Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τα δημοφιλή παιδιά "διαβάζουν" τις σκέψεις

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland, τα παιδιά που είναι ευαισθητοποιημένα σχετικά με τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων, είναι πιο δημοφιλή στην παιδική χαρά. 

Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου!

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους, το 2015», σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Το παιχνίδι έξω κάνει καλό στα μάτια των παιδιών

Ο καιρός έχει ανοίξει. Δεν χρειάζεται να αφήνετε τα παιδιά σας κλεισμένα στο διαμέρισμα. Μπορείτε να τα πάτε στην παιδική χαρά, στο πάρκο, στην παραλία... μια βόλτα στην εξοχή. Αυτό δεν θα κάνει καλό μόνο στη διάθεση του. Βρετανοί επιστήμονες λένε τώρα πως το παιχνίδι έξω κάνει καλό και στα μάτια των παιδιών.

Το bullying αφήνει χειρότερα ψυχολογικά σημάδια από την κακοποίηση

Τα παιδιά που πέφτουν θύματα συστηματικού εκφοβισμού («μπούλινγκ») από τους συνομηλίκους τους, εμφανίζουν σε βάθος χρόνου σοβαρότερα ψυχικά προβλήματα ακόμη και από τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη -η πρώτη που έκανε άμεση σύγκριση μεταξύ εκφοβισμού και κακοποίησης- καλεί σε εγρήγορση κάθε αρμόδιο, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης, ώστε να δράσει πιο αποφασιστικά για να περιορισθεί το πρόβλημα, που φαίνεται να έχει σημαντικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την ψυχική υγεία των νέων.

Οι έλληνες νέοι πιστεύουν στις αρχές του Ολυμπισμού

Οι Έλληνες μαθητές και οι απόφοιτοι των σχολείων της χώρας πιστεύουν στις αρχές του Ολυμπισμού και θεωρούν σε μεγάλο ποσοστό τους τη διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως μια παγκόσμια γιορτή ειρήνης, φιλίας και σεβασμού.

Ακούστε την ιστορία των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου

Στo σημερινό ενημερωτικό email του κ. Λαγουδάκη ενημερωθήκαμε, μεταξύ άλλων, για τον ιστότοπο του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου όπου υπάρχει η δυνατότητα να ακούσετε όλα τα κείμενα των βιβλίων της Ιστορίας των Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων. Πολύ καλή δουλειά! 

Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, 8.5.2015

Το 3ο Πρότυπο – Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Ευόσμου, το Ε.Κ.Φ.Ε. Νεάπολης και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ, διοργανώνουν διαγωνισμό πειραμάτων, κατασκευών και θεατρικών δρώμενων Φυσικών Επιστημών, για μαθητές και μαθήτριες της 5η και 6ης τάξης των Δημοτικών Σχολειών της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σκοποί του διαγωνισμού είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών για τις Φυσικές Επιστήμες καθώς και η ανάδειξη των πειραματικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους.

Μέχρι τις 13/5 το αργότερο πρέπει να διανεμηθούν τα δελτία εξεταζομένων

Μέχρι τις 13 Μαΐου το αργότερο θα πρέπει να έχουν διανεμηθεί στους δικαιούχους τα δελτία εξεταζόμενου σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που αναρτήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας