Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Στη Βουλή των Εφήβων ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας Μαθητικών Κοινοτήτων

Προς απαλοιφή βαίνει η διάταξη του ισχύοντος, χωρίς τροποποιήσεις τα τελευταία 30 χρόνια, Κανονισμού Λειτουργίας Μαθητικών Κοινοτήτων, που δίνει τη δυνατότητα επέμβασης στην αμφίεση των μαθητών όταν παρατηρούνται «ακρότητες ή εκκεντρισμοί».

Kodu Kup Europe: σχολικός διαγωνισμός για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών

Η Microsoft Ελλάς και τo European Schoolnet είναι στην ευχάριστη θέση ναανακοινώσουν τη συμμετοχή της χώρας μας στο European Kodu Kup, ένα νέο σχολικό διαγωνισμό που θαενθαρρύνει τους μαθητές να σχεδιάσουν παιχνίδια και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό /κωδικοποίηση με έναν ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο. Το Kodu Kup Europe υπογραμμίζει τον ρόλο πουδιαδραματίζει η εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι ( -game- based learning-) στην ενδυνάμωση των ψηφιακώνδεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης, για τους νέους Ευρωπαίους.

Μικροί κολυμβητές: Όλα τα SOS από 6 μηνών έως 6 χρονών

Τι πρέπει να προσέχουμε για να απολαύσουν τη θάλασσα με ασφάλεια τα παιδιά σε κάθε ηλικία. 

Όσο καλός κολυμβητής κι να είναι κάποιος, ξέρουμε ότι κίνδυνος παραμονεύει στη θάλασσα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μικρά παιδιά. Μπορείτε, όμως, να μάθετε στο παιδί σας κάποια πράγματα και να ελέγξετε εκείνους τους παράγοντες που θα του επιτρέψουν σύντομα να μάθει να κολυμπάει σαν ψαράκι! 

Μαμά, θέλω να μου πάρεις ένα σκυλάκι!

Η απόκτηση ενός κατοικίδιου ζώου δεν είναι μικρή υπόθεση. Θα πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά πριν ενδώσουμε στις απαιτήσεις του παιδιού μας και φέρουμε στο σπίτι ένα σκύλο ή μια γάτα. Τα ζώα μπορούν να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν τον κύκλο της ζωής και να έρθουν κοντά με τον ίδιο το θάνατο. Μπορούν να δουν ένα ζώο να μεγαλώνει μαζί τους, μέχρι να φτάσει στην ηλικία που θα φύγει από τη ζωή και έτσι τα παιδιά συμβιβάζονται με την ιδέα του θανάτου.

Γίνετε Νονός/Νονά μας προτρέπει η UNICEF

Στην προτροπή - έκκλησή της η UNICEF αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη της UNICEF,

Σκεφτείτε, πώς θα αντιδρούσατε εάν είχατε μπροστά σας ένα μικρό παιδί να κάθεται μόνο του έχοντας χάσει τους γονείς του ή να κλαίει επειδή υποφέρει από υποσιτισμό ή να αργοπεθαίνει λόγω μιας παιδικής ασθένειας ή έλλειψης πόσιμου νερού.

Τι θα σκεφτόσασταν εάν σας λέγαμε ότι με μόλις 0,67 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 20 ευρώ το μήνα, εξασφαλίζετε τη ζωή, την ασφάλεια και το χαμόγελο σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το σκεφτείτε!.

Πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα της ιδιωτικής παιδείας

Το Παρατηρητήριο Διδάκτρων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, δέχεται – βάση νόμου – τις τιμές υπηρεσιών ανά Περιοχή των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και άλλων παρόχων μεταλυκειακής εκπαίδευσης, αλλά και των φροντιστηρίων μέσης Εκπαίδευσης. Οι πίνακες δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τη νέα χρονιά και δεν έχουν στείλει όλοι στοιχεία.

8ο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού "i-Teacher"

Στη διεύθυνση: http://i-teacher.gr, αναρτήθηκε το 8ο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού: » i-Teacher». Το περιοδικό » i-Teacher» (ISSN 1792-4146) είναι το διαδικτυακό περιοδικό για τις Τ.Π.Ε. και τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση.

Άποψη: Κώστας Λογαράς "Η Έκθεση που μας… εκθέτει και πάλι"

Γράφει ο Κώστας Λογαράς στο protagon 

Η διδασκαλία της Έκθεσης έχει μέγιστο ενδιαφέρον, όταν καταφέρνει να δημιουργήσει στον μαθητή μια ευρύτερη οπτική του Κόσμου. Αλλιώς καταντάει ένα ακόμα αντικείμενο μάθησης βασανιστικό, με το οποίο σκυλοβαριέται εξίσου ο αν-έμπνευστος δάσκαλος κι ο παπαγάλος μαθητής. Η Παραγωγή λόγου, η καταγραφή ιδεών έχει νόημα μόνο αν στοχεύει – κι αυτό, με σύνεση πολλή – να εμπεδώσει στον έφηβο πολίτη ένα σύστημα αξιακό, απαρχή μιας κοσμοαντίληψης με την οποία θα μπορεί να ερμηνεύσει τον κόσμο και τον εαυτό του.

Πιστοποίηση προσβασιμότητας ξενοδοχείου Accesibility Pass για το Sofitel Athens Airport

Στο Sofitel Athens Airport απονεμήθηκε η πιστοποίηση ΄Accessibility Pass΄ προς τα άτομα με αναπηρία κίνησης, όρασης και νόησης.

Louis Cruises H Louis Cruises είναι υπερήφανη για την ελληνική της ταυτότητα. Η ανατολική Μεσόγειος είναι το σπίτι μας και είμαστε η μόνη ελληνική εταιρεία που προσφέρει στους επιβάτες της, την αυθεντική ελληνική εμπειρία κρουαζιέρας