Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Ξαναβλέπουμε: The Silent Child

 

Έκθεση: Τι συμβαίνει με την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα

Την ανάγκη ενίσχυσης του τομέα παιδικής ψυχικής υγείας της Ελλάδας, στοιχειοθετεί η έκθεση της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ, του Child Mind Institute και ενός πανελλαδικού Δικτύου φορέων ψυχικής υγείας στον δημόσιο τομέα.

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή την Δευτέρα 31 Ιουλίου πρόκειται να καταβληθεί η 3η δόση του Επιδόματος Παιδιού.

Με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών στη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης, ο ΟΠΕΚΑ αναδεικνύει τέσσερις χρήσιμες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους:

Πρόσκληση μαθησιακής υποστήριξης μαθητών με αναπηρία

Πρόσκληση για την ανάπτυξη διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τον θεσμό της συνεκπαίδευσης και της υποστήριξης για τη συμπερίληψη μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στα σχολεία γενικής αγωγής της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση προς αυτή τη κατεύθυνση.

ΔΥΠΑ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με αναπηρία 30 – 64 ετών

«Τρέχει» το επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις 30 – 64 ετών, εγγεγραμμένους/ες στα μητρώα ανεργίας της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Ε.Σ.Α.μεΑ., το αντικείμενο κατάρτισης είναι Στέλεχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων λήγει την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59:59

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Πρόσκληση για αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδεία καλεί τους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους όρους του ν.4763/2020 (Α ́254), της αριθμ. Κ1/84836/13-07-2021 υπουργικής απόφασης (Β ́3394) , να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να αποσπαστούν για το σχολικό έτος 2023-2024 στα παρακάτω Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα εκτός έδρας τμήματα αυτών για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), σύμφωνα με το Ν. 4819/2021, με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου. Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

Διαδικτυακή ημερίδα: «Προσβασιμότητα και Βαδισιμότητα στις ελληνικές πόλεις»

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Προσβασιμότητα και Βαδισιμότητα στις ελληνικές πόλεις», σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίoυ 2023


Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα δύο θέματα της προσβασιμότητας και της βαδισιμότητας για τις αστικές και περιαστικές περιοχές.

Ανοιχτά προαύλια σε τρία σχολεία στα Βριλήσσια για παιχνίδι και άθληση

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα προαύλια τριών σχολείων στον Δήμο Βριλησσίων, εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 17:30 έως τις 21:30, ώστε τα παιδιά να απολαμβάνουν με ασφάλεια το παιχνίδι και την άθλησή τους, με την ευθύνη και εποπτεία των γονέων/συνοδών.

KPMG: Πρόγραμμα ενίσχυσης δανειστικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα

Η KPMG στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη βιβλίου, ενισχύει 6 δανειστικές βιβλιοθήκες, στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Ειδικότερα, εφέτος ενισχύθηκαν τα δημοτικά σχολεία 4ο Παιανίας, 2ο Πειραματικό Ιωαννίνων, Ευδήλου Ικαρίας και Φούρνων, Δονούσας και το Νηπιαγωγείο Τριλόφου Θεσσαλονίκης.

Podcast Γήπεδο Ζωής: ο Παναγιώτης Γιαννάκης υποδέχεται τον Άγγελο Πεντάρη


Στο πρώτο επεισόδιο της χρονιάς των Sessions του Γηπέδου Ζωής ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης υποδέχεται τον drummer Άγγελο Πεντάρη σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση! Ο Άγγελος Πεντάρης έχει βρεθεί αντιμέτωπος με όλες τις ανασφάλειες και τις φοβίες του, έχει επιλέξει να μην το βάζει κάτω και να χρησιμοποιεί τον φόβο για να προχωράει μπροστά. Δε λύγισε ποτέ και συνεχίζει να μας εκπλήσσει!