Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Μαθαίνοντας γεωγραφία μέσα από τη μαγειρική.

Περάστε ευχάριστα απογεύματα στην κουζίνα, παρέα με τα παιδιά σας, φτιάξτε υπέροχες λιχουδιές και μάθετε γεωγραφία.

1) Επιλέξτε αν θέλετε να ασχοληθείτε με την γεωγραφία της Ελλάδας, της Ευρώπης, κάποιας άλλης ηπείρου ή του κόσμου.

2) Βρείτε τον αντίστοιχο χάρτη και κρεμάστε τον στην κουζίνα.

3) Ψάξτε στο διαδίκτυο και βρείτε φαγητά και ποτά χαρακτηριστικά για κάθε χώρα/περιοχή/ πόλη (απλά ή σύνθετα, ανάλογα με τις ικανότητες σας στην κουζίνα).

Φοιτητής ετών...12 στο πανεπιστήμιο του Κορνέλ

Ο Τζέρεμι Σούλερ, ένας 12χρονος από το Τέξας, είναι ο νεότερος φοιτητής στην ιστορία ης Άιβι Λίγκ, της ομάδας με τα οκτώ από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως.

Τα αντιβιοτικά ίσως συντελούν στην εκδήλωση παιδικών τροφικών αλλεργιών

Η θεραπεία με αντιβιοτικά κατά τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού ενδεχομένως να αυξάνει τις πιθανότητες διάγνωσης του με τροφικήαλλεργία υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Allergy, Asthma and Clinical Immunology.

Unicef: Επιστροφή στο σχολείο, αλλά όχι για όλα τα παιδιά

Νέα Υόρκη, 1 Σεπτεμβρίου 2016 – Στις 10 πρώτες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών εκτός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχεδόν 2 στα 5 παιδιά - 18 εκατομμύρια - είναι εκτός σχολείου, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.

Η Λιβερία εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών εκτός σχολείου, με σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών ηλικίας δημοτικού, να μην έχουν πρόσβαση στο σχολείο. Ακολουθεί το Νότιο Σουδάν, όπου το 59% των παιδιών στερούνται του δικαιώματός τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όπου το 1 στα 3 σχολεία είναι κλειστό λόγω των συγκρούσεων.

Στα ΑΕΙ με διαβατήριο τον αθλητισμό οι διακριθέντες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο πέρασαν στην Ιστορία και οι ελληνικές διακρίσεις δίνουν το κίνητρο σε αρκετούς νέους να προσπαθήσουν να τις επαναλάβουν ή και να τις ξεπεράσουν. Αν και οι αθλητές, στη συντριπτική τους πλειονότητα, προετοιμάστηκαν χωρίς την απαιτούμενη για αυτή την προσπάθειά τους υποστήριξη, έρχεται η ώρα των ηθικών ανταμοιβών (δημοφιλία και εκδηλώσεις υποδοχής κ.λπ.) αλλά και των υλικών.

Τα παιδιά της ISIS: Η ιστορία πίσω από την τυφλή βία

Γνωρίζουν τη βία και το αιματοκύλισμα πριν περάσουν το κατώφλι της εφηβείας. Κρατούν ψηλά αποκεφαλισμένα κεφάλια με ένα βλέμμα εκδίκησης, αλλά και σύγχυσης. Σύγχυσης γιατί τους έχουν επιβάλει να μισούν τυφλά. Όλο και περισσότερα παιδιά καταλήγουν να είναι όμηροι του Ισλαμικού Κράτους και μελλοντικοί στυγνοί εκτελεστές.

Τα Θρησκευτικά θα είναι πλέον Θρησκειολογία

Θρησκειολογικό προσανατολισμό αποκτούν τα Θρησκευτικά από την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με το υπουργείο να τονίζει ότι η απόφαση βασίζεται σε επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια, απαντώντας στην επιχειρηματολογία όσων υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο σημερινός χαρακτήρας του μαθήματος. Η Εκκλησία αναμένεται να «ανταπαντήσει» την προσεχή Δευτέρα, όταν θα συνεδριάσει η 12μελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τη νέα της σύνθεση. Σε αυτή μετέχουν μητροπολίτες που έχουν ιδιαίτερα σκληρή θέση υπέρ της διατήρησης των Θρησκευτικών ως έχουν, όπως ενδεικτικά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Καισαριανής Δανιήλ.

Απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 Σεπτεμβρίου

«Θερμά» φαίνεται να ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

Πώς να προσαρμοστούμε στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές

Η επιστροφή μας στο γραφείο, οι πρώτες μέρες των παιδιών στο σχολείο, το πρωινό ξύπνημα και ήδη αισθάνεστε μια έντονη δυσκολία προσαρμογής στην επάνοδο των καθημερινών δραστηριοτήτων σας μετά τις διακοπές. Νιώθετε ήδη κουρασμένες, έχετε νευρικότητα, και δυσκολία να εστιάσετε σε αυτό πού κάνετε. Να, κάποιες συμβουλές για να προσαρμοστείτε ευκολότερα στην καθημερινότητα και στην ανιαρή αλλά υποχρεωτική σας ρουτίνα! 

Διασφαλίζεται η λειτουργία δέκα κέντρων διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ

Μέσω του νέου ΕΣΠΑ διασφαλίζεται η λειτουργία δέκα κέντρων διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Γαλλία: Επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές, υπό αστυνομική φρούρηση

Περισσότεροι από 12 εκατομμύρια γάλλοι μαθητές επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας αφού οι θερινές διακοπές χαρακτηρίσθηκαν από περαιτέρω φονικές επιθέσεις σε μια χώρα που είναι ένας από τους πρώτους στόχους των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.