Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Joni, ένα ποδήλατο για άτομα με νανισμό

islabikes
Τον Φεβρουάριο, η Islabikes, εταιρεία γνωστή για την κατασκευή παιδικών ποδηλάτων, κυκλοφόρησε το Joni, ένα ποδήλατο σχεδιασμένο ειδικά για αναβάτες με δυσανάλογο νανισμό.

Όλα ξεκίνησαν το 2020, όταν άτομα με νανισμό επικοινώνησαν με την εταιρεία, για να ρωτήσουν την ποικιλία των παιδικών ποδηλάτων της, αναζητώντας ποδήλατα που θα ταίριαζαν στη σωματική τους διάπλαση. Έτσι, η Islabikes ξεκίνησε την έρευνα πώς να υποστηρίξει αναβάτες με περιορισμένη ανάπτυξη, καθώς τα παιδικά ποδήλατα που ήταν μια συμβιβαστική λύση δεν κάλυπταν τις ανάγκες των ατόμων με νανισμό.

Βιντεοπαιχνίδια για την κλιματική δράση για το κλίμα: Λύσεις που κερδίζουν, για τον πλανήτη.

Από βιντεοπαιχνίδια με θέμα το κλίμα και το περιβάλλον μέχρι ειδικές λειτουργίες, pop-ups και ευκαιρίες για δενδροφύτευση σε πραγματικό χρόνο που ενσωματώνονται σε αγαπημένα κλασικά όπως το PAC-MAN ή το Angry Birds, η βιομηχανία των ηλεκρονικών παιχνιδιών συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη United Nations για να προσελκύσουν το κοινό και να εμπνεύσει ένα νέο κύμα δράσης για το κλίμα.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πρώτη ημέρα για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να «παίρνουν τη σκυτάλη» από τους συμμαθητές στους στα ΕΠΑΛ.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2022

Σε λειτουργία τίθεται από 2/6/2022 η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2022, για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Επιστρέφει στον δήμο Νεάπολης Συκεών το «Παιδί και Θάλασσα»

Με στόχο την προσφορά ποικιλίας εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για όλα τα παιδιά, όπως και την παράλληλη στήριξη των εργαζόμενων γονέων, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των οποίων τους κρατούν στην πόλη, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα», με την τήρηση όλων των καθορισμένων από τις εγκυκλίους μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών.

Προσωπικός Βοηθός: Τελική παράταση έως τις 15 Ιουνίου για την υποβολή αιτήσεων

Παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία έως τις 15 Ιουνίου 2022, με σκοπό τη διευκόλυνση όλων των ενδιαφερομένων. 

Υπενθυμίζεται ότι, όσοι επιθυμούν, μπορούν υποβάλλουν την αίτηση τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση prosopikosvoithos.gov.gr. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων λειτουργεί helpdesk για αναφορά/επίλυση προβλημάτων και παροχή οδηγιών, τηλεφωνικώς στους αριθμούς 1555 και 210 7000240, αλλά και μέσω φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας. 

Βραβείο εκπαιδευτικού υλικού από τον ΕNISA στην Ελλάδα και στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ line

Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό του ENISA “EU Awards” στην κατηγορία εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά Δημοτικού έλαβε το «παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Το «κυνήγι του θησαυρού» είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι που στόχο έχει την αφύπνιση παιδιών για θέματα που άπτονται της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Δημιουργήθηκε με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 και χρησιμοποιήθηκε ως βασικό εργαλείο μάθησης στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν ανά την Ελλάδα για τον εορτασμό της Ημέρας.

Χρόνης Πολίτσης για το Παγκόσμιο Open Πινγκ Πονγκ στο Αργοστόλι: «Σημαντικό αθλητικό γεγονός σε ημερομηνίες που θα παρατείνουν την τουριστική σεζόν!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς Χρόνης Πολίτσης, ο οποίος αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η Κεφαλονιά είναι η Καραϊβική της Μεσογείου και ότι θα είναι από τα πιο ανερχόμενα νησιά του Ιονίου τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε:

Πώς βλέπουν οι γονείς ΑμεΑ τις ομάδες υποστήριξης;

H αλήθεια είναι πως όταν γινόμαστε γονείς, αναλαμβάνουμε ένα ρόλο που ποτέ, κανείς μας δεν έχει προετοιμαστεί (θεωρητικά ή πρακτικά) γι’ αυτόν. Όταν δε, το παιδί μας παρουσιάσει μια ευπάθεια ή μια αναπηρία, ο ρόλος αυτός γίνεται ακόμα πιο απαιτητικός και πιο δύσκολος.

ΟΠΑ: Το πρώτο προσβάσιμο ΑΕΙ σε άτομα με αυτισμό

Πώς αλλάζει ο κόσμος; Ενα βήμα τη φορά. Αυτό το «μάντρα» εφαρμόζουν ο Χρήστος και η Μαρία Καρακασίδη, τα δύο αδέλφια πίσω από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Happy Act, που έχουν βάλει στόχο να κάνουν τον δημόσιο χώρο φιλικότερο σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού. Με το τελευταίο τους πρότζεκτ, το βήμα μοιάζει μεγαλύτερο. Οπως ανακοίνωσαν, μετά πολύμηνη προσπάθεια και με τη βοήθεια πολύτιμων συνεργατών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι πλέον το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού και σε άτομα με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Παιδιά και πόνος στην πλάτη: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Ο πόνος στην πλάτη στα παιδιά δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο. Επηρεάζει περισσότερο τα κορίτσια παρά τα αγόρια. Ωστόσο, δεν παρατηρείται τόσο συχνά στα παιδιά, όσο στους ενήλικες. Περίπου 30 στα 100 παιδιά και νέοι εμφανίζουν πόνο στην πλάτη, αλλά πολύ λίγα παιδιά πηγαίνουν να δουν τον γιατρό τους.

Άποψη: Ν. Σαλτερής "Παιδεία: Ο «άταφος νεκρός» πλέον όζει "

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και καιρό στα σχολεία απασχολεί όλο και συχνότερα την επικαιρότητα. Καθημερινά και επαναλαμβανόμενα επεισόδια συστηματικού bullying –στην ακραία μορφή τους, πιθανόν οδήγησαν έναν δεκατετράχρονο στην αυτοκτονία–, ξυλοδαρμοί κοριτσιών και αγοριών στην αυλή και τους δρόμους γύρω από το σχολείο, συμπλοκές συμμοριών στα προαύλια, επιθέσεις, απειλές και μηνύσεις γονέων εναντίον εκπαιδευτικών, φασιστικές συμμορίες με έδρα σχολεία, χουλιγκανισμός ως παγιωμένη συμπεριφορά μαθητών σε εκδρομές και «διδακτικούς» περιπάτους, ανήλικοι μαθητές «λόγω κενού» να τριγυρίζουν άσκοπα στους δρόμους χωρίς γνώση των γονέων τους, εποχιακές «καταλήψεις» και καταστροφές δημόσιας περιουσίας: αυτά και άλλα πολλά βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη… 

Εκπαιδεύοντας παιδιά στο διάβασμα

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έρχεται ένα αρχείο από την Ηβη Σταυροπούλου, τη γενική γραμματέα της Ελληνικής Λέσχης του Βιβλίου, με τίτλο «Μαριούπολη», που περιέχει μια χειρόγραφη επιστολή από το 2005.

Η Σοφία Γκούρεβα, τότε διευθύντρια του Κυριακάτικου Σχολείου της ουκρανικής πόλης, μιας πρωτοβουλίας για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, είχε στείλει ένα μήνυμα στη γενική γραμματέα της λέσχης. «Είμαστε πολύ συγκινημένοι από το πολύτιμο δώρο που μας κάνατε», έγραφε η κ. Γκούρεβα, στέλνοντας θερμές ευχαριστίες από την ίδια και τους δασκάλους του σχολείου.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης νοητικής αναπηρίας

Αετοί Θεσσαλονίκης vs Ελπίδα Θεσσαλονίκης... Η αναμέτρηση των δύο ομάδων της συμπρωτεύουσας, θα κρίνει τον τίτλο στο εφετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης νοητικής αναπηρίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Η αναμέτρηση θα εκκινήσει στις 11:00, ενώ με τη λήξη του θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στους νικητές.