το πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης νοητικής αναπηρίας.
Θα συμμετέχουν οι ομάδες του Μακεδόνα, των Αετών Θεσσαλονίκης, ενώ η Ελπίδα θα λάβει μέρος με την ομάδα των ανδρών αλλά και των νέων.

Το πρόβλημα του τζόγου στην εφηβεία

Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι πολύ νωρίς να σκέφτεστε ότι το παιδί ίσως τζογάρει. Κάποια όμως ξεκινούν πολύ νωρίς πριν φτάσουν στην εφηβεία. Οι πιο κλασικές περιπτώσεις είναι τα χαρτιά στο σπίτι ή τα παιχνίδια με στοιχήματα. Το Ίντερνετ εκθέτει τα παιδιά σε ανάλογα παιχνίδια, όπως είναι το διαδικτυακό πόκερ με εφήβους από άλλες χώρες. Αν έχουν ταμπλέτα ή κινητό, μπορούν να το κάνουν νυχθημερόν.

Πότε μαθαίνει το παιδί να μοιράζεται;

Το μοίρασμα είναι ζωτική δεξιότητα της ζωής. Είναι κάτι που όλα τα παιδιά χρειάζεται να γνωρίζουν ώστε να κάνουν φίλους και να παίζουν συνεργατικά. Το παιδί το ανακαλύπτει στην πράξη όταν πηγαίνει στον παιδικό σταθμό ή όταν βρίσκεται σε ένα χώρο με άλλα παιδάκια. Αλλά το παιδί μαθαίνει πολλά και από τους γονείς του όταν τους παρακολουθεί. Αν δηλαδή ξέρετε να περιμένετε τη σειρά σας και να μοιράζεστε, το παιδί θα σας μιμηθεί.

Eισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις το ακαδ. έτος 2019-2020

Σε συνέχεια του από 13-11-2018 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τον ισχύοντα Πίνακα Παθήσεων για την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Επίδομα παιδιού : Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Προχθές έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης Α21 εν όψει της πληρωμής της 5ης δόσης του Επιδόματος Παιδιού 2018.

Η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να εκκαθαριστεί και να ολοκληρωθεί η καταβολή της 5ης δόσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Νοεμβρίου.

Ραντεβού για παιχνίδι: Πόσο πρέπει να διαρκεί η επίσκεψη στο σπίτι ενός φίλου για να μην καταλήξει σε κλάματα

Οσοι είναι γονείς και έχουν μικρά παιδιά, είναι εξοικιωμένοι με την συνήθεια των play dates! 
Είναι με λίγα λόγια το ραντεβού για παιχνίδι που χρειάζονται όλα τα μικρά παιδιά για να είναι απασχολημένα και χαρούμενα. 
Οσο τα παιδιά παίζουν μεταξύ τους, οι μητέρες κάθονται στο σαλόνι και συζητάνε για θέματα που τους ενδιαφέρουν και απασχολούν. 

Αντιδράσεις για τον αποχαρακτηρισμό δυσπρόσιτων σχολείων

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε Θράκη και Ανατολική Μακεδονία με αφορμή τον αποχαρακτηρισμό δυσπρόσιτων σχολείων της περιοχής, γεγονός το οποίο επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία, τη στελέχωση και τη λειτουργικότητά τους.

Παιδιά σε κλουβιά

Η απίστευτη ιστορία ενός τυφλού κοριτσιού, που επί δέκα χρόνια ζούσε την απόλυτη φρίκη, φέρνει στο φως τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες «φυλάσσονται» δεκάδες άτομα στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία

Στη Μόρια τα παιδιά υποφέρουν

Πάνω από 2.000 παιδιά ζουν στη Μόρια σε απάνθρωπες συνθήκες, οι οποίες προκαλούν νέα ψυχικά τραύματα στους εξαιρετικά ευάλωτους ανηλίκους. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα οργάνωσαν μια ομάδα υποστήριξης ψυχικής υγείας για τα παιδιά αυτά. Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Aπό υποσιτισμό πέθαναν 85.000 παιδιά κάτω των 5 ετών στην Υεμένη

Σοκάρουν οι εκτιμήσεις της οργάνωσης «Save the Children» για τα παιδιά στην Υεμένη, που απ' το 2015 βρίσκεται στη δίνη του εμφυλίου.

Σήμερα η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έχουν πεθάνει απ' την πείνα και τις αρρώστιες περίπου 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών, τα τελευταία τρία χρόνια.

«Όραμά μου είναι να κλείσει η ‘Σχεδία’» – Ο εκδότης της Χρήστος Αλεφάντης μας μιλά γι’ αυτήν


-Αλήθεια κύριε Αλεφάντη: Τι είναι για σας η σχεδία;

Για μένα τον ίδιο; Για μένα η σχεδία είναι ένα κομμάτι της ψυχής μου. Για μας η σχεδία είναι αλληλεγγύη. Από κοινού με την εθνική αστέγων θα θέλαμε να δηλώσουμε το παρόν σε προκλήσεις κοινωνικές που αφορούν όλους μας. Είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας μας να κάνουμε κάτι και να μην είμαστε απλώς θεατές σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.