Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Μπορεί να παίζουμε στο διάλειμμα, αλλά με την υγεία δεν παίζουμε ποτέ


Ενα κοινωνικό μήνυμα του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Nickelodeon

«Ταμπού» η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Η μάχη κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δημιουργεί αρραγές μέτωπο από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των εκπαιδευτικών. «Ο συνδικαλισμός είναι ένα κόμμα με διάφορες συνιστώσες», λέει στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, για να εξηγήσει τη σύμπραξη των διαφορετικών συνδικαλιστικών παρατάξεων κατά της αξιολόγησης. Μάλιστα, και η κυβερνητική ΔΑΚΕ είναι αρνητική. «Η ατομική αξιολόγηση με βάση τον σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας θα γίνει σε βάθος χρόνου. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών έχουν σαφή αρνητική θέση», ανέφερε στην «Κ» στέλεχος της ΔΑΚΕ. «Η αξιολόγηση είναι θέμα ταμπού», προσθέτει στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. «Αρκετά με τους συνδικαλιστές και τη ΔΑΚΕ, τους ακούσαμε», σχολιάζει στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί η επιμόρφωσή τους, θα βασιστεί στους άξονες του Προεδρικού Διατάγματος του 2013 και δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Βασικά δεν γίνεται τίποτα… παρ’ όλες τις όμορφες λέξεις»

Για έναν κόσμο που φλέγεται, κάτι που την ωθεί στο να μην σιωπήσει, έκανε λόγο η Γκρέτα Τούνμπεργκ, σε διαδήλωση για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε στο Μπρίστολ ενώπιον χιλιάδων συγκεντρωμένων. Αρκετό πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη βρετανική πόλη, προκειμένου να δουν την έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία.

Γιατί τα παιδιά αντιγράφουν;

Είτε πρόκειται για να ένα τεστ στο σχολείο είτε για ένα παιχνίδι που παίζουν μαζί με τους φίλους του, τα παιδιά μπορεί να κάνουν μικρές ζαβολιές προκειμένου να κερδίσουν ή να πάρουν αυτό που θέλουν, σπάζοντας τους κανόνες. Αν και αποτελεί μια τυπική συμπεριφορά των παιδιών, είναι λογικό να μην είστε ευχαριστημένοι από αυτήν την συμπεριφορά ή ακόμα και να θορυβηθείτε. Ωστόσο, θα ήταν καλό να μην ανησυχήσετε καθώς οι ζαβολιές δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με το ζήτημα της ηθικής αλλά παράλληλα μην αγνοήσετε μια συμπεριφορά τέτοιου είδους, αφού αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να μάθουν να διαχειρίζονται σωστά τα συναισθήματά τους σε συνάρτηση με την νίκη ή την αποτυχία.

Μαθητές Λυκείου φτιάχνουν εφαρμογή για την πρόληψη της άνοιας

Μία εφαρμογή πρόληψης της άνοιας και επιβράδυνσης της ανάπτυξής της δημιούργησαν μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης και του ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου στο πλαίσιο του μαθήματος «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/ JA Greece. Η εφαρμογή «Elephant» απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από άνοια ή Αλτσχάιμερ αλλά και στις οικογένειές τους και τους φροντιστές τους. Σε κάθε χρήστη εμφανίζονται διαδοχικά 20 ζεύγη φωτογραφιών προσώπων.

Εξι θρεπτικά συστατικά που πρέπει να τρώνε τα παιδιά

Κάθε γονιός γνωρίζει ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν μια «ισορροπημένη διατροφή». Ποια όμως είναι τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξή τους και σε ποιες τροφές μπορούμε να τα βρούμε;

Ζαχαράκη: Τι θα γίνει με τα σχολεία λόγω κορωνοϊού

«Σε κάθε μας βήμα, συμβουλάτορας και σημείο αναφοράς είναι το υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

«Πίσω από κάθε αριθμό υπάρχει η ιστορία ενός παιδιού»

Τον ετήσιο απολογισμό των δράσεών του παρουσίασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τις προάλλες, στο Πανελλήνιο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε ο συνολικός αριθμός των παιδιών και των οικογενειών που στήριξε ο Οργανισμός το 2019 μέσα από το σύνολο των δράσεών του για κάθε παιδί θύμα Βίας, για κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, για κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και για κάθε παιδί και την οικογένειά του σε κατάσταση Φτώχειας.