Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Προβολή: Για την παιδική κακοποίηση




Προβολή: Όσοι δεν έχουν παιδιά λένε "καληνύχτα", οι γονείς "καλή τύχη"



Καταφύγιο Γυναίκας: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών



Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών το «Καταφύγιο Γυναίκας» θα πραγματοποιήσει και θα συμμετέχει σε μια σειρά από δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος

To Χριστουγεννιάτικο  Παζάρι των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στις 21,22 και 23/11 στη Στάση του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 09:30 έως τις 21:00.

Θα βρείτε όμορφα χριστουγεννιάτικα δώρα, ρούχα, παιχνίδια και άλλα είδη για σας και τους φίλους σας.

Άποψη: Μ. Μανασάκη "O δράκος του παραμυθιού αργοπεθαίνει"

Χθες ήμουν στην τάξη μου και μόλις είχα τελειώσει την ανάγνωση ενός αποσπάσματος από κάποιο μυθιστόρημα της Περλ Μπακ. Εξήγησα στους μαθητές μου ότι η σπουδαία συγγραφέας είναι Αμερικανίδα και τότε ένας μικρούλης της Β’ γυμνασίου σήκωσε το χέρι και εγώ δέχτηκα... κατάστηθα την παρακάτω ερώτηση: «Μα πώς, κυρία, κατορθώνει και γράφει τόσο καλά... ελληνικά;». Αυτό με αποτέλειωσε καθώς την προηγούμενη είχα δεχτεί μία ακόμη ερώτηση που με έβαλε σε τρομερή αγωνία... δηλαδή αν στην Ιλιάδα θα έχουμε να κάνουμε.... μετάφραση (φυσικά κάνουμε τα ομηρικά έπη ήδη μεταφρασμένα). Και μπαίνει εδώ το θεμελιώδες ερώτημα: Τις πταίει; Φταίει το ζαβό το ριζικό μας; Φταίει ο θεός που μας μισεί; κτλ κτλ.

Προβολή: "ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: το εργοστάσιο της ζωής"


"ΜΥΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ: το εργοστάσιο της ζωής" ένα βιντεάκι, που διδάσκει βασικές έννοιες σχετικά με τη λευχαιμία και τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Πόσο «επικίνδυνοι» είναι οι φιλελεύθεροι γονείς;

Είστε υπερβολικά ανεκτικοί και υποχωρητικοί με τα παιδιά σας και αρνείστε να τους βάλετε όρια στο όνομα του φιλελευθερισμού; Ο νευροψυχίατρος και ειδικευμένος σε θέματα συμπεριφοράς D.r David Sack, μας λέει γιατί οι φιλελεύθεροι γονείς είναι εξίσου επικίνδυνοι με τους αυταρχικούς!

Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για μαθητές Β' Λυκείου

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή διοργανώνει την πέμπτη εκδήλωση "Your Europe, Your Say", μια προσομοίωση συνόδου για τους νέους, που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα 28 Κράτη- Μέλη να γνωρίσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΟΚΕ για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Η άσκηση προσομοίωσης θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις:
- εγγραφή, επιλογή και προετοιμασία στο σχολείο, και
- συμμετοχή στο workshop στις Βρυξέλλες

Ο Μαραθώνιος του Κενυάτη

Οι Κενυάτες είναι αχτύπητοι στις μεγάλες αποστάσεις. Αν νομίζετε όμως πως είναι μόνο θέμα γονιδίων έχετε γελαστεί. Στην κοιτίδα των δρομέων, ένα μέσο παιδάκι τρέχει 10 χλμ. την ημέρα, μόνο και μόνο για να πάει σχολείο!

3ο Διεθνές Συνέδριο: Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: Ζητήματα Δι/Πολυγλωσσίας, Διαγλωσσικότητας και Γλωσσικών Πολιτικών στην Εκπαίδευση

Η Παιδαγωγική Σχολή (Π.Τ.Δ.Ε. & Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του Α.Π.Θ. και η ομάδα «Πολύδρομο» σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: Ζητήματα Δι/Πολυγλωσσίας, Διαγλωσσικότητας και Γλωσσικών Πολιτικών στην Εκπαίδευση» που διοργανώνεται στις 30-31 Μαΐου 2014 στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης για καλύτερη περίθαλψη και έγκαιρη διάγνωση

Κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα, γεννιέται ένα παιδί που πάσχει από κυστική ίνωση. Πρόκειται για σοβαρή κληρονομική νόσο, απειλητική για τη ζωή των ασθενών, η οποία ωστόσο μπορεί εντοπιστεί εγκαίρως με προγεννητικό έλεγχο. 

Ελένη Τέντου: Τα σπάνια νοσήματα αφορούν λίγους, αλλά επηρεάζουν όλη την κοινωνία

Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες είναι συνυφασμένες στο μυαλό μας περισσότερο με το εμπορικό κέδρος και λιγότερο με τον ανθρωπισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες που με γνώμονα την προαγωγή της καινοτομίας και τη προσφορά στην ανθρώπινη ευημερία, «αγωνίζονται» για την πρόσβαση στην φαρμακευτική αγωγή σε όλους. Ακόμη και στους λίγους, που πάσχουν απόσπάνιες παθήσεις για τις οποίες μόνη επιλογή είναι τα «ορφανά» φάρμακα.