Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

 Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε 15 στρατηγικές συμπεριφοράς για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Κάποιες από αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ενήλικες με αυτισμό, καθώς και σε παιδιά με προβληματική συμπεριφορά που δεν ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Όταν φροντίζει ένα παιδί με Αυτισμό ένας γονιός, ένας εκπαιδευτικός ή κάποιος ενήλικας μπορεί πραγματικά να αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του. Πολλές από τις προβληματικές συμπεριφορές αρχίζουν ξαφνικά, έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, είναι δύσκολο να ελεγχθούν και μπορεί να αποτελούν πηγή φόβου ή ντροπής για τον ενήλικα.

Μετεγγραφή για τους φοιτητές που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο: Μέτρα στα πανεπιστήμια για να μην ξεχαστεί η τραγωδία

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει στιγματίσει την πανεπιστημιακή κοινότητα η οποία θρηνεί για τα παιδιά της και επεξεργάζεται σκέψεις ώστε το τραγικό γεγονός να παραμείνει στη μνήμη όλων. Ο φόρος αίματος για τα πανεπιστήμια είναι βαρύς και ειδικά για το Αριστοτέλειο, που έχασε 12 από τους φοιτητές τους, «τόσοι φοιτητές του ΑΠΘ δεν είχαν χαθεί ούτε στον πόλεμο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι αρχές του ιδρύματος.

Πανελλαδικές 2023: Παρακολούθηση της ύλης των μαθημάτων της Γ' Λυκείου που εξετάζονται και πανελλαδικά

Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 149198/ΓΔ4/01-12-2022 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. και μετά τη Γ΄ φάση της καταχώρισης της διδακτέας - εξεταστέας ύλης κατά την οποία διαπιστώθηκαν παραλείψεις και λάθη από τον έλεγχο των στοιχείων, παρακαλούνται οι Διευθυντές Δ.Ε. να επισημάνουν στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων ότι πρέπει να καταχωρίζουν την ύλη πλήρως και ορθώς, καθώς και να την οριστικοποιούν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες στο ΠΣ myschool.

Διαθέσιμες online και δωρεάν οι ψηφιακές πηγές διδασκαλίας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Το έργο IDEAS (χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus+) έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αντιμετωπίσουν τους νέους τρόπους μάθησης, διδασκαλίας και επικοινωνίας με μαθητέςπου διατρέχουν κίνδυνο αποκλεισμού, των οποίων η κατάσταση έχει απειληθεί περαιτέρω από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω COVID19.

Πρόσωπο: Στέλλα Σμαραγδή

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η παραολυμπιονίκης στίβου Στέλλα Σμαραγδή, μιλάει για τη θέση της γυναίκας με αναπηρία και μας θυμίζει ότι ο χειρότερος εχθρός μας είναι οι φόβοι μας.

Η Στέλλα Σμαραγδή είναι πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος με πολλές νίκες σε Παραολυμπαικούς Αγώνες. Οι συναθλητές της την αποκαλούν «λιονταρίνα» και δεν έχουν άδικο, καθώς από μικρή η Στέλλα δοκιμάστηκε σε πολλούς στίβους.

Η Γεωργία Καλτσή στο Open Mind radio

Η συμπεριληπτική ραδιοφωνική εκπομπή "Open Mind'' της Παρασκευής 3/3 στις 21:00-22:00 στην ΕΡΤ-Open, με τους Νικόλα Τζαβάρα και Κατερίνα Θέου, φιλοξένησε τη Γεωργία Καλτσή
Η ηθοποιός-αθλήτρια-influecer-μοντέλο, έδωσε μια χιουμοριστική χροιά της ζωής της και μίλησε για τo νέο σήριαλ "Στα 4" που θα προβληθεί στον ΑΝΤ1 + originals στις 10 Μαρτίου με εκείνη πρωταγωνίστρια.

Πώς αναπτύσσονται τα παιδιά με ΛΟΑΤΚΙ γονείς; Τι δείχνει η βιβλιογραφία

Οι οικογένειες σεξουαλικών μειονοτήτων –στις οποίες ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η ταυτότητα φύλου θεωρούνται ότι ξεφεύγουν από τις κοινωνικές και πολιτιστικές νόρμες- τα πηγαίνουν εξίσου καλά με τις «παραδοσιακές» οικογένειες, δείχνει ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

«Αθλούμαι – Οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου»: Όταν η κώφωση συνάντησε τη μουσική στην Παλλήνη

"Εμείς οι κωφοί …ακούμε τη μουσική με το δικό μας τρόπο. Την ακούμε με τα πόδια μας, με το σώμα μας. Αισθανόμαστε τις δονήσεις. Είναι λάθος να πιστεύετε ότι οι κωφοί δεν ακούν τη μουσική" ήταν αυτά που ειπώθηκαν από τον Λευτέρη Μηνά.

Ο διακεκριμένος παίκτης της εθνικής ομάδος ποδοσφαίρου βρέθηκε μαζί με την τεχνική σύμβουλο αθλημάτων της ΕΟΑΚ, Σοφία Δαυλιάκου, τους τεχνικούς συμβούλους στίβου και ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας Βάσω Δημοπούλου και Προκόπη Καραγιάννη, αντίστοιχα καθώς και τον διεθνή αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Αλέξανδρο Τατασόπουλο, με τον Ομοσπονδιακό προπονητή του αθλήματος Χρήστο Βατσακλή, στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης, στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλούμαι – Οραματίζομαι και στοχεύω ψηλά ακούγοντας την ψυχή μου».

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενδοσχολική βία

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά την «πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία».

Εκπαιδευτικοί: Γιατί παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ποσοστό του συνδρόμου της «επαγγελματικής εξάντλησης»;

Ο πραγματικός λόγος που οι εκπαιδευτικοί αγαπούν τη δουλειά τους και που την αντέχουν είναι ότι βρίσκουν ένα νόημα σε αυτήν, ότι πιστεύουν στην αξία της και ότι θεωρούν ότι προσφέρουν κάτι σημαντικό στα παιδιά.

Πολλοί λένε ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι εύκολη. Αν την αγαπάς πραγματικά μπορεί να σε γεμίζει και να σου δίνει ένα νόημα ζωής αλλά το περίεργο είναι ότι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που την καθιστά δύσκολη. Γιατί αυτή η αγάπη είναι που σε κάνει να επιδιώκεις να γίνεσαι όλο και καλύτερος, να τρώγεσαι με τα ρούχα σου και ησυχία να μην έχεις. Όσο για εκείνους που δεν την κάνουν με μεράκι όχι μόνο εύκολη δεν είναι, είναι βασανιστική.