Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τρελή κι αδέσποτα : Κοίτα, ο Φίφης

Αν και είναι άσχετο με τη θεματολογία που σας έχουμε συνηθίσει (μην ανησυχείτε, τα χριστουγεννιάτικα τώρα αρχίζουν!), το διαβάσαμε και με δάκρυα στα μάτια (από τα γέλια) είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Προσοχή στον Φίφη σας...

Καθημερινές ιστορίες τρέλας απο τους αδέσποτους φίλους μας. 
Είμαι μαζί με την κολλητή μου στο αυτοκίνητο της, κάπου στο κέντρο της μικρής μας πόλης και έχουμε κατέβει παρέα για να πληρώσουμε λογαριασμούς και να κάνουμε κάποιες δουλίτσες.

Κατασκευή: χαρτοταρανδούλης και όχι μόνο

Κατασκευάστε τον χαρτοταρανδούλη της φωτογραφίας, εκτυπώνοντας το πατρόν από την ιστοσελίδα krokotak. Βάλτε τα παιδιά να χρωματίσουν όπως επιθυμούν τις φιγούρες, κόψτε, κολλήστε και είστε έτοιμοι. Φτιάξτε μία παρέα με τον ταρανδο, τον Άη Βασίλη, το αρκουδάκι και το λαγό (ή αφήστε το λαγό για το Πάσχα).

Προκήρυξη Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2013

Η διαδικασία επιλογής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2013 άρχισε σήμερα. Απευθύνεται σε νέους που έχουν εμπλακεί σε προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων για τον έκτο διαγωνισμό είναι η 28 Ιανουαρίου 2013.

2ος Πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός φιλοσοφικού δοκιμίου

Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) ανακοίνωσε ότι διοργανώνει τον 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου υπό το γενικό θέμα: «Η χειραφέτηση του ανθρώπου: διαφωτισμός».

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013: Ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματά τους

Το 2013 έχει ορισθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη διάρκειά του θα γίνει σειρά εκδηλώσεων, με στόχο να ενημερωθεί το κοινό και ειδικότερα οι νέοι, για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ ιδίως εκείνων που αποφασίζουν να σπουδάσουν να εργασθούν, να ανοίξουν μια επιχείρηση ή να πάρουν σύνταξη σε ένα άλλο κράτος μέλος

Προβολή: Εκδήλωση Νοηματικής Γλώσσας 2012



Υποτροφίες από το ευαγές ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Το Ευαγές Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει τη χορήγηση πέντε (5) υποτροφιών με επιλογή (χωρίς διαγωνισμό) σε φοιτητές και σπουδαστές Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών της ημεδαπής οι οποίοι έχουν εισαχθεί σ’'αυτές κατά το ακαδημ. έτος 2012-2013.

Ο κόσμος του Έκτορα

Ο κόσμος του Έκτορα, είναι μια μοναδική πρωτοβουλία Cybersafety για εκπαιδευτικούς και γονείς για να βοηθήσουν τους νέους να μάθουν για ασφαλείς online πρακτικές και την ψηφιακή ιθαγένεια. Ο πυρήνας του κόσμου του Έκτορα είναι τα 7 επεισόδια κινουμένων σχεδίων που περιγράφουν τον Έκτορα το δελφίνι, και τους φίλους του. Κάθε επεισόδιο έχει υποστηρικτικό υλικό για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Το Χωριό του Άϊ-Βασίλη στα Σεβαστιανά της Σκύδρας

ΠΑΙΔΙΑ...!!! ο Αι-Βασίλης φετος έρχεται κοντά.!!! Η Σκύδρα ντύνεται γιορτινά για να το φιλοξενήσει σε ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό!

Μας προκαλεί κατάθλιψη η χρήση των κομπιούτερ το βράδυ

Η χρήση των κομπιούτερ το βράδυ αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, επειδή η χρόνια έκθεση σε φωτεινές οθόνες τη νύχτα αυξάνει τα επίπεδα μιας ορμόνης του στρες, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές.

Οι συνέπειες του χωρισμού…

Εξηγήστε στα παιδιά σας τους λόγους που χωρίζετε και χειριστείτε τα σωστά
Τα παιδιά βιώνουν μια τρομακτική ανασφάλεια, όταν οι γονείς τους χωρίζουν. Νιώθουν χαμένα και εγκαταλειμμένα, ενώ η συμπεριφορά τους αλλάζει

Επιτροπή του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα του Παιδιού: “Τα Παιδιά με Αναπηρία κλείνονται με μεγάλη ευκολία σε Ιδρύματα”!

Από το ιστολόγιο της Πελαγίας Παπανικολάου, Ανθρωποκεντρικά

Στις 19 Ιουνίου 2012 δημοσιοποιήθηκαν τα τρία κείμενα με τις καταληκτικές παρατηρήσεις της Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ο.Η.Ε. (C.R.C.), οι οποίες αποτελούν το συμπερασματικό πλαίσιο, αναφορικά με την κατάσταση των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην χώρα μας επί τη βάση τριών διεθνών δεσμευτικών κειμένων, ήτοι της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου για την πώληση Παιδιών, την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία και του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου για την εμπλοκή Παιδιών στις ένοπλες συγκρούσεις.

Εκδηλώσεις για παιδιά στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-7 ετών βασισμένο στη σειρά βιβλίων ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥ των Νούρια & Εμπάρ Χιμένεθ (ΦΟΥΟΥ! Ο ΑΕΡΑΣ, ΜΠΛΙΑΧ! ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΛΙΚ! Η  ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΛΑΤΣ! ΤΟ ΝΕΡΟ), με την εμψυχώτρια-περιβαλλοντολόγο Στελλίνα Κουλουζάκη στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Ημερίδα για το Ανοιχτό Περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα για το Ανοιχτό Περιεχόμενο

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (www.auth.gr) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου διοργανώνουν ημερίδα για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά, που θα δώσει την ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση στην αξιοποίηση του Ανοιχτού Περιεχόμενου και της Wikipedia στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων) ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 3 (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη) στις 11.00 π.μ. και θα έχει διάρκεια 4 ώρες.

Προβολή: Η Νεφέλη Ράντου πήρε #pastilies. Εσύ; (ΕΝΓ)


(Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τρόπους που μπορείς και εσύ να πάρεις ενεργό μέρος στην καμπάνια, μπες στο http://www.pastilies.gr)

Τραγουδιστές ενώνουν τις φωνές τους για τα παιδιά

Τα έσοδα θα δοθούν σε ανασφάλιστα και ανάπηρα παιδιά Μια συναυλία για καλό σκοπό θα δοθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α με πρωτοβουλία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και με την υποστήριξη του δήμου Αμαρουσίου και του ΟΑΚΑ.

Σεμινάριο: Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση

Tα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, σε συνεργασία με την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου και τη σύμβουλο φιλολόγων Δωδεκανήσου διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: «Η γελοιογραφία στην εκπαίδευση».